UŞAK ULUBEY KANYONU Ve KULADOKYA (Kula Evleri) Tur Programı

 GÜNÜBİRLİK 

  UŞAK ULUBEY KANYON (Dünyanın İkinci Büyük Kanyonu) 

KULADOKYA (Peri Bacaları-Kula Evleri)

(ULAŞIM+ÇEVRE GEZİLERİ+REHBERLİK DAHİL) 100 TL

   19 OCAK 2020  PAZAR Günü

Kalkış Yerleri: 07:15 ÜÇKUYULAR (Kavşakta Pamukkale Yazıhanesi Önü), 07:25 HATAY İnönü Caddesi (Susuzdede Parkı-Hatay İstikametindeki Durak), 07:35 ÜÇYOL (Ziraat Bankası Önü), 07:45 ALSANCAK (Lozan Fuar Kapısı Önü), 07:55 BAYRAKLI (Altınyol Üst Geçit), 08:00 KARŞIYAKA (Anıt), 08:05 KARŞIYAKA (Yunuslar), 08:15 BOSTANLI (Bostanlı İskele-İskelenin Karşısı), 08:30 BORNOVA (Ege Ünv. Hastanesi Önü)
PROGRAM

TARİHİ SOKAKLAR, EGE’NİN PERİBACALARI VE CAM TERAS İLE ZAMANDA BİR YOLCULUK, 

Rengarenk cumbalı evler, bir heykeltraşın elinden çıkmışçasına nefes kesici volkanik şekiller, Dünya’nın en büyük kanyonlarından birini 360 derece kuş bakışı seyretme keyfi… İç Ege Bölgesi’nde, yani yanıbaşımızdaki saklı güzelliklerini birlikte keşfe çıkıyor, Academic Tour… Günübirlik Gezileri ile ülkemizin bitmek bilmeyen hazinelerini tanımaya devam ediyoruz. Meşhur Uşak yemeklerinin tadına bakıyor; tarhana, leblebi, tahin helva, ekşi maya doğal ekmek alışverişlerimizi yapıyoruz… Öğrenerek, dinlenerek, eğlenerek geçireceğimiz güzel bir gezi, bizleri bekliyor…

 

Sabah saat 07:00 ÜÇKUYULAR (Kavşakta Pamukkale Yazıhanesi Önü), 07:10 HATAY İnönü Caddesi (Susuzdede Parkı-Hatay İstikametindeki Durak),  07:15 ÜÇYOL (Ziraat Bankası Önü), 07:30 ALSANCAK (Lozan Fuar Kapısı Önü), 07:45 KARŞIYAKA (Anıt Karşısı), 07:50 KARŞIYAKA (Yunuslar Karşısı),  07:55 BOSTANLI İSKELE (İskelenin Karşısı, Suat Taşer Açık Hava Tiyatrosu Önü) 08:05 MAVİŞEHİR (Mavibahçe Avm Karşısı), 08:20 BORNOVA EGE ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ önünde, siz değerli konuklarımızla buluşarak turumuza başlıyoruz. 
Gezimiz, TURGUTLU’ da, çorbalardan, poğaçalara, kahvaltı tabağından, böreklere, pek çok seçeneği bir arada bulunduran uygun bir fırında KAHVALTI ile başlıyor. Ardından SALİHLİ üzerinden Manisa’nın tarih kokan şirin ilçesi KULA’ya ilerliyoruz. Volkanik siyah taşlarının bolluğu dolayısıyla, ünlü tarihçi Strabon’un KATAKEKAUMENE (Yanık Ülke) adını verdiği, ve Osmanlı kent mimarisinin en iyi korunmuş örnek kentlerinden biri olan Kula’da, çoğunluğu koruma altına alınmış 3000’den fazla tarihi evin bulunduğu sokaklar adeta tarihi bir film seti gibi.. Dar sokaklar, birbirinden canlı renklere boyalı cumbalı Türk Konakları, taş duvarlı Rum Evleri, çukur çeşmeler, camiler, kiliseler, hamamlar bize adeta zamanda yolculuk yapıyormuşuz hissi yaşatacak.. Yapılar arasında rehberimizin bilgilendirmeleri eşliğinde yürüyüşler yaptıktan sonra, leblebi, tahin helvası, ekmek alışverişlerimizi yapmak için çarşıda serbest zaman alıyoruz. Ardından yönümüzü, doğanın gözlerimiz önünde adeta görsel bir şölen sunduğu bilinen KULA PERİ BACALARI’ na çeviriyoruz. Yağmur, kar suları ve rüzgarın aşındırarak binlerce yıl boyunca oluşturduğu, Küçük Asya’nın bu en genç volkan konilerine, Kapadokya’ya olan benzerliğinden ötürü “KULADOKYA” denmiş. Başka bir zaman diliminde yaşıyormuşuz duygusunu hissedeceğimiz bu doğal güzellikte fotoğraflarımızı çekerek, UŞAK şehir merkezine doğru yola çıkıyoruz. Burada konuklarımız önereceğimiz güzel bir restaurantta, Uşağın tarhana ve kaburga gibi meşhur lezzetlerinin tatlarına bakıp, tarhana alışverişlerini yapabilecekler. Yemeğin ardından rotamızı günümüzün son gezisi için, Ege’nin bir başka mucizesi; ve Dünya’nın en uzun kanyonlarından biri olan UŞAK ULUBEY KANYONU’ na çeviriyoruz. Belli aralıklarla meydana gelen erozyonların toprağı aşındırması sonucu ortaya çıkan eşsiz kanyon manzarasını arzu eden konuklarımız 150 metre yükseklikteki CAM TERAS’ tan seyredebilir, ve etraftaki kafelerde bu doyumsuz doğa manzarası eşliğinde vakit geçirebilirler. Gezimizin ardından istemeyerek de olsa bu güzel günün anılarıyla birlikte geri dönüş yolculuğumuza başlıyor; yolda gerekli molalarımızı verdikten sonra, akşam saatlerinde (20:30 - 21:00 civarı) İZMİR’e ulaşıyoruz. Bir başka ACADEMİC TOUR gezimizde görüşmek üzere siz değerli misafirlerimizle vedalaşıyoruz. 

DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    » Araçta ve yolda kaybolan eşyalardan acentemiz sorumlu değildir. Değerli olduğunuzu düşündüğünüz eşyalarınızı araçlarda bırakmayınız.


    İptal Şartları
    https://www.academic-tour.com/gunubirlik-usak-ulubey-kanyon-ve-kuladokya
    İZMİR ACADEMİC TOUR İzmir Egetur Turizm Ltd. Şti.
    Ataturk Cad. No: 270/A 1.Kordon-Alsancak
    0232 463 25 25


    Bu çıktı 29.03.2024 09:30 tarihinde verilmiştir. İZMİR ACADEMİC TOUR İzmir Egetur Turizm Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.