MS ROSTROPOVICH İLE BEYAZ GECELER Tur Programı

MS ROSTROPOVICH GEMİSİ İLE BEYAZ GECELER

7 GECE 8 GÜN

 

Volga turu olarak bilinen kanal, göl ve nehirlerle oluşan suyolu turumuz ile Rusya’yı tanımanın en ideal yoludur. Bir diğer adı da Volga Volga / Beyaz Geceler turumuzda, Rus tarihini ve geleneklerini yakından inceleme fırsatınız olacaktır. Gezimiz güzergâhında farklı Rus kiliselerini, küçük köyleri, kendine özgü mimariye sahip harika kır evlerini, Avrupai mimarı yapılarıyla ve Baltık İncisi Petersburg’u, geçmişi ile iç içe halka halka gelişen ve sürekli değişen, Rus mimarisinin en belirgin yapıtlarını taşıyan Moskova da göreceğimiz önemli cazibe merkezlerindendir.  Rus insanı kendine özgü mimarisine, halkının sanatına, geleneklerine, adetlerine ve dinine yansıyan güçlü bir kültüre sahiptir. Manastırlar, salt manevi işlevleri dışında, eğitimin önemli merkezleridir. Rahipler Rusların hayatlarındaki önemli olayları kronolojik sırayla kaydederlerdi. Dini resim yapımları ve edebi sanatın temelleri burada atılmıştır. Gezimiz sırasında tarihsel öneme sahip yerleri ziyaret ederken, Rusların dinleri, inançları ve gelenekleri hakkında daha çok bilgilere sahip olacaksınız. 

Kalkış Yerleri: İstanbul Hava Limanı/St. Petersburg
PROGRAM

1.GünİSTANBUL – ST. PETERSBURG

09.00       Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’ndeCruiserayetkilileriyle buluşma. Bilet ve bagaj işlemlerinden sonra

10.55       Türk Hava Yolları’nın TK 401 sefer sayılı uçuşu ile St. Petersburg’a hareket.

15.35       Saint Petersburg’a varış, gümrük ve pasaport kontrolünden sonra özel otobüsümüz ile gemimize transfer ve akşam yemeği gemimizde alınacaktır. Yemekten sonra dileyen misafirlerimiz gemi programına uygun olarak sunulacak olan ekstra turlara katılabilirler.

 

 

 

 

     2.GünST. PETERSBURG

07.00       Uyandırma ve gemimizde açık büfe kahvaltı. 

08.15       Otobüsümüz ile panoramik şehir turu;

St. Petersburg şehri 44 ada üzerinde kurulu ve 340’tan fazla köprüsüyle Kuzeyin Venedik’i olarak biliniyor. Panoramik şehir turumuz esnasında; Smolny Manastırı, Tavrichesky Sarayı, Yaz Bahçesi, Saray bendi, Kışlık Saray (Ermitaj), Vasilevsky adası, Borsa binası, Eski Liman Fenerleri, Dekabrist Meydanı, Bronz Atlı, Eski Senato binası, St. Isaac Katedrali, Nevsky Caddesi (Stroganov Sarayı, Kazan Katedrali, Gostiny Dvor (Alışveriş Merkezi), II. Katerina anıtı, görülecek yerler arasındadır.

Saint Petersburg şehrinin trafiğinin yoğunluğundan dolayı zaman kaybını azaltmak için öğle yemeği kumanya olarak verilebilir. Daha sonra gemiye dönüş.

19.00       Mandrogi ‘ye hareket. Akşam yemeği ve geceleme gemide.

 

   3.GünMANDROGİ

           Sabah kahvaltısından sonra gemideki aktivitelerden faydalanma imkânı.

13.30       Mandrogi limanına yanaşıyoruz. Avrupa’nın en büyük tatlı su gölü olan Ladoga üzerinde yol alırken daha sonra Ladoga Gölünü Onega Gölü’ne bağlayan Svir Nehri üzerinde seyrimize devam ediyoruz. Bu seyir esnasında muhteşem doğayı izleme imkânınız olacak. Hava müsait ise burada piknik (Şaşlık Partisi) yapma imkânımız olacak.Resmedilesi doğada huzur veren bir manzaranın tadını çıkarmak için yeterince serbest zamanınız olacaktır. Geleneksel Rus köyünü ziyaret; tipik ahşap evlerine dışarıdan ve içeriden gezilebilir, sayısız el sanatları sergisi, Rus krep ve tart evi, Piroshki (poğaça) evi ve Votka Müzesi (ücretli giriş) görülecek yerler arasındadır.

19.00       Gemiye dönüş ve hareket.

 

    4.GünKİJİ

08.00       Sabah kahvaltısının ardından Kiji adasına varış, gezimizin en kuzey durağı olan 22 kubbeli, 5 salonlu Preobrajenski Kilisesi görenleri adeta büyüler.  Bu kilise 1714’te tek bir çivi kullanılmadan yalnızca balta ve oyma kalemi kullanılarak çam kütüklerinden yapılmıştır. Bir rivayete göre, kilise planını Büyük Petro’nun kendisi çizmiştir. Dünyanın çok kubbeli yegâne kilisesi olduğundan UNESCO’nun Dünya Miras Listesi’ne alınmıştır.

11.00       Gemiye dönüş ve hareket.

 

    5.Gün  GORİTSİ

Sabah kahvaltımızdan sonra öğlene kadar gemimiz seyir halinde,

17.00       Volga Baltık kanal sitemini kullanarak Goritsi’ye varıyoruz. Goritsi yakınlarında muhteşem duvarları ile korunan, ünlü ikon koleksiyonunu ve ev kompleksini barındıran tüm Rusya için dini bir anlam taşıyan Krillo – Belozersky Manastırını ve İkon Müzesi’ni görme imkânınız olacaktır.

20.00       Gemiye dönüş ve hareket.

 

    6.GünUGLİÇ 

09.00       Sabah kahvaltımız ile birlikte Ugliç’e varış. Rybinsk baraj gölünü geçtikten sonra, doğal güzelliklere nerdeyse elinizle dokunabileceğiniz nehrin her iki yakasını en yakın noktada göreceğiniz yukarı Volga suyolu ile Rusya’nın en eski şehirlerinden Ugliç’e varıyoruz. Kremlin’in çan sesleri bizi Korkunç İvan’ın oğlunun öldürüldüğü ve adına daha sonra yaptırılan Dimitry Kan Kilisesi’nin de bulunduğu bir geziye davet ediyor. Şehirde yürüyüş turu, Kremlin Bölgesi, Dimitri Kan Kilisesi, dönüşüm katedrali göreceğimiz yerler arasındadır.

12.00       Gemiye dönüş ve hareket.

   7.Gün MOSKOVA 

13.00       Başkentin mimarisi Çarlık dönemi, Rus Ortodoks Kiliseleri, sosyalist dönem ve yeni kapitalist ekonomi tarafından şekillendirilmiştir. Moskova şehir turu; Leningradsky Bulvarı, Tverskaya Caddesi, Teatralnaya Caddesi, Lublyanka, KGB binası, Kızıl Meydan (serbest zaman); GUM (alışveriş merkezi), Tarih müzesi, Diriliş kapısı, Kazan Kilisesi, Meryem Ana’nın Şefaati katedrali, Pazar yeri, Kremlin Kuleleri, Senato, Lenin Anıt Mezarı, Kurtarıcı İsa Katedrali (yanından geçiş)

                 Akşam Yemeği gemimizde alınacaktır.

21.00       Gece ise muhteşem görünüşü ile “Işıklar altında Moskova ve Metro” (ekstra tur) turuna katılabilme imkânı bulunmaktadır.

 

   8.Gün  MOSKOVA – İSTANBUL

Kahvaltıdan sonra kabinlerimizi boşaltıyoruz. Seçenekli ekstra tur ve havaalanına transfer

14.50       Türk Hava Yolları’nın TK 418 sefer sayılı uçuşu ile İstanbul’a hareket ediyoruz.

18.05       İstanbul’a varış.

DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    ·     Yurtdışı gezilerinde seyahat bitiş tarihi itibariyle en az 6 ay geçerli pasaport olması mecburidir.
    ·     Pasaportunuzun zarar görmemiş, yıpranmamış olması gerekmektedir. Pasaportunuzun vize için en az karşılıklı 2 sayfası boş olmalıdır.
    ·     Otel rezervasyonu ile alınan vizelerde acentemiz kesinlikle herhangi bir sorumluluk kabul etmemektedir.
    ·     Rusya, umuma mahsus ve yeşil pasaport sahiplerine vize uygulamaktadır. Pasaportun en az seyahatten 30 gün önce ofisimize ulaşması gerekmektedir. Vizeniz orijinal Cruise davetiyesi ile alınmalıdır. Misafirler kayıt esnasında güncel pasaport bilgilerini acentelerine vermesi gerekmektedir.
    ·     Zamanında acentemize teslim edilmeyen pasaport veya evraklar için acentemiz kesinlikle mesuliyet kabul etmemektedir.
    ·     Uçuşlarımız Türk Hava Yolları’nın tarifeli seferleri ile ekonomik sınıfta yapılmaktadır. Kişi başına bagaj ağırlığı 20 kg’dır.
    ·     Uçak bileti pasaportunuzdaki yazılı isime göre düzenlenir. Yanlış veya eksik isim ve soy isim beyanında sorumluluk tamamen müşteriye aittir.
    ·     Ekstra tur fiyatlarında kur ayarlaması Ruble cinsinde yapıldığından satış fiyatları Avro bazında artabilir.
    ·     Ekstra turlarda alınacak tüm içecekler gezi ücretine dâhil değildir.
    ·     Nehir trafiğine göre gemi varış ve kalkış saatleri ile programda değişiklik olabilir.  Teknik ve diğer mücbir sebeplerden dolayı tur programları değişebilir
    ·     Kesin rezervasyon kişi başı Tur bedelinin %50si ön ödeme ile yapılabilir. Bakiyelerin tur hareketinden en geç 40 gün öncesine kadar tamamlanması gerekmektedir.
    ·     Programda belirtilen saatler Türk Hava Yolları ve gemi firmasından alınmıştır. Saatlerde olabilecek herhangi bir değişiklikten acentemiz sorumlu değildir. Dolayısıyla herhangi bir saat değişikliğinden ötürü acentemiz programın içeriğini ve hizmet muhteviyatını bozmadan günlerde oynama yapabilir. İçerik aynı kalmak koşuluyla tur programında değişiklik olabilir.
    ·     Söz konusu fiyatlar belirli bir kontenjan dâhilinde oluşturulmuştur. Kontenjan dışındaki yeni talepler uçak fiyatından kaynaklanabilecek artışlar turun paket fiyatına yansıtılacaktır.
    ·     Gezimiz için geçerli tüm yasal hükümler ve sorumluluklar Yolcu Satış Sözleşmemizde belirtilmiştir.  
    ·     Gezimize kayıt yaptırmış olan yolcularımız sözleşme hükümlerini kabul etmiş sayılırlar.
    Rusya Vizesi İçin İstenilen Evraklar;
    ü  Seyahat tarihi itibariye ile en az 6 ay geçerli pasaport,
    ü  Kimlik Fotokopisi,
    ü  2 adet fotoğraf (Arka fonu beyaz yeni çekilmiş iki adet fotoğraf)
    ü  Orijinal Gemi davetiyesi (tarafımızdan karşılanacak),
    ü  Seyahat Sigortası (tarafımızdan karşılanacak)
    İPTAL ŞARTLARI: Münferit Rezervasyon İptal Şartları; 100 – 80 gün arasında, alınan tüm ücret iade edilir. 80 gün ve sonrası için gemi şirketi tarafından uygulanan cezai işlemler; 80 – 50 gün arası toplam ücretin % 20’si, 49 – 30 gün arası toplam ücretin % 50’si, 29 – 15 gün arası toplam tutarın % 70’i, 14 – 0 gün arası toplam tutar yanar.


    İptal Şartları
    https://www.academic-tour.com/tur-484-ms-rostropovich-ile-beyaz-geceler.html
    İZMİR ACADEMİC TOUR İzmir Egetur Turizm Ltd. Şti.
    Ataturk Cad. No: 270/A 1.Kordon-Alsancak
    0232 463 25 25


    Bu çıktı 29.03.2024 12:07 tarihinde verilmiştir. İZMİR ACADEMİC TOUR İzmir Egetur Turizm Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.