UÇAKLA SÖMESTRE ÖZEL ORTA AVRUPA TURU Tur Programı

  

UÇAKLA SÖMESTRE ÖZEL ORTA AVRUPA TURU 

   

DRESDEN & PRAG & BRATİSLAVA & BUDAPEŞTE & VİYANA

    

SUN EXPRESS HAVAYOLLARI DİREK UÇUŞ KONFORU İLE  İZMİR’DEN İZMİR’E 

VİYANA Gidiş ve VİYANA Dönüş farkıyla

 

(2 Gece VİYANA-AVUSTURYA)  (3 Gece PRAG-ÇEK CUMHURİYETİ) (BRATİSLAVA-SLOVAKYA)

(2 Gece BUDAPEŞTE-MACARİSTAN)

  

   TAMAMI 4* OTELLERDE KONAKLAMA

 

DİKKAT !    EKSTRA TUR YOK !  FİYATA DAHİL OLANLARA DİKKAT !!!  

DRESDEN+TEREZİN+KARLOVY VARY +BRATİSLAVA+ESTERGON +VİSEGRAD +SZENTENDRE+ MAYERLİNG +SEEGROTE+BADEN + VİYANA ORMANLARI

Tüm Turlar Fiyata Dâhildir… 
            

20-27 OCAK (8 Gün-7 Gece)

 

    ŞOK FİYAT!  699 €   Tüm Turlar ve Uçak Dahil

   

Kalkış Yerleri: İzmir Adnan Menderes Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminalinde, Sun Express Havayolları kontuarı önünde saat 15.30’da buluşuyoruz. Check-in işlemlerini takiben saat 17.30’da Sun Express Havayollarının direk uçuşu ile Viyana'ya hareket ediyoruz.
PROGRAM
1 Gün: İZMİR – VİYANA

İzmir Adnan Menderes Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminalinde, Sun Express Havayolları kontuarı önünde saat 15.30’da rehberimizle buluşuyoruz. Check-in işlemlerini takiben saat 17.30’da SunExpress Havayollarının tarifeli aktarmasız direkt uçuşu ile hareket ediyor ve yerel saat ile 18.00’de Viyana’ya varıyoruz. Pasaport ve gümrük işlemlerimizi takiben, otobüsümüz ile buluşuyor ve otelimize transfer oluyoruz. Arzu eden misafirlerimizle ekstra olarak düzenlenecek olan yemekli, limitsiz içkili Grinzing Meyhaneleri turumuz için hareket ediyoruz. Viyana’nın bağcılık ile ünlü Grinzing bölgesinde harika bir gecenin ardından otelimize transfer oluyoruz. Geceleme Viyana’daki otelimizde.

 

Grinzing Meyhaneleri Turu ( 50 €):  Arzu eden misafirlerimizle, ekstra olarak düzenlenecek, yemekli, limitsiz içkili Grinzing Meyhaneleri Turu;otantik bir Grinzing tavernasında yöresel giysileri ile servis yapan garsonların elinden bir bütün olarak pane edilmiş enfes şnitzellerin akordeon, keman eşliğinde canlı olarak icra edilen Viyana şarkıları ve sınırsız şarap eşliğinde sunulduğu muhteşem bir gece geçiriyoruz. Turumuzu takiben otelimize yerleşiyoruz.



2 Gün: VİYANA ORMANLARI - SEEGROTTE - MAYERLİNG – BADEN - VİYANA

Sabah otelimizde alınacak kahvaltının ardından hareket ediyoruz. İlk olarak 17. yüzyılın sonunda İmparator Leopold tarafından inşasına başlanan ve 19. yüzyıl boyunca İmparatorluk ikametgâhı olan Schönbrunn Sarayını ve bahçelerini panoramik olarak, ilgili anlatımlar eşliğinde geziyoruz. Ardından Viyana’nın 21 km güneyinde başlayan Viyana Ormanlarına gidiyor ve içlerinde milyon € değerindeki villa ve malikânelerin bulunduğu, birbirinden şık köy ve kasabalardan geçiyor ve 1200 yıllarına tarihlenen Lichtenstein Şatosunu panoramik olarak ziyaret ediyoruz. Turumuzun en ilgi çekici bölümlerinden biri olarak, Nazi Almanya’sının II. Dünya Savaşında ilk jet fabrikası olarak da kullandığı, Avrupa’nın en büyük yeraltı gölü olan Seegrotte’ye gidiyor, arzu eden misafirlerimizle mağara ziyareti ve yeraltı gölünde tekne turu yapıyoruz. Bu ziyaretimizin ardından Avusturya tarihini değiştiren, Avusturya İmparatorluğunun Veliahdının filmlere konu olan intiharının yaşandığı meşhur Mayerling kasabasından geçiyor, göller, ormanlar ve tabiat ülkesi olan Avusturya’nın en karakteristik kentlerinden olan ve Beethoven’in 9. Senfonisi’ni bestelediği, kaplıcalar ve tabiat şehri olan Baden’i ziyaret ediyoruz. Kenti tanıtım turumuzu takiben serbest zaman veriyoruz. Ardından Avrupa’nın en aristokrat şehri ve Habsburg Hanedanlığının 640 yıllık iktidarına sahne olmuş, dev bir imparatorluğun merkezi olan Viyana’ya dönüyor ve Hundertwasser  Sanat Evlerini gezip, tarihi Viyana bölgesini tanıyoruz. Müzik, mimarlık, resim ve heykelin kalbi olan, Dünya Savaşlarının zorlu günlerine zarafetinden bir şey kaybetmeyerek direnen ve Gotik, Rönesans, Barok, Rokoko, Neo-Klasik ve Art Nouveau sanat akımlarının benzersiz bir sentezini sunan, uzun bulvarlarıyla adeta bir açık hava müzesi olan şehirde panoramik bir tur yapıyoruz. Turumuz sırasında Atatürk’ün de kaldığı Bristol Hotel,  Devlet Opera Binası, Maria TheresiaMeydanı, Sanat Tarihi Müzesi, Doğa tarihi Müzesi, Parlamento, Belediye Sarayı (Rathaus) ve Viyana Üniversitesine ait muhteşem yapılar, Hoffburg ve Belvedere Sarayları göreceğimiz yerler arasındadır. Turumuzun ardından şehir merkezinde verilecek serbest zamanı takiben otelimize dönüyoruz. Akşam arzu eden konuklarımız, rehberimizden alacakları yönlendirmelerle, dünyaca meşhur ve her yıl milyonlarca turisti Viyana’ya çeken Viyana’nın ünlü klasik müzik konserlerinden birine katılabilirler.



3 Gün: VİYANA-PRAG

Otelimizde alacağımız kahvaltının ardından otelimizden ayrılıyor, Prag yönünde hareket ediyoruz. Kısa sürede Avusturya’dan ayrılarak Çek Cumhuriyeti topraklarına giriyoruz. Yolda verilecek ihtiyaç ve yemek molalarıyla, öğleden hemen sonra "Altın Şehir", "Doksanların Sol Bankası", "Masal Şehri", "Şehirlerin Anası" ve "Avrupa'nın Kalbi" gibi isimlerle anılan Prag’a varıyoruz. Kentin en tarihi noktası olan Prag Kalesinde aracımızdan inerek, Prag Şaheserleri yürüyüş turumuza başlıyoruz. Eski Krallık Sarayı, Cumhurbaşkanlığı Sarayı, Prag Başpiskoposluğunun merkezi ve şehrin katedrali olan, 1344 yılında yapımına başlanan ve inşası altı yüz yıl süren, pek çok kral ve kraliçenin taç giyme törenine ev sahipliği yapan St. Vitus Kilisesi'ni görerek turumuza devam ediyoruz.  Simyacılar Sokağı, St. George Kilisesi, 13. yüzyılda Baş Mimar Peter Parler tarafından yaptırılan üzerinde 30 Aziz Heykelinin bulunduğu Charles Köprüsü, eski şehir bölgesinde Kral Alışveriş Caddesi, Johannes Kepler’in Evi, St. Nicolas Kilisesi, Jan Hus Heykeli, sosyalizmin 1948’de ilan edildiği Kinsky Sarayı, Josefov Mahallesi, 15. yüzyılda inşa edilen üzerinde 12 Havari ile şovlar gerçekleştirilen tarihi Astronomik Saat Kulesi ve TYN Kilisesi görülecek yerler arasındadır. Yürüyüş turumuzu takiben, dileyen misafirlerimizle muhteşem bir Ortaçağ Gecesi öncesinde dinlenmek üzere otelimize yerleşiyoruz. Geceleme Prag’daki otelimizde.


Ortaçağ Gecesi Turu (65 €):Arzu eden misafirlerimizle, isteğe bağlı ve ekstra olarak düzenlenecek Yemekli, Limitli İçkili, Show Programlı muhteşem Ortaçağ Gecesi Turu için Avrupa’nın ve Prag’ın 600 yıllık en tarihi Restoranına gidiyoruz. Hem yemeğimizin hem de zengin görsel şovların tadını çıkaracağımız bu sürprizli gecede Dansçı Esir Kızlar masanızda size eşlik edebilir, Ateş Dansçıları, Dilenciler, Korsanlar yanınızdan geçebilir ve sizler de bu masalsı ortaçağ atmosferinde kaybolabilirsiniz. Bu geceyi özellikle kaçırmamanızı tavsiye ederiz.



4 Gün: PRAG – KARLOVY VARY – PRAG

Sabah otelimizde alınacak kahvaltının ardından sabah geç saatte otelimizden hareketle Karlovy Vary Turuna çıkıyoruz. 17. ve 18. yüzyılda Avrupa sosyetesinin ve devlet adamlarının en uğrak ve en meşhur şehri olan Karlovy Vary’nin eşsiz tabiatı içinde, yan yana inşa edilmiş onlarca muhteşem sarayı, Atatürk’ün 1918 de kaldığı oteli, Dvorak`ın, Mozart’ın, Goethe’nin, Beethoven’in, Puşkin`in evlerini görüyor ve 12 farklı termal suyun çıktığı termal galerileri ziyaret ediyoruz. Kristal, porselen, granat, kehribar taşlarının ve diğer geleneksel Çek hediyelik eşyalarının satıldığı fabrika satış mağazalarındaalışveriş yapma imkânına sahip oluyoruz. Kenti adım adım tanıyacağımız turumuzda gezinti için serbest zaman veriyoruz. Karlovy Vary’den akşamüstü saatlerinde Prag’a dönüyor ve unutulmaz bir Tekne Turu gecesi yaşıyoruz. Geceleme Prag’daki otelimizde.

 

Vltava Nehri Tekne Turu (50 €):Arzu eden misafirlerimizle, isteğe bağlı ve ekstra olarak düzenlenecek açık büfe yemekli, limitli içkili, canlı müzikli Vltava Nehri Tekne Turu için limana iniyoruz. Bu turumuzda Prag’ı tam ortadan ikiye bölen ve şehre hayat veren kanallarıyla meşhur Vltava Nehri üzerinde yapacağımız açık büfe yemekli, canlı müzikli, Prag’ın romantik gece aydınlatmalarıyla sunduğu muhteşem görüntüleri izliyor ve Panama ve Süveyş Kanallarına benzeyen kanallardan geçerken teknemizin havuzlar içerisinde yükseltme ve alçaltmalarını deneyimliyoruz.
Özellikle tarihi Charles Köprüsünün altında iken dilek tutmayı unutmayınız. Prag’da olduğunuzu gerçek anlamda hissetmenizi sağlayacak olan bu turumuza katılmanızı özellikle tavsiye ederiz.
Alman, Macar, Polonya mutfağının yoğun etkisi altındaki Çek mutfağı et ağırlıklı (Dana-Kuzu-Tavuk) yemeklerden oluşmaktadır. Düzenlediğimiz yemekli programlarda Türk damak tadına uygun yemekler seçilmektedir. Bira ise Çek Cumhuriyetinde favori içkiyi oluşturur. Ünlü Çek biralarını tatmadan Prag’dan ayrılmak büyük bir eksiklik olacaktır. Dünyaca ünlü Budweiser biralarının da ana vatanı Çek Cumhuriyetidir. Turumuzu takiben otelimize dönüyoruz.



5 Gün: PRAG - TEREZİN - DRESDEN - PRAG

Sabah otelimizde alınacak kahvaltının ardından hareket ediyoruz. İlk durağımız Prag’ın 60 kilometre kuzeyinde bulunan Terezin olacak. II. Dünya savaşı izlerini taşıyan en özgün kamplar arasında yer alan Terezin Kampında kadın ve erkeklerin ayrı ayrı kaldıkları koğuşları, SS asker kışlalarını, Nazi Almanya’sının inşa ettiği bölümleri, gaz odalarını ve hafızalardan çıkmayacak belgeleriyle Terezin Müzesini ilgili anlatımlar eşliğinde geziyoruz. Son yılların Oscar ödüllü “Hayat Güzeldir” ve “Piyanist” filmlerine ev sahipliği yapan Terezin Kampı ziyaretimizin ardından Çek Cumhuriyeti’nden ayrılarak Almanya’ya giriyor, ülkenin en güzel şehri olarak bilinen ve kıyısına kurulduğu Elbe’nin Floransa’sı olarak tanımlanan, Dresden’e ulaşıyoruz. Ayakta kalmış ya da II. Dünya Savaşının yıkımından sonra ayağa kaldırılmış birçok Barok yapısıyla ünlü şehrin merkezinde keyifli bir yürüyüş turu yapıyoruz. Turumuz sırasında Protestanlığın ortaya çıkış yeri olarak kabul edilen Frauenkirche Kilisesi, Zwinger Sarayı, Brühlsche Terası, Kral Yolu, Elbe Nehri, Martin Luther Heykeli, Hof Kilisesi, Semper Operası, Eski Şehir Meydanı görülecek yerler arasındadır. Turumuzu takiben yemek ve alışveriş için verilecek serbest zamanı takiben Prag’a geri dönüyor ve şehir merkezinde akşam yemeği için verilecek serbest zamanın ardından otelimize transfer oluyoruz.



6 Gün: PRAG - BUDAPEŞTE

Otelimizde alacağımız kahvaltının ardından, otelimizden ayrılıyor, Budapeşte yönünde hareket ediyoruz. Yolda verilecek uygun molalarla, Çek Cumhuriyetinden ayrılarak, Slovakya ve başkenti Bratislava üzerinden Macaristan’a giriyoruz. Yaklaşık 150 yıl Osmanlı hâkimiyetinde kalan, dolayısıyla Osmanlı izlerini sıkça görebileceğimiz ve 1873 yılında Budin ve Peşte’nin birleşmesi ile ortaya çıkan ve ülkenin Başkenti olan Budapeşte’ye ulaşıyoruz. Önce kentin 235 metre yükseklikli ve tarihi bir tepesi olan Gellert Tepesine çıkıyoruz. Şehri ilgili anlatımlar eşliğinde panoramik olarak izleyip, fotoğraflamamızı takiben, panoramik olarak yapacağımız şehir turumuza başlıyoruz. Kentin ortasından geçen Tuna Nehri üzerindeki Tarihi Köprüleri, Opera Binasını, Kraliyet Sarayını, kentin sembol yapısı olan ve mimarlık şaheseri Parlamento Binasını, şehri süsleyen tarihi meydan ve bulvarları ve birçok heykeli görerek, Kahramanlar Meydanına ulaşıyoruz. Macaristan’ın bininci yılı anısına 1896 yılında yapılmaya başlanan bu tarihi meydanda Milenyum Anıtı ve Macar kahramanlarına ait heykelleri ilgili anlatımlar eşliğinde görmemizi takiben, Çigan Gecesi öncesinde dinlenmek üzere otelimize gidiyoruz. Geceleme Budapeşte’deki otelimizde.


Macar – Çigan Gecesi Turu (50 €): Arzu eden misafirlerimizle, isteğe bağlı ve ekstra olarak düzenlenecek yemekli ve limitsiz içkili Macar-Çigan Gecesi Turu için otelimizden hareket ediyoruz. Bu turumuzda önce Budapeşte’nin şarap mahzenleri bölgesine gidiyor ve toplam 98 kilometre uzunluğuyla Guinness Rekorlar Kitabına girmiş meşhur Budapeşte şarap Mahzenlerinin restore edilmiş bir bölümünü geziyor, ünlü Tokay (Tokaji) şaraplarının tadımını yapıyoruz.
Şarap mahzenleri ziyaretimizi takiben Budapeşte’nin gerek mimarisi gerekse dekorasyonu ile en otantik restoranlarından birinde meşhur Macar Gipsy Orkestrasının müzikleri ve limitsiz içki eşliğinde, Macar mutfağının geleneksel tatlarından oluşan yemeğimizin ve geleneksel kıyafetlerle yapılacak Macar danslarının tadını çıkarıyoruz. Bu harika gece sonrasında, gece ışıklandırmasıyla ünlü Budapeşte’nin sunduğu harika manzaralar eşliğinde otelimize dönüyoruz.



7 Gün: BUDAPEŞTE - ESTERGON - BUDAPEŞTE

Sabah otelimizde alınacak kahvaltının ardından otelimizden hareket ederek,  Estergon Kalesi, Vişegrad, Szentendre Turuna çıkıyoruz. Türk tarihi açısından da çok önemli turumuzda ilk durağımız marşlara ve şiirlere konu olmuş Estergon Kalesi’dir. İlk olarak 1543 tarihinde Kanuni Sultan Süleyman komutasındaki Osmanlı ordusu tarafından zapt edilen Estergon Kalesini ve sonra üzerine inşa edilen ve Macaristan’ın en büyük Katedrali olan Esztergom Bazilikasını ziyaret ediyoruz. Tuna boyunda, akıncıların dörtnala at sürdükleri yoldan, Tuna’nın en güzel manzaralarından birini sunan Vişegrad Kalesine doğru hareket ediyoruz. Antik dönemde doğudan ilerleyen orduları durdurmak amacıyla inşa edilmiş askeri bir garnizon yerleşimi olan ve daha sonra buraya yerleşen Slavların "Yüksek Şehir" anlamına gelen Vişegrad adını verdiği kasabayı panoramik olarak görüyoruz. Macaristan’ın tüm hediyelik eşyalarını uygun fiyatlarla alma imkânına sahip olacağımız Szentendre Artistler Köyüne ulaşıyor ve köyün tanıtımını takiben yemek ve alışveriş için serbest zaman veriyoruz. Sonrasında, Szentendre’den ayrılıyor, Budapeşte şehir merkezine gidiyoruz. Kentin en ünlü ve yaşayan caddesi olan Vasi Caddesinde alışveriş için yine bir serbest zamanımız var. Ardından, Avrupa’da en güzel gece aydınlatmasına sahip olan şehirlerinden biri olan Budapeşte’nin ortasından geçen Tuna Nehri üzerinde arzu eden konuklarımızla, çok keyifli geçecek bir Tekne Turu yapıyoruz. Geceleme Budapeşte’deki otelimizde.

 

Budapeşte Kalesi ve Tuna Nehri Tekne Turu (35 €): Arzu eden misafirlerimizle, isteğe bağlı ve ekstra olarak düzenlenecek Budapeşte Kalesi veTuna Nehri Tekne Turu için buluşuyoruz. Avrupa’nın en güzel nehir turlarının başında gösterilen ve şehrin en modern teknesi ile muhteşem gece manzaraları eşliğinde, Macar Türkologların seslendirmesi ile yapılmış kayıtlardan ilgili anlatımlar ve içki servisiyle gerçekleştirilecek olan Tuna Nehri Tekne Turumuzu yapıyoruz. Turumuzu takiben Budapeşte Kalesine gidiyor ve kentin mimari harikalarından olan tarihi Matthias Kilisesini ve Balıkçı Burçlarını ziyaret ediyoruz. Buda Kalesinden Peşte bölgesinin harika manzarasının tadını çıkarmamızın ardından, otelimize dönüyoruz. Geceleme Budapeşte’deki otelimizde.



8 Gün: BUDAPEŞTE - BRATİSLAVA - VİYANA - İZMİR

Sabah otelimizde alınacak kahvaltının ardından otelimizden ve Budapeşte’den ayrılıyoruz. Kısa bir yolculuk ile Macaristan’dan ayrılıyor, Slovakya’ya geçiyor ve kişi başına düşen 44.000 € milli geliriyle Avrupa’nın en zengin şehirlerinden biri olan Slovakya’nın başkenti Bratislava’ya ulaşıyoruz. Tuna kıyısında aracımızdan inerek, eski kent bölgesinde yürüyüş turu yapıyoruz. 1529’da I. Viyana Kuşatması öncesi Türk izleri taşıyan kentte, Bratislava Kalesi, Parlamento, St. Martin Katedrali, Mozart’ın 6 yaşında Maria Theresia’ya ilk konserini verdiği tarihi bina, Grassalkovich Sarayı, Slovak Devlet Tiyatro Binası gibi önemli yapıları görerek, yürüyüş turumuzu tamamlıyor ve öğle yemeği için serbest zaman veriyoruz. Bratislava’dan Viyana yönünde hareket ediyor, kısa süre içinde Slovakya’dan ayrılarak, Avusturya’ya giriyor ve Viyana Havalimanına ulaşıyoruz. Sun Express Havayollarının XQ981 sayılı tarifeli aktarmasız seferi ile 19.00’da hareket ediyor ve yerel saat ile 23.20’de İzmir’e varıyoruz.

 

İSTEĞE BAĞLI ORTA AVRUPA EĞLENCE PAKETİ
1) VLTAVA TEKNE TURU (Açık Büfe Yemekli+Limitli İçecek+Canlı Müzikli) 50 €
2) ORTAÇAĞ GECESİ (Yemek+Limitsiz İçecek+Show Programlı) 65 €
3) ÇİGAN GECESİ (Yemek+Limitsiz İçecek) 50 €
4) TUNA TEKNE TURU (Limitli İçecek)  35 €
5) GRİNZİNG MEYHANELERİ GECESİ (Yemekli + Limitsiz içecek) 50 €
 
NOT :
Ekstra belirlenen, Orta Avrupa’nın en çok talep gören 5 adet eğlence programı için, tamamını Acentamızdan kayıt anında almanız durumunda,
Toplam: 250 € yerine 225 € İNDİRİM avantajına sahip olacaksınız.

  

Vltava Nehri Tekne Turu (İsteğe Bağlı Eğlence Paketi): Arzu eden misafirlerimizle, isteğe bağlı ve ekstra olarak düzenlenecek açık büfe yemekli, limitli içkili, canlı müzikli Vltava Nehri Tekne Turu için limana iniyoruz. Bu turumuzda Prag’ı tam ortadan ikiye bölen ve şehre hayat veren kanallarıyla meşhur Vltava Nehri üzerinde yapacağımız açık büfe yemekli, canlı müzikli, Prag’ın romantik gece aydınlatmalarıyla sunduğu muhteşem görüntüleri izliyor ve Panama ve Süveyş Kanallarına benzeyen kanallardan geçerken teknemizin havuzlar içerisinde yükseltme ve alçaltmalarını deneyimliyoruz.
Özellikle tarihi Charles Köprüsünün altında iken dilek tutmayı unutmayınız. Alman, Macar, Polonya mutfağının yoğun etkisi altındaki Çek mutfağı et ağırlıklı (Dana-Kuzu-Tavuk) yemeklerden oluşmaktadır. Düzenlediğimiz yemekli programlarda Türk damak tadına uygun yemekler seçilmektedir. Bira ise Çek Cumhuriyetinde favori içkiyi oluşturur. Ünlü Çek biralarını tatmadan Prag’dan ayrılmak büyük bir eksiklik olacaktır. Dünyaca ünlü Budweiser biralarının da ana vatanı Çek Cumhuriyetidir. Turumuzu takiben otelimize dönüyoruz.

 

Ortaçağ Gecesi Turu (İsteğe Bağlı Eğlence Paketi): Arzu eden misafirlerimizle, isteğe bağlı ve ekstra olarak düzenlenecek Yemekli, Limitli İçkili, Show Programlı muhteşem Ortaçağ Gecesi Turu için Avrupa’nın ve Prag’ın 600 yıllık en tarihi Restoranına gidiyoruz. Hem yemeğimizin hem de zengin görsel şovların tadını çıkaracağımız bu sürprizli gecede Dansçı Esir Kızlar masanızda size eşlik edebilir, Ateş Dansçıları, Dilenciler, Korsanlar yanınızdan geçebilir ve sizler de bu masalsı ortaçağ atmosferinde kaybolabilirsiniz. Bu geceyi özellikle kaçırmamanızı tavsiye ederiz. Turumuzu takiben otelimize dönüyoruz.

 

Macar – Çigan Gecesi Turu (İsteğe Bağlı Eğlence Paketi): Arzu eden misafirlerimizle, isteğe bağlı ve ekstra olarak düzenlenecek yemekli ve limitsiz içkili Macar-Çigan Gecesi Turu için otelimizden hareket ediyoruz. Budapeşte’nin gerek mimarisi gerekse dekorasyonu ile en otantik restoranlarından birinde meşhur Macar Gipsy Orkestrasının müzikleri ve limitsiz içki eşliğinde, Macar mutfağının geleneksel tatlarından oluşan yemeğimizin ve geleneksel kıyafetlerle yapılacak Macar danslarının tadını çıkarıyoruz. Bu harika gece sonrasında, gece ışıklandırmasıyla ünlü Budapeşte’nin sunduğu harika manzaralar eşliğinde otelimize dönüyoruz.

 

Tuna Nehri Tekne Turu ve Budapeşte Kalesi Turu (İsteğe Bağlı Eğlence Paketi): Arzu eden misafirlerimizle, isteğe bağlı ve ekstra olarak düzenlenecek Tuna Nehri Tekne Turu ve Budapeşte Kalesi Turu için otelimizden ayrılıyoruz. Avrupa’nın en güzel nehir turlarının başında gösterilen ve şehrin en modern teknesi ile muhteşem gece manzaraları eşliğinde, Macar Türkologların seslendirmesi ile yapılmış kayıtlardan ilgili anlatımlar ve içki servisiyle gerçekleştirilecek olan Tuna Nehri Tekne Turumuzu yapıyoruz. Bu tur öncesi ya da sonrasında şehrin en tarihi noktası olan Budapeşte Kalesine çıkıyor, tarihi Matthias Kilisesini (Türk döneminin Büyük Camii), Balıkçı Burçlarını ve tarihi bölgeyi görme ve Budapeşte’yi panoramik olarak izleme imkânına sahip oluyoruz. Turumuzu takiben otelimize dönüyoruz.

 

Grinzing Meyhaneleri Turu (İsteğe (İsteğe Bağlı Eğlence Paketi): Arzu eden misafirlerimizle, ekstra olarak düzenlenecek, yemekli, limitsiz içkili Grinzing Meyhaneleri Turu;otantik bir Grinzing tavernasında yöresel giysileri ile servis yapan garsonların elinden bir bütün olarak pane edilmiş enfes şnitzellerin akordeon, keman eşliğinde canlı olarak icra edilen Viyana şarkıları ve sınırsız şarap eşliğinde sunulduğu muhteşem bir gece geçiriyoruz. Turumuzu takiben otelimize yerleşiyoruz.  

 



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    ** Yurtdışı gezilerinde en az 6 ay geçerli pasaport olması mecburidir.
    **İzmir Academic Tour gerekli gördüğü durumlarda; tur güzergâhını içeriği aynı kalmak koşuluyla değiştirme hakkını saklı tutar. Şehir tanıtım turları şehre varış saatine göre bir sonraki gün gerçekleştirilebilir.
    **İzmir Academic Tour kategorisi aynı kalmak kaydıyla otel isimlerini değiştirme hakkını saklı tutar.
    **Turun iptali durumunda vize ücreti iade edilmez.
    **Programlarda belirtilen geziler bazı nedenlerden dolayı belirtilen gün/günler dışında başka bir gün yapılabilir.
    -**Tur sırasında unutulan, kaybolan, çalınan eşyalardan İzmir Academic Tour sorumlu değildir.
    **0-2 yaş ÇOCUK € 110.- (Uçakta Koltuk verilmez)
    **Erken rezervasyon kampanyası sınırlı kontenjan için geçerli olup, son kayıt tarihinden önce firmamız tarafından sonlandırılabilir.
    **Firmamız havayolu ile yolcu arasında aracı konumunda olup, 28/09/1955 lahey protokolüne tabidir. Tüm uçuşlarda rötar riski her zaman mevcuttur ve uçuş öncesinde saatler değişebilir. Yolcu uçuştan 24 saat önce, uçuş saatlerini acenteden teyit etmekle yükümlüdür. Yolcu turu saat değişme riskini kabul ederek satın almıştır.
    **3 kişilik odalarda üçüncü kişiye tahsis edilen yatak standart yataklardan küçüktür. İlave yataklar çek yat veya sofa bed olarak adlandırılan yataklardan oluşmakta olup, bu tür yataklardan kaynaklanacak sıkışıklık müşterimiz tarafından kabul edilmiş sayılır.
    **Otellerde alınan kahvaltılar, bulunulan ülkenin kahvaltı kültürüne uygun olarak ve genelde continental kahvaltı olarak adlandırılan tereyağı, reçel, ekmek, çay veya kahveden oluşan sınırlı bir menü ile sunulmakta olup, gruplar için gruba tahsis edilmiş ayrı bir salonda servis edilebilir.
    **İzmir Academic Tour yolcu ile konsolosluk arasında aracı konumundadır. Konsolosluk gerekli gördüğü durumlarda vize vermeme hakkına sahiptir, Yolcunun vize alamaması ile ilgili olarak İzmir Academic Tour`un hiç bir sorumluluğu yoktur. İzmir Academic Tour sadece aracı kurum görevini üstlenmektedir. Şahsi vize başvurularında İzmir Academic Tour’un herhangi bir yaptırımı ve sorumluluğu bulunmamaktadır. Tüketiciler bu şartları kabul ederek tura kayıt yaptırmışlardır.
    **Yerel otoriteler tarafından veya farklı nedenlerden dolayı gezilmesine, gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi ya da turlar yapılmaz. Bu gezi ya da turların yapılamamasından İzmir Academic Tour sorumlu tutulamaz.
    **Paket tura katılacak sayının yeterli olmaması durumunda 7 gün öncesinden tur iptali tüketiciye bildirilir. Uçağın ineceği şehre göre parkurlarda değişiklikler olabilir.
    **Tur programı İZMİR ACADEMİC TOUR SEYAHAT ACENTASI kayıt sözleşmesi maddeleri ile bir bütündür.
    **Schengen vizesi olanlar ve yeşil pasaport için ekstra vize almaya gerek yoktur.

       

    OHAL Döneminde Yurt İçi ve Yurt Dışı Seyahatlerde Dikkat Edilmesi Gerekenler


    Ülkemizde 20 Temmuz 2016 tarihinde ilan edilen OHAL'in; seyahat engeli yaratıp yaratmadığı, dikkat etmeniz gereken noktalar ve bu durumun yurt içi/yurt dışı seyahat planlarınızı nasıl etkileyeceği konusunda kafanıza takılan ayrıntıların cevabını aşağıda bulabilirsiniz:


    OHAL Döneminde Yurt İçi Seyahatleri ;


    Kimliğinizi her daim yanınızda taşıyın. Üstte de belirttiğimiz gibi denetim ve kontrollerin sıklaştığı bu dönemde kimliğinizi yalnız tatile giderken değil, her an yanınızda bulundurmanız gerekli.
    Kontroller sebebiyle; havaalanları, otogarlar ve tren garlarında eskiye nazaran çok daha uzun kuyruklar oluşabilir. Bu nedenle yurt içi yolculuklarınızda en az 2-3 saat öncesinden seyahat edeceğiniz noktada bulunmaya özen gösterin.


    OHAL Döneminde Yurt Dışı Seyahatleri ;


    Geçici bir süre için de olsa tüm kamu çalışanlarının, tüm kademelerdeki askeri personellerin, rektörler ve akademisyenlerin yurt dışına çıkışları kısıtlandı. Yurt dışına seyahat planı olanlar için uygulanan prosedürler aşağıdaki şekilde:
    Yeşil pasaport sahipleri için havaalanlarındaki denetim artırıldı. Aktif olarak görev yapan devlet memurlarının ve bu kişilerin yeşil pasaport sahibi olan tüm yakınlarının, bağlı oldukları kurumdan aldıkları yurt dışına çıkış izinlerini gösteren ıslak imzalı belgeyi yanlarında bulundurmaları gerekiyor. Yeşil pasaport sahibi emekliler ise vize ihlal bölümünde GBT denetiminden geçtikten sonra emeklilik belgelerini pasaport ve biletleri ile birlikte göstermeli.
    Havaalanlarında aksayan uçuşlar ve artırılan güvenlik kontrolleri sebebiyle en az 4-5 saat öncesinden havaalanında bulunmanız gerekiyor.
    Özel sektör çalışanları; kara-hava ve deniz sınırlarından çıkışlarda göstermek üzere, e-devlet hesaplarından kolayca ulaşabilecekleri `SGK bildirim 4A Hizmet dökümü' belgesini yanlarında bulundurmalı.
    Bu dönemde bazı hava yolu şirketlerinin, belli ülkelere yapacakları uçuşları değiştirme ya da iptal etme ihtimalleri bulunuyor. Yolculuğunuz öncesinde mutlaka ilgili web sayfalarından ya da telefon numaralarından seyahatinizle ilgili gelişmeleri kontrol edin.
    Normal pasaportlu vatandaşlar çalıştıkları iş yerine ait bir belge ve seyahatleri için iş yerinden izin aldıklarına dair bir yazı bulundurmalı. İşverenlerin ise sahip oldukları iş yeri belgelerini yanlarında bulundurması gerekiyor.
    Yurt dışına çıkmak isteyen öğrenciler yanlarında öğrenci belgelerini bulundurmalı.
    Herhangi bir yerde çalışmayan vatandaşlar sigortasından yararlandığı yakınlarının sigorta dökümlerini; emekli ya da bağkura bağlı olanlar ise sigorta dökümlerini yanlarında bulundurmaya özen göstermeli.
    Asker emeklilerinin GBT'si için ayrı bir bölümle iletişime geçiliyor ve araştırma sonucunda herhangi bir sorun çıkmazsa uçuşlarına izin verilmekte.
    Gürcistan ve KKTC'ye gidecek vatandaşlar yukarıdaki evrakları yanında bulundurduğu sürece nüfus cüzdanları ile geçiş yapabilirler.


    Uyarı: Yukarıda bulunan bilgiler değişmiş veya güncelliğini yitirmiş olabilir. Herhangi bir aksaklık yaşamamak için lütfen seyahatinizden belirli bir süre önce detaylı araştırmayı yapıp, acentenizden bilgi alınız.


    İptal Şartları
    https://www.academic-tour.com/tur366.html
    İZMİR ACADEMİC TOUR İzmir Egetur Turizm Ltd. Şti.
    Ataturk Cad. No: 270/A 1.Kordon-Alsancak
    0232 463 25 25


    Bu çıktı 29.03.2024 08:30 tarihinde verilmiştir. İZMİR ACADEMİC TOUR İzmir Egetur Turizm Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.