OTOBÜSLE BALKANLAR ( SOFYALI PROGRAM) 2017 Sezonda Tur Programı

Bu Turumuz 2017 Yılında Gerşekleşmiştir. 2020 Balkan Turlarımızı sitemizden inceleyebilirsiniz...

  OTOBÜSLE BOYDAN BOYA BALKANLAR  

 

SOFYA'LI PROGRAM  (10 Gün-10 Gece) 1 Gece İlave Konaklamalı

OTOBÜSLE BOYDAN BOYA BALKANLAR

   

BALKANLAR’ da 8 ÜLKE BİRARADA

MAKEDONYA, ARNAVUTLUK, KARADAĞ, BOSNA HERSEK, SIRBİSTAN, HIRVATİSTAN, YUNANİSTAN, BULGARİSTAN

 

ATATÜRK'ün Doğduğu Şehir SELANİK'te Konaklama Ayrıcalığı ile   

      

TAMAMI 4* OTELLERDE KONAKLAMA Y.P. KONAKLAMA

 

DİKKAT!! FİYATA DAHİL OLANLARA DİKKAT!!!  EKSTRA YOK!!

  (Sabah+Akşam Yemekleri+1 Gece  Geleneksel Restaurant'ta Balkan Müzikli Yemek+Sigorta+Dubrovnik Turu ve Tüm Şehirlere Giriş Ücretleri Hepsi Dahildir) 

   

 

2017 Nisan Ayından itibaren Her Hafta Hareket...   (10 Gün-10 Gece) 8 Gece Otel Konaklamalı    

  

ERKEN REZERVASYON KAMPANYASI!!!

ERKEN REZERVASYON KAMPANYASI HER TARİH İÇİN 46 KİŞİLİK OTOBÜSTE 15 KİŞİ İÇİN GEÇERLİDİR.

15 KOLTUK SONRASI  ERKEN REZERVASYON SONLANARAK,NORMAL ÜCRETLENDİRME UYGULANACAKTIR..

    

    NAKİT ŞOK FİYAT: Erken Rezervasyonla 459 €'dan itibaren 

     

     

Kalkış Yerleri: Akşam saat 18:45 ÜÇKUYULAR (Shell Benzin İstasyonu Önü) 19:00 KONAK (Sabancı Kültür Merkezi Önü) 19:15 LOZAN (Atatürk Lisesi Karşısı), 19:40 KARŞIYAKA (Anıt, Yunuslar) 19:45 KARŞIYAKA BOSTANLI İSKELE (İskelenin Karşısı, Suat Taşer Açık Hava Tiyatrosu Önü)
PROGRAM
1 Gün: AKŞAM:İZMİR – İPSALA

Akşam saat 18:45 ÜÇKUYULAR (Shell Benzin İstasyonu Önü) 19:00 KONAK (Sabancı Kültür Merkezi Önü)      19:15 LOZAN (Atatürk Lisesi Karşısı), 19:40 KARŞIYAKA (Anıt, Yunuslar) 19:45 KARŞIYAKA BOSTANLI İSKELE (İskelenin Karşısı, Suat Taşer Açık Hava Tiyatrosu Önü) siz değerli konuklarımızı alarak seyahatimize başlıyoruz. Yolda uygun molalarla, AYVALIK-EDREMİT üzerinden, LAPSEKİ’ye ulaşıyoruz. Feribotla GELİBOLU’ya geçerek, sabah saatlerinde  İPSALA Kapısında oluyoruz. Pasaport ve gümrük işlemlerini tamamlayarak YUNANİSTAN’a geçiyoruz.



2 Gün: İPSALA - KAVALA – SELANİK

DEDEAĞAÇ-GÜMİLCİNE-İSKEÇE güzergâhında ilerleyerek, kurabiyeleriyle ünlü NEA KARVALİ’ye  ulaşıyoruz. Kahvaltı ve kurabiye alışverişi sonrasında, KAVALA’ya geliyor ve kısa yürüyüş turumuza başlıyoruz. Liman, Su Kemerleri, İbrahim Paşa Camii, 19.yy. Neo Klasik yapıları, İmarethane, Kavalalı Mehmet Ali Paşa Evi ve Heykelini görerek,  gezimizi tamamlıyoruz. Kavala turumuzu takiben, SELANİK  yönüne hareket ediyoruz. İki saatlik keyifli bir yolculuğun ardından SELANİK’e ulaşıyor ve ATATÜRK’ün EVİ’ni ziyaret ediyoruz. Ardından, şehir merkezinde, yemek ve alışveriş için serbest zaman veriyoruz. Daha sonra, panoramik şehir turumuza başlıyoruz. Kral Konstantin heykeli, Osmanlı dönemi Gümrük Binası, Aristoteles Meydanı, Beyaz Kule, B. İskender heykeli, Rotonda, Zafer Takı, Venizelos heykeli, Bedesten, Hamza Bey Camii, Eski Hükümet Konağı, Aziz Dimitri Kilisesi görülerek tamamlıyor ve otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama SELANİK’teki otelimizde.
Akşam isteyen konuklarımızla ekstra, Taverna Gecesi yaşamaya gidiyoruz.



3 Gün: SELANİK - MANASTIR (BİTOLA) - RESNE – OHRİ

Otelimizde alacağımız kahvaltının ardından, MAKEDONYA’ya (FYROM)  doğru yola çıkarak, Mecitli Sınır Kapısına ulaşıyoruz. Gümrük işlemlerinin ardından, Balkanların en eski şehirlerinden biri olan, Makedonya’nın tarih ve kültür cenneti MANASTIR’a (Bitola) varıyoruz. ATATÜRK’ün okuduğu Askeri İdadiyi (Askeri lise) ziyaret ediyoruz.  Ayrıca, Şirok Sokakta Osmanlı’dan kalan Orduevi, Eleni’nin Evi, Saat Kulesi, Manolya Meydanı, İshakiye Camii, Yeni Camii gibi yapı ve eserleri görerek, yapacağımız yürüyüş turumuzu takiben serbest zaman veriyoruz. Sonrasında, Manastır’a veda edip, OHRİ’ye hareket ediyoruz. Yol güzergâhında 1908 yılında Enver Bey ile beraber dağa çıkan ve II. Abdülhamid’in meşrutiyeti yeniden ilan etmesiyle sonuçlanan Jön Türk Devriminin öncülerinden Niyazi Beyin memleketi olan RESNE’de, Resneli Niyazi Bey Sarayını görerek, OHRİ’ye ulaşıyoruz. Osmanlının Balkanlardaki önemli üslerinden biri olmuş, “Tanrı cenneti çamurdan yaparken, bir parça kopup Ohri’nin üzerine düşmüş” tanımlaması ile ünlü ve Unesco'nun Kültür Mirası Listesindeki şehirde yürüyüş turumuza başlıyoruz. Kiril Alfabesinin yaratıcıları Aziz Kiril ve Metodi, öğrencileri Aziz Naum ve Klemeus heykelleri, neoklasik tarzda inşa edilmiş Osmanlı dönemi evlerini, Ayasofya Kilisesi/Camiini, Antik Tiyatro, “Elveda Rumeli” dizisinde “Kaymakamlık Konağı” olarak kullanılan Ohri Başpiskoposluk Binası, Bizans dönemi Meryemana Kilisesi, Hacı Turgut Camii görülerek gezimizi tamamlıyoruz. Meşhur Ohri incilerinden mamul takılar başta olmak üzere alışveriş için Türk Çarşısında serbest zaman veriyoruz ve buradan otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama OHRİ’deki otelimizde.



4 Gün: OHRİ – ELBASAN – TİRAN – İŞKODRA / PODGORİCA / BUDVA

Otelimizde alacağımız kahvaltının ardından büyüleyici bir tablo görüntüsündeki Mavi İnci adıyla bilinen ve Dünyanın en derin göllerinden biri olan Ohri Gölü’nde ekstra tekne turuna katılıyoruz..  (Genellikle bugün sabah
saatlerinde yapmayı tercih ettiğimiz tekne turu, yoğunluğa ve program akışına bağlı olarak önceki gün akşam saatlerinde yapılabilir.) Daha sonra, Ohri’den ayrılıyor ve ARNAVUTLUK’a doğru yola çıkıyoruz. Makedonya – Arnavutluk Sınır Kapısına ulaşıyor, pasaport ve gümrük işlemlerini takiben, Shkumbini Nehri vadisi boyunca ilerliyoruz. Yol güzergâhımızda Balkanların Osmanlı döneminde kurulan şehirlerinden olan ELBASAN’da yapacağımız panoramik turun ardından, 1614’te Süleyman Paşa tarafından imar edilen ve 1920’de Arnavutluk’un başkenti olan TİRAN’a ulaşıyoruz. 20. yüzyıl boyunca savaşlar arasında kalmış, 40 yıl boyunca Enver Hoca’nın diktatörlük rejimini yaşamış, Balkanlar’ın dağlık ülkesi ve Arnavutluk’un bu gözde şehrinde, kısa bir panoramik tur yapıyoruz. Ethem Bey Camii, Tarihi Saat Kulesi, Ulusal Müze, Opera ve Bale Binası, Parlamento ve Başbakanlık Binaları, Cumhurbaşkanlığı Köşkü ve İskender Bey Heykeli ve Meydanı görülecek yerler arasında…Ardından, kıyısında kurulduğu göl ile aynı adı taşıyan ve 435 sene süren Osmanlı döneminde Osmanlı ordusunun önemli üslerinden biri olan İŞKODRA’yı  şehri panoramik olarak gezerek, İŞKODRA ya da Karadağ’ın sahil kenti BUDVA veya Karadağ’ın başkenti PODGORİCA’daki otellerimize yerleşiyoruz.. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.



5 Gün: İŞKODRA / PODGORİCA / BUDVA – KOTOR - DUBROVNİK -TREBİNJE

Otelimizde alacağımız kahvaltının ardından hareket ediyoruz. Kısa süre sonra ARNAVUTLUK - KARADAĞ Sınır Kapısına ulaşıyor ve pasaport ve gümrük işlemlerini takiben Adriyatik kıyılarıyla tanışıyoruz. Karadağ sahillerinin en gözde turistik destinasyonlarından olan Sveti Stefan Adasını görerek BUDVA’ya ulaşıyoruz. (Budva’da konaklama durumunda bu ada akşam saatlerinde Budva’ya giderken görülecektir.) Budva’nın merkezinde Stari Grad (eski şehir merkezi), Kale ve Kale içinde bulunan Aziz Ioannis Katolik Kilisesini, Kutsal Üçleme Ortodoks Kilisesini ve diğer yapıları ilgili anlatımlar eşliğinde geziyoruz. Budva turumuzu takiben, yine Adriyatik’in sunduğu büyüleyici manzaraların tadını çıkarmaya devam ediyor ve tarih boyunca coğrafi şartlarından dolayı Osmanlılar tarafından ele geçirilemeyen KOTOR'a varıyoruz. Surlarla tahkim Kotor şehrindeki yürüyüş turumuzda birçok tarihi yapının yanı sıra Silah Meydanını, Tarihi Saat Kulesini, Utanç Sütununu, Aziz Triphon ve Aziz Nikola Kiliselerini, eski kentin önemli meydan ve malikânelerini göreceğiz. Sonrasında, Dubrovnik yönünde devam ediyoruz. Kotor Körfezinin büyüleyici güzelliklerini ve Barbaros Hayrettin tarafından alınan tarihi Herceg Novi şehrini görerek, Karadağ - Hırvatistan Sınır Kapısına ve pasaport ve gümrük işlemlerimizi yaparak, DUBROVNİK’e ulaşıyoruz.Eski adı Ragusa olan, Hırvatistan’ın Adriyatik sahilindeki Ortaçağdan kalma eserleri ile ünlü şehrini geziyoruz. Korunaklı bir yarımada üzerine kurulu ve etkileyici surlarıyla göz alan bu tarihi kentte, görkemli şehir surlarının ve kapılarının, Onofrio Çeşmesi, Fransisken Manastırı, 14. yüzyıldan kalma Eczane, Çan Kulesi, Orlando Sütunu, Aziz Blaise Kilisesi, Sponza Sarayı, Rektör Sarayı ve tarihi limanını görerek, gezimizi tamamlıyoruz. Verilecek serbest zamanı takiben kentten ayrılıyoruz.HIRVATİSTAN-BOSNA-HERSEK Sınır Kapısına varıyor, pasaport ve gümrük işlemlerini takiben TREBİNJE’ye ulaşıyoruz. Konaklama, TREBİNJE, MOSTAR veya NEUM. Konaklama ve akşam yemeği otelimizde.



6 Gün: TREBİNJE – POÇİTEL – MOSTAR - SARAYBOSNA

Otelimizde alacağımız kahvaltının ardından, keyifli bir yolculuk ile, 1472 yılında Osmanlının eline geçmiş ve izlerini hala taşıyan POÇİTEL köyünü, otobüsümüzden panoramik olarak görüp, MOSTAR’a varıyoruz. Neretva Nehri üzerinde bulunan, 1557’de Mimar Sinan’ın öğrencilerinden Mimar Hayreddin’in inşa ettiği, ancak 1993’de Hırvat topçu ateşiyle yıkılan, daha sonra 2004’te Türkiye’nin de büyük desteğiyle orijinal malzeme ve dönemin inşa teknolojisiyle yeniden yapılan, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki Mostar Köprüsü ile turumuza başlıyoruz. Eski Hamam, Sultan Selim Mescidi, Koski Mehmet Paşa Camii, Kuyumcular Çarşısı’nıda görülerek turumuzu tamamlıyor ve serbest zaman veriyoruz.Sonrasında, Balkan coğrafyasının dağlar ve nehirlerin süslediği nadide bir parçasında, görsel şölenlerle geçecek bir yolculuğun ardından, Bosna – Hersek’in başkenti SARAYBOSNA’ya ulaşıyoruz. İki asır boyunca Balkanlar’ın kültür başkentliğini yapmış, 1914’te Avusturya-Macaristan Veliahdı Arşidük Franz Ferdinand’ın, Sırplar tarafından burada öldürülmesi üzerine Birinci Dünya Savaşı’nın çıktığı yer olan Saraybosna, barındırdığı dini çeşitliliği ile Avrupa’nın Kudüs’ü kabul edilir. 1992 savaşında ise Sırp, Hırvat ve Boşnaklar arasındaki yıkıcı savaşlar sonucu büyük tahribata uğramış olmakla birlikte güzelliğini halen büyük ölçüde korumaktadır.Saraybosna’daki yürüyüş turumuza Bosna Savaşında günlerce yanan ve milyonlarca el yazması eserin yok olduğu Eski Kütüphane, Seher Köprüsü, İnat Evi, Hünkâr Camii ve 1914’de I. Dünya Savaşının patlak vermesine sebep olan Franz Ferdinand suikastının yaşandığı Latin Köprüsünü görerek başlıyoruz. Eski kentin Avusturya bölümünde Katolik Kilisesi, Sonsuz Ateş Anıtı, Sinagog gibi eserleri, Türk bölümünde Ferhadiye Camii, Morica Han, Gazi Hüsrev Bey Külliyesi gibi eserleri görerek gezimizi tamamlıyor ve Saraybosna’nın sembolü olan Başçarşı’da serbest zaman veriyor ve ardından otelimize yerleşiyoruz.Akşam yemeği ve konaklama SARAYBOSNA’daki otelimizde.



7 Gün: SARAYBOSNA - BELGRAD

Otelimizde alacağımız kahvaltının ardından, BELGRAD’a hareket ediyoruz. Romanya Dağının, doyumsuz doğal güzelliklerini izleyerek yapacağımız keyifli bir yolculuğun ardından, BOSNA HERSEK – SIRBİSTAN Sınır Kapısına ulaşıyoruz. Pasaport ve gümrük işlemlerini takiben Sırbistan’ın ovalık bölümünde kurulu tarıma yönelik organizasyonlarıyla dikkat çeken köylerini görerek, Sırbistan’ın başkenti BELGRAD’a ulaşıyoruz. Sırpçada “beyaz şehir” anlamına gelen Belgrad, Pannonian Ovasının Balkanlar ile buluştuğu, Sava ve Tuna Nehirlerinin birleştiği noktada kurulmuş, aynı zamanda adı gibi ferah, aydınlık ve huzurlu olan bu kenttir.Parlamento, Eski Saray, Ulusal Müze, Terazi Çeşmesi gibi görkemli yapıların ve kentin ana meydanlarının görüleceği panoramik şehir turumuzun ardından eski kentin Tuna ve Sava Nehirlerinin birleşme noktasına hâkim olarak kurulmuş kalesini ziyaret ediyoruz. Leopold ve Zindan Kapılarını, Tuna Nehri ve Sava Nehirlerinin buluştuğu noktayı, Sokollu Mehmet Paşa Çeşmesini, Damat Ali Paşa Türbesini, Askeri Açık Hava Müzesini ve Fransa’ya Şükran Anıtını göreceğimiz yürüyüş turumuzun sonunda, Belgrad’ın “İstiklal Caddesi” tadındaki Mihailova Caddesinde serbest zaman veriyoruz. Ardından otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama BELGRAD’daki otelimizde.



8 Gün: BELGRAD - ÜSKÜP

Otelimizde alacağımız kahvaltının ardından ÜSKÜP’e doğru yola çıkıyoruz. Keyifli bir coğrafyada gerekli ihtiyaç ve yemek molalarıyla yapacağımız yolculuğun ardından SIRBİSTAN – MAKEDONYA (FYROM) Sınır Kapısına ulaşıyor, pasaport ve gümrük işlemlerimizi tamamlayarak, I. Balkan Savaşının en çetin muharebelerinden birinin yaşandığı Kumanova bölgesinden geçerek Vardar Nehrinin iki kıyısına kurulu, Yahya Kemal’in şehri, Makedonya’nın başkenti ÜSKÜP’e varıyoruz. Kentin ana meydan ve bulvarlarını, Üsküp 2014 Projesi çerçevesinde yapılan sayısız heykel ve neoklasik binaları görerek yapacağımız panoramik turun ardından, Üsküp Kalesi önünden yürüyüş turumuza başlıyoruz. Önce, Mustafa Paşa Camii, Sulu Han, Murat Paşa Camii, Çifte Hamam, Eski Türk Çarşısı, Kapan Hanı, Davut Paşa Hamamı, Taş Köprü gibi Osmanlı yapısı eserlerini görüyor ve eski Türk Çarşısında serbest zaman veriyoruz. Ardından Makedonya Meydanında, Makedon tarihinin önemli kişilerine ait birçok heykelle birlikte Çar Samuil, Jüstinyen, II. Philip, Kraliçe Olympia, B. İskender Heykelleri, Rahibe Teresa Anı Evi görerek, turumuzu tamamlıyoruz ve otelimize yerleşiyoruz.Bir süre dinlendikten sonra geleneksel bir restoranda, canlı Balkan Müziği eşliğinde akşam yemeği almak üzere otelimizden ayrılıyoruz. Keyifli bir gece sonrasında, otelimize dönüyoruz. Konaklama ÜSKÜP’teki otelimizde.



9 Gün: ÜSKÜP - SOFYA

Otelimizde alacağımız kahvaltının ardından SOFYA’ya doğru yola çıkıyoruz. MAKEDONYA – BULGARİSTAN Sınır Kapısında pasaport ve gümrük işlemlerimizi yaptıktan sonra, öğle saatlerinde Bulgaristan’ın Vitoşa dağının eteklerine kurulu olan başkenti SOFYA’ya varıyoruz. Sofya’nın en modern mağazaları, cafeleri ve restoranlarıyla süslü Vitoşa Caddesinde yemek ve alışveriş için serbest zaman veriyoruz.  Serbest zamanı takiben başlayacağımız yürüyüş turumuzda, Koca Mahmut paşa Camii, Nedelya Kilisesi, Milenyum Anıtı, Banyabaşı Camii, Parlamento ve Rus Kilisesinin yanı sıra Atatürk’ün Sofya’da Askeri Ataşeliği döneminde yeniçeri kıyafetiyle katıldığı kıyafet balosunun yapıldığı eski Ordu Evini görüyoruz. Kente adını veren Ayasofya Kilisesini ve Bulgaristan’ın en büyük kilisesi olan Aleksander Nevski Katedralini görerek turumuzu bitiriyor ve otelimize yerleşiyoruz.
Akşam yemeği ve konaklama SOFYA’daki otelimizde.



10 Gün: SOFYA – PLOVDİV (FİLİBE) – EDİRNE - İZMİR

Otelimizde alacağımız kahvaltının ardından Sofya’dan ayrılıyor, Filibe (Plovdiv) üzerinden Kapıkule Sınır Kapısına ulaşıyor, pasaport ve gümrük işlemlerimizi ve Free Shop alışverişi için vereceğimiz serbest zamanı takiben Edirne’ye varıyoruz. Öğle yemeği için verilecek serbest zaman ve Mimar Sinan’ın “ustalık eserim” diye tanımladığı Selimiye Camii ziyaretimizi takiben Keşan, Gelibolu, Lâpseki güzergâhından İzmir yönünde ilerliyoruz. Yolda verilecek uygun ihtiyaç ve akşam yemeği molalarıyla Gece yarısından sonra İZMİR’e varıyoruz.Bir başka ACADEMİC TOUR  organizasyonunda buluşmak üzere vedalaşıyoruz.

 

FİYATLARA DAHİL OLAN SERVİSLER:

* Lüx otobüs ile ulaşım ve programdaki tüm turlar
* 4* Otellerde 8 Gece Otel Konaklaması
* Otellerde 8 Sabah Kahvaltıları
* 8 Akşam Yemeği Otelde veya Yerel Restaurantlarda
* 1 Akşam Yemeği  Geleneksel Restaurant’ta Balkan Müziği eşliğinde verilecektir (8 Akşam yemeğinden bir tanesi)
* Otobüsteki Sıcak ve Soğuk ikramlar
* Gümrük vergileri
* Tüm  şehir giriş Ücretleri
* Türkçe Rehberlik Hizmeti
* Zorunlu Seyahat Güvence Paketi Sigortası

 

FİYATLARA  DAHİL OLMAYAN SERVİSLER:


* Vize Ücreti ve Servis Ücreti ( 120 Euro) Yeşil Pasaporta vize yoktur
* Yurtdışı çıkış harcı bedeli- 15 TL ( Misafirler tarafından ilgili bankalara yatırılır yada havalimanında ödenir.)
* Öğle Yemekleri
* Müze ve Ören yeri ve Milli Park Giriş Ücretleri
* İsteğe bağlı Ohrid Tekne Gezisi ( 10 €)
* İsteğe bağlı Selanik’te Taverna Eğlencesi limitli  içki /Aperatif Mezeler/ (yemeksiz) ( 25 €)
* Her türlü otel ekstraları ve Yerel Restaurantta alınan  tüm içecekler
* 65 -80 Yaş arası yolcular için ek sürprim sigorta ücreti farkı alınır.

 

2017 OTOBÜSLE BALKANLAR  (SOFYA'LI PROGRAM) TARİHLERİ


1. TUR : 14.04 / 23.04               21. TUR : 22.09 / 01.10
2. TUR: 21.04 /  30.04               22. TUR : 28.09 / 07.10
3. TUR : 28.04 / 07.05               23. TUR : 06.10 / 15.10
4. TUR : 04.05 / 13.05               24. TUR : 13.10 / 22.10
5. TUR : 09.05 / 18.05              
6. TUR : 11.05 / 20.05              
7. TUR : 17.05 / 26.05              
8. TUR : 10.06 / 19.06              
9. TUR : 23.06 / 02.07              
10. TUR : 30.06 / 09.07            
11. TUR : 07.07 / 16.07
12. TUR : 14.07 / 23.07
13. TUR : 21.07 / 30.07            
14. TUR : 04.08 / 13.08            
15. TUR: 11. 08 / 20.08             
16. TUR : 18.08 / 27.08            
17. TUR : 25.08 / 03.09            
18. TUR : 31.08 / 09.09            
19. TUR : 08.09 / 17.09            
20. TUR : 15.09 / 24.09            

 

 

 

 



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
  • KONAK (Sabancı Kültür Merkezi) (19:00)
  • KARŞIYAKA (Yunuslar) (19:40)
  • KARŞIYAKA (Bostanlı İskele) (19:45)
Notlar

1-Academic Tour hava, yol ve olağan üstü durumlarda gerekli gördüğü takdirde,  turda, güzergahta ve konaklama bölgelerinde değişiklik yapma hakkını saklı tutar. Ayrıca, şehir tanıtım turları şehre varış saatine göre bir sonraki gün gerçekleştirilebilir.
2-Yeşil pasaport  ve geçerli Schengen vizesi olanların vize almalarına gerek yoktur.
3-Seyahat tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli pasaport gerekmektedir.
4-Shengen vizesi alacak yolcularımızın vize için gerekli evraklarını tur tarihinden en az 1 ay önce acentaya teslim etmesi gerekmektedir. Vizenin yetişmemesi ve  vize reddi durumlarında Academic Tour’un sorumluluğu bulunmamaktadır.
5-Çocuk indirimlerimiz 2 yetişkin ile birlikte konaklamak kaydı ile geçerlidir.
6-Tur programı Academic Tour Seyahat Acentası  kayıt sözleşmesi maddeleri ile bir bütündür.
7- Yerel otoriteler tarafından gezilmesine, gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi ya da turlar yapılmaz. Bu gezi ya da turların yapılamamasından Academic Tour sorumlu tutulamaz.
8- Academic Tour yolcu ile konsolosluk arasında aracı konumundadır. Konsolosluk gerekli gördüğü durumlarda vize vermeme hakkına sahiptir, Yolcunun vize alamaması ile ilgili olarak Academic Tour`un hiç bir sorumluluğu yoktur. Academic Tour sadece aracı kurum görevini üstlenmektedir. Şahsi vize başvurularında Academic Tour’un herhangi bir yaptırımı ve sorumluluğu bulunmamaktadır. Tüketiciler bu şartları kabul ederek tura kayıt yaptırmışlardır.
9 - Tur sırasında unutulan, kaybolan, çalınan eşyalardan Academic Tour sorumlu değildir.
10-Programda konaklamalarımızın tamamı 4* Otellerdedir. Balkanlarda 4* bazı Oteller, Türkiye ‘deki 3* oteller standartlarına denk gelmektedir.
11- Balkanlarda Otellerde 3’lü odalarda ek yatak verilmektedir. 3’lü kalacak misafirlerimiz turu satın alırken bu şartı kabul etmiş sayılır.
12 -Yunanistan makamları pasaportunda KKTC girişi olan yolcuların ülkeye girişine izin vermemektedir. Lütfen bu hususa dikkat ediniz.

  

OHAL Döneminde Yurt İçi ve Yurt Dışı Seyahatlerde Dikkat Edilmesi Gerekenler


Ülkemizde 20 Temmuz 2016 tarihinde ilan edilen OHAL'in; seyahat engeli yaratıp yaratmadığı, dikkat etmeniz gereken noktalar ve bu durumun yurt içi/yurt dışı seyahat planlarınızı nasıl etkileyeceği konusunda kafanıza takılan ayrıntıların cevabını aşağıda bulabilirsiniz:


OHAL Döneminde Yurt İçi Seyahatleri ;


Kimliğinizi her daim yanınızda taşıyın. Üstte de belirttiğimiz gibi denetim ve kontrollerin sıklaştığı bu dönemde kimliğinizi yalnız tatile giderken değil, her an yanınızda bulundurmanız gerekli.
Kontroller sebebiyle; havaalanları, otogarlar ve tren garlarında eskiye nazaran çok daha uzun kuyruklar oluşabilir. Bu nedenle yurt içi yolculuklarınızda en az 2-3 saat öncesinden seyahat edeceğiniz noktada bulunmaya özen gösterin.


OHAL Döneminde Yurt Dışı Seyahatleri ;


Geçici bir süre için de olsa tüm kamu çalışanlarının, tüm kademelerdeki askeri personellerin, rektörler ve akademisyenlerin yurt dışına çıkışları kısıtlandı. Yurt dışına seyahat planı olanlar için uygulanan prosedürler aşağıdaki şekilde:
Yeşil pasaport sahipleri için havaalanlarındaki denetim artırıldı. Aktif olarak görev yapan devlet memurlarının ve bu kişilerin yeşil pasaport sahibi olan tüm yakınlarının, bağlı oldukları kurumdan aldıkları yurt dışına çıkış izinlerini gösteren ıslak imzalı belgeyi yanlarında bulundurmaları gerekiyor. Yeşil pasaport sahibi emekliler ise vize ihlal bölümünde GBT denetiminden geçtikten sonra emeklilik belgelerini pasaport ve biletleri ile birlikte göstermeli.
Havaalanlarında aksayan uçuşlar ve artırılan güvenlik kontrolleri sebebiyle en az 4-5 saat öncesinden havaalanında bulunmanız gerekiyor.
Özel sektör çalışanları; kara-hava ve deniz sınırlarından çıkışlarda göstermek üzere, e-devlet hesaplarından kolayca ulaşabilecekleri `SGK bildirim 4A Hizmet dökümü' belgesini yanlarında bulundurmalı.
Bu dönemde bazı hava yolu şirketlerinin, belli ülkelere yapacakları uçuşları değiştirme ya da iptal etme ihtimalleri bulunuyor. Yolculuğunuz öncesinde mutlaka ilgili web sayfalarından ya da telefon numaralarından seyahatinizle ilgili gelişmeleri kontrol edin.
Normal pasaportlu vatandaşlar çalıştıkları iş yerine ait bir belge ve seyahatleri için iş yerinden izin aldıklarına dair bir yazı bulundurmalı. İşverenlerin ise sahip oldukları iş yeri belgelerini yanlarında bulundurması gerekiyor.
Yurt dışına çıkmak isteyen öğrenciler yanlarında öğrenci belgelerini bulundurmalı.
Herhangi bir yerde çalışmayan vatandaşlar sigortasından yararlandığı yakınlarının sigorta dökümlerini; emekli ya da bağkura bağlı olanlar ise sigorta dökümlerini yanlarında bulundurmaya özen göstermeli.
Asker emeklilerinin GBT'si için ayrı bir bölümle iletişime geçiliyor ve araştırma sonucunda herhangi bir sorun çıkmazsa uçuşlarına izin verilmekte.
Gürcistan ve KKTC'ye gidecek vatandaşlar yukarıdaki evrakları yanında bulundurduğu sürece nüfus cüzdanları ile geçiş yapabilirler.


Uyarı: Yukarıda bulunan bilgiler değişmiş veya güncelliğini yitirmiş olabilir. Herhangi bir aksaklık yaşamamak için lütfen seyahatinizden belirli bir süre önce detaylı araştırmayı yapıp, acentenizden bilgi alınız.


İptal Şartları
https://www.academic-tour.com/otobusle-balkanlar-turlari-sofyali
İZMİR ACADEMİC TOUR İzmir Egetur Turizm Ltd. Şti.
Ataturk Cad. No: 270/A 1.Kordon-Alsancak
0232 463 25 25


Bu çıktı 29.03.2024 15:24 tarihinde verilmiştir. İZMİR ACADEMİC TOUR İzmir Egetur Turizm Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.