2018 UÇAKLA VİZESİZ BÜYÜK BALKAN TURLARI Tur Programı

Bu Turumuz 2018 Yılında Gerşekleşmiştir. 2020 Balkan Turlarımızı sitemizden inceleyebilirsiniz...

  OTOBÜSLE BOYDAN BOYA BALKANLAR  

  UÇAKLA VİZESİZ BÜYÜK BALKAN TURLARI  

BALKAN COĞRAFYASINDA VİZESİZ 5 ÜLKE 

SIRBİSTAN – BOSNA HERSEK– KARADAĞ – ARNAVUTLUK – MAKEDONYA - (HIRVATİSTAN)

Yeşil Pasaport ve Geçerli Schengen Vizesi Olan, İsteyen Konuklarımızla DUBROVNİK Turu İmkanı 

TAMAMI 5* ve 4* OTELLERDE KONAKLAMA AYRICALIĞI İLE... 

 SABAH, AKŞAM YEMEKLERİ DAHİL !!! 

    1.TUR: 10 Mayıs / 16 Mayıs 2018        519 Euro
2.TUR: 21 Haziran / 27 Haziran 2018    499 Euro 
3.TUR: 19 Temmuz / 25 Temmuz 2018      519 Euro  
4.TUR: 13 Eylül/19 Eylül 2018          499 Euro (Yeni Tarih Eklendi)
                         5.TUR: 20-26 Eylül 549 Euro (Yeni Tarih Eklendi)                   

7 Gün - 6 Geceleme     /     ÜSKÜP GİDİŞ - BELGRAD DÖNÜŞ
     (Dönüş günü, İZMİR’e akşamüzeri makul saatlerde varma ayrıcalığı ile…) 

 Uçak Biletleri+Sabah+Akşam Yemekleri,
 Turlar,Transferler, Şehirlere Girişler, Sigorta Fiyata Dahil !!!
 

Otobüsle BALKANLAR (Gece Çıkışlı) TURLARIMIZ için lütfen buraya tıklayınız !
     Gündüz Çıkışlı BALKAN TURLARI için lütfen buraya tıklayınız !

ORTA AVRUPA ve BALKAN İNCİLERİ TURU için lütfen buraya tıklayınız !

Kalkış Yerleri: Sabah saat 04:30’da İzmir Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar Terminalinde buluşuyoruz. Gerekli check-in ve bagaj işlemlerimizi tamamlayıp saat 05:45’ te PEGASUS Havayollarına ait PC2213 sefer sayılı uçuşu ile saat: 07:00 da İstanbul’a varıyoruz
PROGRAM
1 Gün: İZMİR - İSTANBUL - ÜSKÜP

Sabah saat 04:30’da İzmir Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar Terminalinde buluşuyoruz. Gerekli check-in ve bagaj işlemlerimizi tamamlayıp saat 05:45’ te PEGASUS Havayollarına ait PC2213 sefer sayılı uçuşu ile saat: 07:00  da İstanbul’a varıyoruz. Saat 09:40 de PC351 sefer sayılı uçuşu ile de İstanbul-Üsküp (Alexander Veliki - Büyük İskender) Havaalanına uçuşumuzu gerçekleştiriyoruz. Saat 10:15 İnişimizin ardından, bagajlarımızı alıp pasaport ve gümrük işlemlerimizi tamamlayarak, bizi bekleyen tur aracımıza yerleşiyor ve Vardar Nehri’ nin iki kıyısına kurulu, Yahya Kemal’in şehri, Makedonya’nın başkenti Üsküp’e varıyoruz. Kentin ana meydan ve bulvarlarını, Üsküp 2014 Projesi çerçevesinde yapılan sayısız heykel ve neoklasik binaları, Osmanlı dönemi Vilayet Konağı ve Telgrafhaneyi görerek yapacağımız panoramik turun ardından, Üsküp Kalesi önünden yürüyüş turumuza başlıyoruz. Önce Mustafa Paşa Camii, Arasta Camii, Sulu Han, Murat Paşa Camii, Çifte Hamam görülüp, Eski Türk Çarşısında yemek ve alışveriş için serbest zaman veriyoruz. Ardından Kapan Hanı, Davut Paşa Hamamı, Taş Köprü gibi Osmanlı yapısı eserlerini görüyor ve Makedonya Meydanı`na geliyoruz. Makedon tarihinin önemli kişilerine ait birçok heykelle birlikte Çar Samuil, Jüstinyen, II. Philip, Kraliçe Olympia, B. İskender Heykelleri, Rahibe Teresa Anı Evi görülerek yapacağımız yürüyüş turumuzu tamamlayarak otelimize yerleşiyoruz. Konaklama ve akşam yemeği Üsküp’ te ki otelimizde.



2 Gün: ÜSKÜP - KALKANDELEN - MANASTIR(BİTOLA) - RESNE - OHRİ

Otelimizde alacağımız kahvaltının ardından hareket ediyoruz. İlk durağımız ülkenin dördüncü büyük şehri olan, Üsküp’e 40 kilometre mesafedeki Kalkandelen (Tetovo) olacak. 14. Yüzyılda Osmanlı topraklarına katılan şehirde, çiçek desenli bezemeleriyle ünlü, türünün nadide örneklerinden olan Alaca Camii ve külliyesinde bulunan medrese, İpek Yolu üzerinde kurulmuş 500 yıllık Harabati Baba Bektaşi Τekkesi görülecek yerler arasındadır. Daha sonra, Demir Hisar üzerinden Manastır (Bitola) kentine varıyor ve gezimizin en duygusal anlarını yaşayacağımız, Atatürk’ün mezun olduğu Askeri İdadiyi ve Atatürk Müzesini ziyaret ediyoruz. Ardından Şirok Sokak’ı, Eleni Karinte’nin Evini, o çok bilinen türküye ilham olan “Manastır’ın ortasındaki” havuzu ve çeşmeyi, İshâkiye Camii, Yeni Camii, Bedesteni ve Türk Çarşısını görüyor ve serbest zaman veriyoruz.  Programımızı tamamlayarak, Manastır’dan ayrılıyor, Ohri’ye hareket ediyoruz. Yol güzergâhında 1908 yılında Enver Bey ile beraber dağa çıkan ve II. Abdülhamid’in meşrutiyeti yeniden ilan etmesiyle sonuçlanan Jön Türk Devriminin öncülerinden Niyazi Beyin memleketi olan Resne’de, Resneli Niyazi Bey Sarayını görerek,  Osmanlının Balkanlardaki önemli üslerinden biri olmuş, “Tanrı cenneti çamurdan yaparken, bir parça kopup Ohri’nin üzerine düşmüş” tanımlaması ile ünlü ve Unesco`nun Kültür Mirası Listesindeki Ohri’ye ulaşıyor ve şehir gezimize başlıyoruz.  1100 yaşındaki Çınar Meydanındaki ağacı, Meryemana Kilisesi, Halveti Tekkesi, Ali Paşa Camii görerek, TÜRK ÇARŞISI’ nda serbest zaman veriyoruz. Meşhur Ohri incilerinden mamul takılar başta olmak üzere alışverişlerimizi yaparak,  otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama Ohri’deki otelimizde.



3 Gün: OHRİ - ELBASAN - TİRAN - İŞKODRA -PODGORİCA / BUDVA

Otelimizde alacağımız kahvaltının ardından hareket ediyoruz.  “Mavi İnci” adıyla bilinen ve Dünyanın en derin göllerinden biri olan Ohri Gölü`nde isteyenlerle (ekstra)  Tekne Turu’na katılıyoruz.  Tekne turumuz sırasında, “Elveda Rumeli” dizisinde “Kaymakamlık Konağı” olarak kullanılan Ohri Başpiskoposluk binası, Tito’nun yazlık konutu, Oteller bölgesini görme şansına sahip olacağız. Tekne turunun ardından, Kiril Alfabesinin yaratıcıları Aziz Kiril ve Metodi, Aziz Naum ve Klemens heykelleri, neoklasik tarzda inşa edilmiş Osmanlı dönemi Evlerini, Ayasofya Kilisesi/Camiini görülerek gezimizi tamamlıyoruz. Ardından, Ohri’den ayrılıyor ve Arnavutluk’a doğru yola çıkıyoruz. Makedonya – Arnavutluk Sınır Kapısına ulaşıyor, pasaport ve gümrük işlemlerini takiben, Shkumbini Nehri vadisi boyunca ilerliyor ve yol güzergâhımızda, Balkanların Osmanlı döneminde kurulan şehirlerinden olan Elbasan’da yapacağımız panoramik turun ardından 1614’te Süleyman Paşa tarafından imar edilen ve 1920’de Arnavutluk’un başkenti olan Tiran’a ulaşıyoruz. 20. yüzyıl boyunca savaşlar arasında kalmış ve 40 yıl boyunca Enver Hoca’nın diktatörlük rejimini yaşamış, Balkanlar’ın dağlık ülkesi Arnavutluk’un bu gözde şehrinde, kısa bir panoramik tur yapıyoruz. Ethem Bey Camii, Tarihi Saat Kulesi, Ulusal Müze, Opera ve Bale Binası, Parlamento ve Başbakanlık Binaları, Cumhurbaşkanlığı Köşkü ve İskender Bey Heykeli ve Meydanı otobüsle göreceğimiz yerler arasında… Turumuzu tamamlayarak,  kentten ayrılıyoruz. Kıyısında kurulduğu göl ile aynı adı taşıyan ve 435 sene süren Osmanlı döneminde, Osmanlı ordusunun önemli üslerinden biri olan İşkodra`da, tarihi kaleyi görerek Arnavutluk - Karadağ Sınır Kapısına ulaşıyor ve pasaport ve gümrük işlemleri sonrasında, Adriyatik kıyılarıyla tanışıyoruz. Karadağ sahillerinin en gözde turistik destinasyonlarından olan Sveti Stefan Adasını gözlemleyerek,  Budva’ya ulaşıyor ve otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama Podgorica ya da Budva veya İşkodra’ da ki  otelimizde.



4 Gün: PODGORİCA / BUDVA - KOTOR - TREBİNJE (DUBROVNİK)

Otelimizde alacağımız kahvaltının ardından Budva’nın merkezinde Stari Grad (eski şehir merkezi), kısa bir serbest zaman veriyoruz. Budva’dan ayrılıyor ve yine Adriyatik’in sunduğu büyüleyici manzaraların tadını çıkarmaya devam ediyoruz. Tarih boyunca coğrafi şartlarından dolayı Osmanlılar tarafından ele geçirilemeyen Kotor`a varıyoruz. Surlarla tahkim edilen, Kotor şehrindeki yürüyüş turumuza Deniz Kapısından girerek,  birçok tarihi yapının yanı sıra Silah Meydanını, Tarihi Saat Kulesini, Utanç Piramidini, Aziz Triphon ve Aziz Nikola Kiliselerini, eski kentin önemli meydan ve malikânelerini göreceğiz. Kotor turumuzu takiben, Kotor Körfezinin büyüleyici güzelliklerini ve Barbaros Hayrettin tarafından alınan tarihi Herceg Novi şehrini görerek, Karadağ – Bosna Hersek Sınır Kapısına ulaşıyor ve pasaport ve gümrük işlemlerinin ardından, Trebinje’ye varıyoruz. Akşam yemeği ve konaklama Trebinje’ de ki otelimizde.

İsteğe Bağlı Dubrovnik Turu:  Arzu eden, Schengen vizesi ya da yeşil pasaportu olan misafirlerimizle otelde akşam yemeği aldıktan sonra,, Trebinje’den ayrılıyor, kısa bir yolculuk ile Bosna Hersek – Hırvatistan Sınır Kapısına varıyoruz. Pasaport ve gümrük işlemlerimizi gerçekleştirerek Dubrovnik’e ulaşıyoruz.   Eski adı Ragusa olan, Hırvatistan’ın Adriyatik sahilindeki Ortaçağdan kalma eserleri ile ünlü şehrini geziyoruz. Korunaklı bir yarımada üzerine kurulu ve etkileyici surlarıyla göz alan bu tarihi kentte, görkemli şehir surlarının ve kapılarının, Onofrio Çeşmesi, Fransisken Manastırı, 14. yüzyıldan kalma Eczane, Çan Kulesi, Orlando Heykeli, Aziz Blaise Kilisesi, Sponz Sarayı, Rektör Sarayı ve tarihi limanın görüleceği gezimizi tamamlıyoruz. Serbest zamanı takiben kentten ayrılarak, Hırvatistan – Bosna Hersek Sınır Kapısına varıyor, pasaport ve gümrük işlemlerini takiben Trebinje’ye dönüyoruz. Konaklama Trebinje’ de ki otelimizde.



5 Gün: TREBİNJE - POÇİTEL - MOSTAR - SARAYBOSNA

Otelimizde alacağımız kahvaltının ardından, keyifli bir yolculuk ile 1472 yılında Osmanlının eline geçmiş ve izlerini hala taşıyan Poçitel köyünü, otobüsümüzden panoramik olarak görüp, Mostar’a ulaşıyoruz. Neretva Nehri üzerinde bulunan, 1557 – 66 arasında Mimar Sinan’ın öğrencilerinden Mimar Hayreddin’in inşa ettiği, ancak 1993’de Hırvat topçu ateşiyle yıkılan, daha sonra 2004’te Türkiye’nin de büyük desteğiyle orijinal malzeme ve dönemin inşa teknolojisiyle yeniden yapılan, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki Mostar Köprüsü ile turumuza başlıyoruz. Eski Hamam, Koski Mehmet Paşa Camii, Kuyumcular Çarşısı da görülerek turumuzu tamamlıyor ve serbest zaman veriyoruz. Mostar’dan ayrılarak, Balkan coğrafyasının dağlar ve nehirlerin süslediği nadide bir parçasında, görsel şölenlerle geçecek bir yolculuğun ardından, Bosna – Hersek’in başkenti Saraybosna’ya ulaşıyoruz. İki asır boyunca Balkanlar’ın kültür başkentliğini yapmış, 1914’te Avusturya-Macaristan Veliahdı Arşidük Franz Ferdinand’ın Sırplar tarafından burada öldürülmesi üzerine Birinci Dünya Savaşı’nın çıktığı yer olan Saraybosna, barındırdığı dini çeşitliliği ile Avrupa’nın Kudüs’ü kabul edilir. 1992 savaşında ise Sırp, Hırvat ve Boşnaklar arasındaki yıkıcı savaşlar sonucu büyük tahribata uğramış olmakla birlikte güzelliğini halen büyük ölçüde korumaktadır. 1914’de I. Dünya Savaşının patlak vermesine sebep olan Franz Ferdinand suikastının yaşandığı Latin Köprüsünü otobüsten görerek, Saraybosna’ da ki yürüyüş turumuza, Bosna Savaşında günlerce yanan ve milyonlarca el yazması eserin yok olduğu Eski Kütüphane, Seher Köprüsü, İnat Evi, Hünkâr Camii  başlıyoruz. Eski kentin Avusturya bölümünde Katolik Kilisesi, Sonsuz Ateş Anıtı, Sinagog gibi eserleri, Türk bölümünde Ferhadiye Camii, Morica Han, Gazi Hüsrev Bey Külliyesi gibi eserleri görerek gezimizi tamamlıyoruz. Ardından, Saraybosna’ nın sembolü olan Başçarşı’ da serbest zaman verdikten sonra, otelimize transfer oluyoruz. Akşam yemeği ve konaklama Saraybosna’ da ki otelimizde.



6 Gün: SARAYBOSNA - BELGRAD

Otelimizde alacağımız kahvaltının ardından, Belgrad’a hareket ediyoruz.  Romanya Dağının, doyumsuz doğal güzelliklerini izleyerek yapacağımız keyifli bir yolculuğun ardından, Bosna Hersek – Sırbistan Sınır Kapısına ulaşıyoruz. Pasaport ve gümrük işlemleri sonrasında, Sırbistan’ın ovalık bölümünde kurulu, tarıma yönelik organizasyonlarıyla dikkat çeken köylerini görüyoruz ve Sırbistan’ın başkenti Belgrad’a ulaşıyoruz. Sırpçada “beyaz şehir” anlamına gelen Belgrad, Pannonian Ovasının Balkanlar ile buluştuğu, Sava ve Tuna Nehirlerinin birleştiği noktada kurulmuş, aynı zamanda adı gibi ferah, aydınlık ve huzurlu olan bir kenttir. Parlamento, Eski saray, Ulusal Müze, Terazi Çeşmesi gibi görkemli yapılarını görerek, tarihi kenti yakından tanıyacağımız yürüyüş turumuza başlıyoruz. Eski kentin Tuna ve Sava Nehirlerinin birleşme noktasına hâkim olarak kurulmuş kalesini ziyaret ediyoruz. Leopold ve Zindan Kapılarını, Tuna Nehri ve Sava Nehirlerinin buluştuğu noktayı, Sokollu Mehmet Paşa Çeşmesini, Damat Ali Paşa Türbesini, Askeri Açık Hava Müzesini ve Fransa’ya Şükran Anıtını göreceğimiz yürüyüş turumuzun sonunda Belgrad’ın “İstiklal Caddesi” tadındaki Mihailova Caddesi’ nde serbest zaman veriyoruz. Şehir turumuzun ardından otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama Belgrad’ da ki otelimizde.



7 Gün: BELGRAD - İSTANBUL - İZMİR

Otelimizde alacağımız kahvaltının ardından, Belgrad Havaalanına (Nicola Tesla) gidiyoruz. Havalimanında check-in ve bagaj işlemlerimizi tamamlıyoruz. Saat: 11:05’ de PEGASUS Havayollarına ait PC372 sefer sayılı uçuşu ile 13:50’de İstanbul’a ulaşıyoruz. İstanbul’ dan Saat: 16:30’ da  PC2200 sefer sayılı uçuşu ile 17:40 da İzmir’e varıyoruz.



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
  • Adnan Menderes Hava Limanı Buluşma (04:30)
Notlar

1- Havayolu şirketleri tarafından yapılabilecek saat    değişiklikleri ve olabilecek rötarlardan İzmir ACADEMİC TOUR sorumlu tutulamaz
2- İzmir ACADEMIC TOUR gerekli gördüğü durumlarda; tur güzergâhını içeriği aynı kalmak koşuluyla değiştirme hakkını saklı tutar. Şehir tanıtım turları şehre varış saatine göre bir sonraki gün gerçekleştirilebilir.
3- İzmir ACADEMIC TOUR kategorisi aynı kalmak kaydıyla otel isimlerini değiştirme hakkını saklı tutar.
4- Turun iptali durumunda vize ücreti iade edilmez.
5- Programlarda belirtilen geziler bazı nedenlerden dolayı belirtilen gün/günler dışında başka bir gün yapılabilir.
6- Dubrovnik Turu Minimum 10  kişi olduğu takdirde gerçekleşecektir.
7- Yerel otoriteler tarafından veya farklı nedenlerden dolayı gezilmesine, gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi ya da turlar yapılmaz. Bu gezi ya da turların yapılamamasından İzmir ACADEMIC TOUR sorumlu tutulamaz.
8- İzmir ACADEMIC TOUR yolcu ile konsolosluk arasında aracı konumundadır. Konsolosluk gerekli gördüğü durumlarda vize vermeme hakkına sahiptir, Yolcunun vize alamaması ile ilgili olarak İzmir ACADEMIC TOUR`un hiç bir sorumluluğu yoktur. İzmir ACADEMIC TOUR sadece aracı kurum görevini üstlenmektedir. Şahsi vize başvurularında İzmir ACADEMIC TOURun herhangi bir yaptırımı ve sorumluluğu bulunmamaktadır. Tüketiciler bu şartları kabul ederek tura kayıt yaptırmışlardır.
9- Seyahatiniz süresince konakladığınız otelleri terk ederken, lütfen eşyalarınızı eksiksiz aldığınıza emin olunuz. Unutulan eşyaların bulunma durumlarında Ülkeye ve/veya kişiye ulaştırılması sırasında yapılan masraflar eşya sahibine aittir.
10- Tur sırasında unutulan, kaybolan, çalınan eşyalardan ACADEMIC TOURsorumlu değildir. Pasaportunuzun kaybolması yada çalınması halinde Acentemiz yetkilisi/rehberi, diğer seyahat eden misafirlere acentenin taahhüt ettiği üzere Tur Programına devam etmek zorunda olduğundan; kaybın/çalınmanın gerçekleştiği ülkede Pasaport işlemleri, geri dönüş yada tura dahil olma işlemleri ile ilgili tüm organizasyonda kendi sorumluluklarında hareket edeceklerini bilmelidirler. Bu hususta doğabilecek sıkıntı ve sorunlar ile ilgili Acentemiz sorumluluk kabul etmez.
11- İzmir ACADEMIC TOUR havayolu ile yolcu arasında aracı konumunda olup, uçuş öncesinde saatler değişebilir ve tüm saatlerin hareket tarihlerinden 48 saat önce teyit edilmesi gerekmektedir. Paket tura katılacak sayının yeterli olmaması durumunda 7 gün öncesinden tur iptali tüketiciye bildirilir. Uçağın ineceği şehre göre parkurlarda değişiklikler olabilir.
12- Programda konaklamalarımızın tamamı 5* ve 4* Otellerdedir. Balkanlarda 4* bazı Oteller, Türkiye ‘deki 3* oteller standartlarına denk gelmektedir.
13- Pasaportların seyahat tarihinin bitimi baz alınarak, minimum 6 ay geçerliliği olması gerekmektedir. 6 aydan az süreyle seyahat eden misafirlerimiz, ülke pasaport polisleri tarafından, ülkeye alınmama durumu ile karşılaşabilir. Ayrıca, yırtık, hasar görmüş pasaportlar sınır polisleri tarafından kabul edilmeyebilir.
14- Balkanlarda Otellerde 3’lü odalarda ek yatak verilmektedir. 3’lü kalacak misafirlerimiz turu satın alırken bu şartı kabul etmiş sayılır.
15- Tur tarihleri süresince iki ülke arasında vizesiz, pasaport ile geçiş izni protokolünde değişiklik olması halinde acentamız programda değişiklik yapma hakkına sahiptir.
16- Çocuk indirimlerimiz 2 yetişkin ile birlikte konaklamak kaydı ile geçerlidir.
17- Tur programı İzmir ACADEMİC TOUR SEYAHAT ACENTASI kayıt sözleşmesi maddeleri ile bir bütündür.
18- Bilgi; 3 Gün konaklamamızın Karadağ’ın başkenti Podgorica’da olması durumunda;  İşkodra sonrası kuzey Arnavutluk - Karadağ Sınır Kapısından geçilecek ve Sveti Stefan Adası ve bu bölgedeki Adriyatik kıyıları ertesi sabah görülerek, turumuzu gerçekleştireceğiz.
19- Bazı otellerde sunulan kahvaltı Türk yöresel mutfağında alışılagelmiş kahvaltılardan farklılık gösterebilmektedir. Bu kahvaltılar Kontinental kahvaltı olarak adlandırılmaktadır. Bazı otellerde,  grup kahvaltıları ayrı bir salonda servis edilebilir.
20- Tur tarihinden önce acentamiz tarafından uçuş saatleri ve uçak biletleri rezervasyon numarası bilgisi paylaşılır. Grup rezervasyon olması nedeniyle, biletiniz olmadan da sadece pasaportunuz ile belirtilen saatte ve kontuarda check-in işlemlerinizi yaptırabilirsiniz.

VİZE HAKKINDA BİLGİ: Yeşil Pasaport'a ve geçerli schengen olan pasaportlara vize uygulaması yoktur. Hırvatistan Vizesi için gerekli evraklar için  Acentamızdan isteyiniz…


İptal Şartları
https://www.academic-tour.com/2018-ucakla-vizesiz-buyuk-balkan-turlari
İZMİR ACADEMİC TOUR İzmir Egetur Turizm Ltd. Şti.
Ataturk Cad. No: 270/A 1.Kordon-Alsancak
0232 463 25 25


Bu çıktı 19.04.2024 21:32 tarihinde verilmiştir. İZMİR ACADEMİC TOUR İzmir Egetur Turizm Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.