TRAKYA TURLARI 2017 Tur Programı

 

TRAKYA TURLARI

GÜNDÜZ ÇIKIŞLI ve İĞNEADA'da KONAKLAMA AYRICALIĞI İLE... 

  

EDİRNE-KIRKLARELİ-LONGOZ ORMANLARI-İĞNEADA-TEKİRDAĞ

 

Edirne ve İğneada Konaklamalı  (Sabah ve Akşam Yemekleri Dahil)

   

 1 GECE: Edirne’de 5* MARGİ OTEL     1 GECE: İğneada’da  5* İĞNEADA RESORT OTEL

 

Edirne'de; II. Balkan savaşları sırasında Edirne savunmasının yapıldığı askeri mimari örneği BUCUKTEPE TABYASI’nda;

 ŞÜKRÜ PAŞA ANITI ve BALKAN SAVAŞI MÜZESİ Programa Dahil..

   

 1 TUR: 1-3 EYLÜL BAYRAM    2 TUR: 29 Eylü1 Ekim     3 TUR: 13-15 Ekim      4 TUR:27-29 Ekim 

 5 TUR: 3-5 Kasım (3 Gün-2 Gece)
 

NAKİT: 489 TL

  

 

Kalkış Yerleri: Sabah saat 05:20 ÜÇKUYULAR (Opet Benzin İstasyonu Önü),05:35 KONAK (Sabancı Kültür Merkezi Önü), 05:50 Alsancak LOZAN (Fuar Kapısı Önü), 06:10 KARŞIYAKA’dan (Anıt) (Yunuslar), 06:15 KARŞIYAKA’dan (Bostanlı İskele) 06:15 MAVİŞEHİR (Egepark Önü) hareket ediyoruz.
PROGRAM
1 Gün: İZMİR-ÇANAKKALE-ECEABAT-KEŞAN-EDİRNE

Sabah saat 05:20 ÜÇKUYULAR (Opet Benzin İstasyonu Önü),05:35 KONAK (Sabancı Kültür Merkezi Önü), 05:50 Alsancak LOZAN (Fuar Kapısı Önü), 06:10 KARŞIYAKA’dan (Anıt) (Yunuslar), 06:15 KARŞIYAKA’dan (Bostanlı İskele) 06:15 MAVİŞEHİR  (Egepark Önü) hareket ediyoruz. Yolda alınacak extra sabah kahvaltısının ardından, ALTINOLUK –KÜÇÜKKUYU üzerinden, muhteşem deniz manzarası ve zeytinliklerin içinden, Çanakkale Savaşı ile dünya tarihine damgasını vuran, güzel şehrimiz, ÇANAKKALE’ yi takiben LAPSEKİ’ye ulaşıyoruz. Buradan, feribotla GELİBOLU’ya geçiyoruz. KEŞAN üzerinden dünyanın en uzun taş köprüsü olan, II. Murat tarafından yaptırılan UZUNKÖPRÜ’den ilerliyerek, yıllar boyu Osmanlı’ya başkentlik yapmış, 18. yüzyılda ise Avrupa'nın en büyük yedi şehrinden biri olan serhat şehri EDİRNE’ye varıyoruz. Camileri, çarşıları, köprüleri, tarihi evleriyle kültürel mirasın en yoğun hissedildiği Edirne'de; II. Balkan savaşları sırasında Edirne savunmasının yapıldığı askeri mimari örneği Bucuktepe Tabyası'nda; ŞÜKRÜ PAŞA ANITI ve BALKAN SAVAŞI MÜZESİ’ni ziyaret ediyoruz. Ardından, 3 ŞEREFELİ CAMİİ, SAAT KULESİ (MAKEDONYA KULESİ) HADRİANOPOLİS’İ çevreleyen surları (ULU CAMİİ) MİMAR SİNAN ‘ın 80 yaşında yarattığı SELİMİYE CAMİİ,  RÜSTEM PAŞA KERVANSARAYI’nı gördükten sonra, akşam yemeğimizi, yöresel yemeklerinden oluşan menü ile Edirne’de Restaurant’ta alıyoruz. Böylelikle, Edirne’nin gecesinide görme şansına sahip olacağız.Akşam 5* MARGİ HOTEL’de konaklama.  www.margiotel.com 



1 Gün: EDİRNE- KIRKLARELİ- LONGOZ ORMANLARI-İĞNEADA

Sabah erken alacağımız kahvaltı sonrası, EDİRNE turumuza devam ediyoruz. Suyun öte yanında kalan tek toprağımız olan KARAAĞAÇ semtine gidiyoruz. Burada, Rumeli demiryolu hattının en güzel istasyonlarından,  KARAAĞAÇ İSTASYONU, LOZAN ANITI gezdikten sonra, MERİÇ NEHRİ kıyısında çay molası veriyoruz. Daha sonra, II. BEYAZIT KÜLLİYESİ ve 2004 yılında Avrupa Birliği en iyi müze ödülünü almış SAĞLIK MÜZESİ’Nİ geziyoruz. Sonrasında, SARAYİÇİ semti’ne geçiyoruz.. Burada, ESKİ SARAY MEYDANI, BALKAN ŞEHİTLİĞİ,TUNCA Nehri üzerinde bulunan FATİH KÖPRÜSÜ, ADALET KASRI VE KIRKPINAR GÜREŞLERİ SAHASI’’nı görüyoruz.Öğle saatlerinde EDİRNE’de öğle yemeği ve ARASTA ÇARŞISI’nda; Edirne ‘nin sembolü Deva-i Misk tatlısı, Badem Ezmesi, Edirne Peyniri, Yöresel Meyve Sabunlarıi Aynalı Gelin Süpürgesi, alışverişleri için serbest zaman veriyoruz. Daha sonra,  KIRKLARELİ şehir merkezine ulaşıyoruz. Şehir merkezinde asıl adı Sofyozlu Bali Çelebi olan KARAGÖZ’ün heykelini görüyoruz ve KARADENİZîn maviliği ile Trakya bölgesi’nin en yüksek dağ kütlesi olan YILDIZ DAĞLARI’nın (ISTRANCA) buluştuğu İĞNEADA’ya hareket ediyoruz. Yol güzergahımızda, Dünya'nın ender ekosistemlerinden olan LONGOZ ORMANLARI’nın eteklerinde yürüyüşler yapıyoruz. Hayranlıkla, gezeceğimiz bu doğal ortamdan, kumsallarıyla ve doğasıyla göz kamaştıran İĞNEADA’ya ulaşıyoruz. İĞNEADA sahiline geliyoruz. Longoz Göllerinin en büyüğü olan ERİKLİ GÖLÜ’nü gördükten sonra, İĞNEADA’da 5* İĞNEADA RESORT OTEL’imize yerleşiyoruz. www.igneadaresort.com



3 Gün: VİZE-TEKİRDAĞ - BOLAYIR-LAPSEKİ-EZİNE- İZMİR

Sabah kahvaltısının ardından, VİZE üzerinden, ÜÇ KEMALLER ŞEHRİ TEKİRDAĞ’a hareket ediyoruz.. Tekirdağ’da NAMIK KEMAL ANITI ile KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN’IN damadı ve sadrazamı RÜSTEM PAŞA’ya yaptırdığı, MİMAR SİNAN eseri RÜSTEM PAŞA CAMİİ’sini görüyoruz.Buradan, BOLAYIR’da, GAZİ SÜLEYMAN PAŞA TÜRBESİ ve NAMIK KEMAL’in mezarını ziyaret ederek, geri dönüş yolculuğumuza başlıyoruz. GELİBOLU üzerinden feribotla LAPSEKİ ‘ye geçiyoruz. ÇANAKKALE yolu üzerinden, uygun molalarla, EZİNE’ye ulaşıyoruz. Meşhur, EZİNE PEYNİRİ alışverişleri sonrasında, akşam saatlerinde İZMİR ‘e ulaşıyoruz. Bir başka ACADEMIC TOUR gezisinde buluşmak üzere vedalaşıyoruz.                                                                                                           



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
  • KONAK (Sabancı Kültür Merkezi) (05:35)
  • KARŞIYAKA (Yunuslar) (06:12)
  • KARŞIYAKA (Bostanlı İskele) (06:15)
  • Mavişehir (06:17)
Notlar

» Araçta ve tesislerde kaybolan eşyalardan acentemiz sorumlu değildir. Değerli olduğunuzu düşündüğünüz eşyalarınızı araçlarda bırakmayınız.
» Rehber; hava, yol ve konaklama şartlarına uygun olarak, turda  ve oteller’de değişiklik yapma hakkına sahiptir.
» Çocuk indirimleri 2 yetişkin ile birlikte konaklamak şartı ile gerçekleştirilir.
» Turlarda müze ve ören yeri girişleri için MÜZEKART alarak giriş ücretleri masraflarınızı en aza indirebilirsiniz.
» Turlarımız talepler doğrultusunda 27 veya 46 kişilik araçlarla gerçekleştirilir.Yolcu turu satın alırken, bu şart kabul edilmiş sayılır.
»Yeterli sayıda çoğunluk sağlanmadığında, turu 1 gün önceden haber vermek kaydı ile iptal hakkı ACADEMİC TOUR’da saklıdır.Turun iptali durumunda ACADEMİC TOUR iptali bizzat bildirmek zorundadır.


İptal Şartları
https://www.academic-tour.com/trakya-turlari
İZMİR ACADEMİC TOUR İzmir Egetur Turizm Ltd. Şti.
Ataturk Cad. No: 270/A 1.Kordon-Alsancak
0232 463 25 25


Bu çıktı 28.03.2024 12:12 tarihinde verilmiştir. İZMİR ACADEMİC TOUR İzmir Egetur Turizm Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.