PARİS - DİSNEYLAND TURU Sömestre Özel Tur Programı

  MASALLARIN VE AŞKIN KENTİ 

  PARİS - DİSNEYLAND TURU   

İBİS PORTE D'İTALİE OTEL Kalitesiyle  Konaklama

VERSAİLLES SARAYI VE BAHÇELERİ'Nİ GEZME AYRICALIĞI BU PROGRAMDA... 

PARİS İKONLARI - EYFEL KULESİ - SEINE NEHRİ - MONTMARTE - NOTRE DAME KATEDRALİ - DİSNEYLAND PARKI VE VERSAİLLES SARAYI VE BAHÇELERİ 

 SÖMESTR'E ÖZEL TARİH 26-30 OCAK 2018  ( 5 GÜN - 4 GECE)  

  ŞOK FİYAT UÇAK DAHİL 549 Euro !!! 

 

Kalkış Yerleri: İzmir Adnan Menderes hava Limanı
PROGRAM
1 Gün: İZMİR-PARİS

İzmir Adnan Menderes Havalimanı Dış Hatlar gidiş terminalinde Pegasus Havayolları kontuarı önünde saat 04.15’ de buluşma. Check-in işlemlerinden sonra saat 06.15 Pegasus Havayollarının PC 2207 sayılı İstanbul aktarmalı uçuşu ile PARİS’e hareket  ve  yerel saat ile 11:55 de Paris Orly Havalimanına varış. Havalimanında bizi bekleyen aracımıza geçiyoruz ve Paris’deki bu ilk günümüzde  panaromik Şehir turumuza başlıyoruz. Eyfel kulesini görebileceğimiz en güzel yer olan Trocadero Meydanı ve üzerinde bulunan muhteşem dev asa büyüklükteki Palais de Chaillot sarayını resimlemek için kısa bir mola veriyoruz. Aynı zamanda bu alandan görünen Mars Meydanı ve Napolyon’un mezarının bulunduğu kilise olan Eglise du Dome kubbesi ve,Musee de l’armee(askeri müze) ‘sinide görüyoruz. Sonrasında,günümüzde müze olan ünlü Louvre Sarayının önünden geçip; şehir içi duty free Shop’larının en popüleri ,ünlü parfüm markalarından aksesuarlarına,saatlerinden-kozmetik ürünlerine kadar bir çok ürünü uygun fiyatlara bulabileceğiniz ve Türkçe konuşan satış elemanlarından da yardım alabileceğiniz Benlux mağazasında kısa bir mola veriyoruz.Daha sonra, Tuilleries Bahçelerini geçerek Concorde Meydanına sonrada Champs Elysees caddesinden geçerek Napolyon’un yaptırdığı Zafer Takı-Arc de Triumph’un bulunduğu Charles de Gaulle Etoile meydanına varıyoruz.Yine ziyaret noktalarımızdan biri olan Opera Garnier binasına giderken yol üstü Madeleine kilisesini geçiyoruz. Turumuzun ardından otelimize dönüyoruz.Konaklama otelimizde.



2 Gün: PARİS İKONLARI-EİFFEL KULESİ-SEİNE NEHRİ-NOTRE DAME KATEDRALİ-MONTMARTRE TEPESİ

Otelimizde alacağımız  sabah kahvaltımızın ardından serbest zaman;dileyenler ise ekstra düzenlenecek turun en detaylı ve zengin bölümü olan Paris ikonları,Seine Nehri,Eiffel Kulesi , Notre Dame Katedrali ve Montmartre Tepesi turuna (ekstra) katılabilirler. Programımızdaki ilk noktamız olan Paris’in olduğu kadar Fransa’nın da sembolü olan Eyfel Kulesinin 2.katına çıkıyoruz. Buradan yapacağımız harika fotoğraflamaların ardından tekne ile Seine Nehri Gezisi’ne gidiyoruz. Paris’in en muhteşem binalarını yakından görecek, Seine Nehri’nin köprülerinin altından geçerek unutulmaz anlar yaşayacaksınız. Bu tekne gezisi sırasında göreceğiniz ünlü yerler arasında Ill de le Cidde (Cité Adası)dır. Adanın üzerinde bulunanan görülecek yerler arasında Notre Dame Katedrali, Adliye Sarayı, Conciergerie Hapishanesi, Belediye Sarayı, Modern Sanatlar Müzesi ve Louvres Sarayı bulunmaktadır. Nehir gezisi sonrası tekneden panoromik olarak gördüğümüz ve Meryem Ana’ya ithaf olan dünyaca ünlü Notre Damme de Paris kilisesinin içini ziyaret edebileceğiz. Ünlü Sorbonne Üniversitesinin ve hemen  önündeki meydanda görebileceğimiz ve orjinali Roma’ da bulunan dünyaca ünlü Pantheon kilisesi bir sonraki durağımızdır. Bu kilise içerisinde dünyaca ünlü bilim adamı ve sanatçıların mezarları bulunmaktadır. Bunların bazıları; J.J Rousseau,Madame Cury,Voltaire vb. Turumuzun devamında ünlü Luxembourg sarayının bulunduğu Luxembourg bahçelerinden geçerek  Napolyon’un mezarı(Hotel İnvalides)’de fotoğraf molası veriyor , sonrasında Amerikan Kilisesi, Millet Meclisi, Orsay Müzesi, Dışişleri Bakanlığı bölgesini de gezerek ünlü III.Alexandre köprüsünün üzerinden karşı tarafa geçerek Grand Palais ve Petit Palais’in bulunduğu çevrede kısa bir resim molası aldıktan sonra bir sonraki resimlemek isteyebileceğiniz nokta olan; Champs-Elysees’ye geçerek  Trokadero meydanında zafer takı nın (arc de Triumph) bulunduğu bölgeyi de görüyoruz. Bir sonraki ilginç durağımız ise  21 .yüzyılın yeni Paris’i olan  La Defense ‘e geçiyoruz ve burada kısa bir mola alıp yeni Zafer Takı(2)’yı görüyoruz. La Defense bölgesini gezdikten sonra eski Paris’e geri dönüyor ve opera binasına Garnier’e geçiyoruz.Daha sonre Prenses Diana’nın ölmeden önce kaldığı ünlü Ritz Otel’in de bulunduğu Vendome Meydanına geçiyoruz. Sonrasında ise  şehrin en ilgi çeken merkezlerinden biri olan Pigalle Semti’nden geçiyor ve yolda ünlü Moulin Rouge kabere binasını görüp;halen bohem yaşamın devam ettiği Ressamlar Tepesi adıyla bilinen Montmartre bölgesine ulaşıyoruz.Buradan fünikülerle Ressamlar Tepesine çıkıyor, Paris'in ünlü Soğan çorbası yada lezzetli kreplerini tadabileceğiniz şirin restoranlarında serbest zaman veriyoruz. Ardından  Paris'in ilk devlet müzesi olma özelliğine sahip Louvre müzesi bahçelerinden geçiyor ve burada yine Napolyon'un yaptırdığı  3.Zafer Takı’yı ve ünlü Cam Piramidi görüyoruz.Günün geç saatlerinde sona eren bu turumuzun ardından otelimize dönüyoruz.Konaklama otelimizde.



3 Gün: PARİS-DİSNEYLAND PARK

Sabah kahvaltımızın ardından Paris’teki bu 3. Günümüzde dileyen misafirlerimiz serbest zaman alarak alışveriş yapmak üzere günlerini değerlendirebilirler;dileyen misafirlerimiz ise hayallerin ve masalların dünyası olan Disneyland turumuz için gelen araçlarımızda yerlerini alıp turumuza(ekstra) dahil olabilirler. Main Street ve 19. Yüzyıl Amerikan kasabaları, Korsan Adası, Fantezi Ülkesi ve Keşifler Diyarı göreceğimiz yerler arasında. Frontierland’da, Perili Köşkte gezinti yaptıktan sonra, başıboş bir maden treni ile maden tünelleri ve yıkılmaya yüz tutmuş köprülerden geçerek eğlencenin doruklarına varacaksınız. Indiana Jones’un Ölüm Tapınağı’nı hızlı trenle gezebilecek ve sonrasında teknelerimize binerek muazzam bir kaleyi kuşatan Karayip Korsanları’nı ziyaret edebileceğiniz yerler arasında. Dünyanın dört bir yanından çocukların bizler için söyleyeceği şarkıları teknelere binerek izleme imkanı ve Disney karakterleriyle tanışma olanağı bulabilirsiniz. Dileyenler uzay gemilerine binerek yıldız savaşlarına bizzat katılacak, hız tutkunları ise Uzay Dağı’ndan aya kadar ulaşabilecekler. Muhteşem bir çevre dizaynı,akıllardan çıkmayacak bir dekorasyon yelpazesiyle  unutulmaz fotoğraflar çekebileceğiniz manzaralar ve onlarca alışveriş mağazaları sizleri bekliyor olacak. Turumuzun sonunda bizi bekleyen aracımızla otelimize dönüyoruz.Konaklama otelimizde.



4 Gün: VERSAİLLES SARAYI VE BAHÇELERİ (Chateau de Versaille)-LİDO SHOW

Sabah kahvaltımızın  ardından dileyen misafirlerimiz serbest zaman alabilir,dileyenler ise Versailles Sarayı ve bahçeleri turuna(ekstra) katılabilirler. Bu gününü serbest geçirmek isteyen misafirlerimizde Paris çevresinde  ve alış- veriş merkezlerinde günün tadını çıkarabilirler. Versailles sarayı programımızda “bin yanı güneş” Kral Louis’in Sarayını ziyaret ediyoruz. Napolyon’un da diğer ünlü kralları misafir eden ve Fransız devrimin dahil en önemli olayların yaşandığı Fransız Kraliyet ailesine ev sahipliği yapmış olan ünlü Versailles Sarayı’nı gezerken Kraliçe Marie-Antoinette Vekral 16.Louis’in orijinal haliyle korunmuş yatak odalarını,bakanlık dairelerini,saray kilisesini ve Savaş salonunu;restore edilmiş bir çok salonunu serbest gezme fırsatı buluyoruz. Su oyunlarıyla meşhur kraliyet bahçeleri de keşiflerimiz arasında.  Günümüzün sonunda bizi bekleyen aracımızla otelimize dönüyoruz. Akşam sizler için rezervasyonlarını gerçekleştirdiğimizdünyaca ünlü Lido Müzikali’ne(ekstra), katılmak üzere siz değerli misafirlerimizle bu eşsiz eğlenceye dahil oluyoruz. Diğer konuklarımız akşamlarını ,serbest zamanlarını diledikleri gibi değerlendirebilirler.Konaklama otelimizde.



5 Gün: PARİS - İZMİR

Paris’teki otelimizde alacağımız son kahvaltının ardından eşyalarımızı topluyoruz ve biriktirdiğimiz unutulmaz anılarımızla bizleri hava limanına götürecek olan aracımızda yerlerimizi alıyoruz. Hava alanına varışımızdan hemen sonra Pegasus Havayollarının PC1134 sefer sayılı uçağıyla saat 12:35’de gerçekleşecek olan uçuşumuz için check-in işlemlerimizi gerçekleştirip bagajlarımızı teslim ediyoruz. İstanbul aktarmalı olarak gerçekleşecek olan uçuşumuzun sonunda saat 20:45’de İzmir Adnan Menderes havalimanına varıyoruz ve bir daha ki Academic Tour gezimizde buluşmak üzere vedalaşıyoruz.



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    1-İzmir Academic Tour hava, yol ve olağan üstü durumlarda gerekli gördüğü takdirde,  turda, güzergahta ve konaklama bölgelerinde değişiklik yapma hakkını saklı tutar. Ayrıca, şehir tanıtım turları şehre varış saatine göre bir sonraki gün gerçekleştirilebilir.
    2-Yeşil pasaport  ve geçerli Schengen vizesi olanların vize almalarına gerek yoktur.
    3-Seyahat tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli pasaport gerekmektedir.
    4-Shengen vizesi alacak yolcularımızın vize için gerekli evraklarını tur tarihinden en az 1 ay önce acentaya teslim etmesi gerekmektedir. Vizenin yetişmemesi ve  vize reddi durumlarında İzmir Academic Tour’un sorumluluğu bulunmamaktadır.
    5-Çocuk indirimlerimiz 2 yetişkin ile birlikte konaklamak kaydı ile geçerlidir.
    6-Tur programı İzmir Academic Tour Seyahat Acentası  kayıt sözleşmesi maddeleri ile bir bütündür.
    7-Yerel otoriteler tarafından gezilmesine, gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi ya da turlar yapılmaz. Bu gezi ya da turların yapılamamasından İzmir Academic Tour sorumlu tutulamaz.
    8-İzmir Academic Tour yolcu ile konsolosluk arasında aracı konumundadır. Konsolosluk gerekli gördüğü durumlarda vize vermeme hakkına sahiptir, Yolcunun vize alamaması ile ilgili olarak İzmir Academic Tour`un hiç bir sorumluluğu yoktur. İzmir Academic Tour sadece aracı kurum görevini üstlenmektedir. Şahsi vize başvurularında İzmir Academic Tour’un herhangi bir yaptırımı ve sorumluluğu bulunmamaktadır. Tüketiciler bu şartları kabul ederek tura kayıt yaptırmışlardır.
    9-Tur sırasında unutulan, kaybolan, çalınan eşyalardan İzmir İzmir Academic Tour sorumlu değildir.
    10-Bazı Otellerde 3’lü odalarda ek yatak verilmektedir. 3’lü kalacak misafirlerimiz turu satın alırken bu şartı kabul etmiş sayılır. 11-Programda belirtilen depar saatleri, fikir vermek üzere yazılmıştır. Rehber saatlerde değişiklik yapma hakkına sahiptir.
    12-İzmir Academic Tour havayolu ile yolcu arasında aracı konumunda olup, uçuş öncesinde saatler değişebilir ve tüm saatlerin hareket tarihlerinden 48 saat önce teyit edilmesi gerekmektedir. Yurtdışı gezilerinde en az 6 ay geçerli pasaport olması mecburidir. Paket tura katılacak sayının yeterli olmaması durumunda 7 gün öncesinden tur iptali tüketiciye bildirilir. Uçağın ineceği şehre göre parkurlarda değişiklikler olabilir.


    OHAL DÖNEMİ SÜRESİNCE
    Yeşil ve Gri pasaport sahiplerinin dikkatine!
    Hususi (Yeşil) ve Hizmet (Gri) damgalı pasaport bulunan misafirlerimizin;
     
    • Devlet memurluğundan emekli olanlar; Emekli olduklarına dair kimlik kartı veya belge ibraz ederek yurt dışına çıkış yapabilmektedirler, Sadece emekli emniyet teşkilatı mensubu ile eş ve çocuklarından yurtdışına çıkmalarına b ir mani olmadığına dair belge istenecektir.
    • Aktif/ görevde bulunan Devlet memurları ; Bağlı oldukları kurum ve kuruluşlardan alacakları  ‘ ’yurt dışına çıkışlarında sakınca yoktur’’ yazılı bir belgeyi ibraz ederek yurtdışına çıkış yapabilmektedirler. Belge ibraz edemeyenlerin yurt dışına çıkışlarına müsaade edilmemektedir.
    • Eşinden veya ailesinden dolayı  yeşil pasaport sahipleri ( ev hanımı, öğrenci, özel sektörde çalışan ve diğerleri); Eşinden , Anne-Babasından dolayı yeşil /gri pasaportlu olan misafirlerin, ebeveynlerinin/ eşlerinin kurumlarından , Yurtdışına çıkmalarına mani olmadığına dair, eş ve çocuklarının isminin yazdığı ve çalışanın hakkından dolayı ‘pasaport hamili olduğu’ şeklinde yazı alarak yurtdışına çıkış yapabilmektedirler.
    Bu belgeye ilave olarak; ebeveynlerinden dolayı yeşil pasaport sahibi olan çocuklar için  ayrıca eğer öğrenci iseler, Milli Eğitim Bakanlığından öğrenci olduğuna dair ıslak imza ve kaşeli yazıda  almaları gerekmektedir.
    *Kamu çalışanlarının hakkından dolayı pasaport (hususi veya hizmet) alan memur olmayan eş ve çocuklar için, çalışanın kurumundan alacağı ‘’kurumumuzda görevli çalışanımızın yurtdışına çıkmasında mahsur olmadığı, eş ve çocuklarının çalışanın hakkından dolayı pasaport hamili olduğu’’ şeklinde yazı ile gelenlerin yurt dışına çıkış işlemleri normal olarak yapılacak, belgesi olmayanların çıkış işlemleri yapılmayacaktır
    • Emekli eşinden veya ailesinden dolayı yeşil pasaport sahipleri ( ev hanımı, öğrenci , özel sektörde çalışanı ve diğerleri); Emekli oldukları kurumdan temin edilecek belge ile yurt dışına çıkış yapabilmektedirler.
    • Emekli Emniyet Teşkilatı Mensupları 01.01.2014 tarihinden önce emekli olanlar, emekli olduklarına dair kimlik kartı veya belge ibraz edenlerin ya da sistem üzerinden emekli veya görevinden kendi isteğiyle ayrılmış olduğu anlaşılanların yurt dışına çıkış işlemleri normal olarak yapılacak. Emekli eş ve çocukları ile görevinden kendi isteğiyle ayrılmış kişilerin eş ve çocukları da yine sistem üzerinden kontrol edilerek yurt dışına çıkışlarına normal olarak yapılacak. 01.01.2014 tarihinden sonra emekli olan veya görevinden kendi isteğiyle ayrılmış sayılanlar, ikametinin bağlı bulunduğu Emniyet Müdürlükleri/Personel Şube Müdürlükleri’nden İl Emniyet Müdürü’nün/veya yetkili kılacağı kişinin bilgisi dahilinde alacakları yurtdışına çıkmalarına mahsuru olmadığına dair belge ile yurt dışına çıkış işlemleri normal olarak yapılacak
    K.K.T.C. seferlerimize katılmak isteyen umumi pasaport ve kimlik kartı ile seyahat etmek isteyen misafirlerimiz ;
    • Devlet memurluğundan emekli olanlar; Emekli olduklarına dair kimlik kartı veya belge ibraz ederek yurt dışına çıkış yapabilmektedirler. Sadece emekli emniyet teşkilatı mensubu ile eş ve çocuklarından yurtdışına çıkmalarına engel bir durum olmadığına dair belge istenecektir.
    • Aktif/ görevde bulunan Devlet memurlar;Bağlı oldukları kurum ve kuruluşlarda yurt dışına çıkışlarında sakınca olmadığına dair belge ibraz edenler, yurt dışına çıkış yapabilmektedirler.
     
    • Devlet memuru olmayan misafirlerimiz; Devlet memuru olmadıklarını belgeleyenler ( mesleği ile ilgili kimlik kartı – SGK/ Bağkur’dan alınan belge – çalışmakta olduğu firmadan görev belgesi) yurt dışına çıkış yapabilmektedirler.
    ** Yeşil pasaport sahibi tüm misafirlerinizin çalıştıkları kurumdan SGK Bildirgelerini ve izinli olduklarına belirten izin kağıtlarını ıslak imza ve kaşeli yanlarında bulunmaları gerekmektedir. (Örn : Doktor ise, çalıştığı hastane ve Sağlık Bakanlığından, öğretmen ise okuldan ve aynı zamanda Milli Eğitim Bakanlığı’ndan vb. )
    ** Normal pasaport sahiplerinin de yanlarında SGK Bildirgelerini ve çalıştıkları kurumdan izinli olduklarına dair  ıslak imza ve kaşeli belge yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.
    ** Emekli misafirlerimizin Emekli kartlarının yanlarında olması ve ibraz edilmesi gerekmektedir.
    ** Yurtdışı çıkış harç pulunuzu almayı unutmayınız.
    ** Güvenlik noktalarında, el bagajınız likitler ve diğer yasaklı maddelere karşı kontrol edilecektir.
    ** Havayolunun uçağa biniş kapısının değişebileceğini göz önüne alarak uçağa gitmeden lütfen kontrol ediniz. Bu sebepten oluşabilecek olumsuzluklar misafirlerimizin sorumluluklarındadır.
    ** Tur süresince tüm özel eşyalarınıza titizlikle sahip çıkmanızı rica ederiz. Unutulan eşyaların her türlü sorumluluğu misafirlerimize ait olup, Acentemiz unutulan eşyaların bulunmasından ve getirilmesinden hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. Bulunan eşyalar bulunduğu ülkeden karşı ödemeli kargo hizmeti ile misafirlerimize gönderilecektir.
    ** Yeşil pasaport sahibi ve umumi(normal) pasaport sahibi devlet memuru misafirlerimizin uçuştan 4 saat önce havalimanında bulunmaları gerekmektedir.
    SGK sistemi üzerinden yapılan kontroller neticesine göre memur olmayanların yurt dışına çıkış işlemleri normal olarak yapılacaktır.
    OHAL kapsamında devlet memuru normal pasaportlu ve devlet memuru yeşil pasaportlu olan yolcularınız için gereken evrakları almaları dışında kendileri pasaportlarının iptal olup olmadığını kontrol ettirmeleri gerekmektedir. Kontroller esnasında doğacak olan engellemelerden dolayı tur bedellerinde her hangi bir iade yapılamamakta;sigorta işlemleri bu konuda koruyucu olamamaktadır.


    İptal Şartları
    https://www.academic-tour.com/tur397html
    İZMİR ACADEMİC TOUR İzmir Egetur Turizm Ltd. Şti.
    Ataturk Cad. No: 270/A 1.Kordon-Alsancak
    0232 463 25 25


    Bu çıktı 28.03.2024 15:09 tarihinde verilmiştir. İZMİR ACADEMİC TOUR İzmir Egetur Turizm Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.