Otobüsle DOĞU AKDENİZ ( KİLİKYA ) Tur Programı

OTOBÜSLE (4 Gün 4 Gece)

DOĞU AKDENİZ ( KİLİKYA ) TURU

ÇUKUROVA' nın Coğrafi, Kültürel, Tarihi ve Turistik Zenginliklerini Keşfederken,

Bölgenin Lezzetlerinden de Tatma Şansını Yakalayacağımız Muhteşem Bir Tur...

4* Otellerde Y.P. Konaklama

10 - 14 MAYIS 2018

ERKEN REZERVASYON KAMPANYASI İLE 1.049 TL' den itibaren ...

 

Kalkış Yerleri: 17:00 ÜÇKUYULAR (Opet Benzin İstasyonu Önü), 17:15 KONAK (Sabancı Kültür Merkezi Önü), 17:35 LOZAN (Atatürk Lisesi Karşısı), 18:00 KARŞIYAKA (Anıt,Yunuslar) 18:05 KARŞIYAKA Bostanlı İskele, 18:25 BORNOVA (Kampus Önü)
PROGRAM
1 Gün: POZANTI-İSKENDERUN-ANTAKYA-UZUN ÇARŞI-HARBİYE ŞELALESİ

AKŞAM
Akşam, saat 17:00 ÜÇKUYULAR (Opet Benzin İstasyonu Önü), 17:15 KONAK (Sabancı Kültür Merkezi Önü), 17:35 LOZAN (Atatürk Lisesi Karşısı), 18:00 KARŞIYAKA (Anıt,Yunuslar) 18:05 KARŞIYAKA Bostanlı İskele, 18:25 BORNOVA (Kampus Önü)’ nden siz değerli konuklarımızı alarak seyahatimize başlıyoruz. KULA - AFYON - KONYA güzergâhından POZANTI’ ya ulaşıyoruz.

Sabah saatlerinde POZANTI’ da (ekstra) kahvaltımızı yapıp, tar programımıza başlıyoruz. GÜLEK BOĞAZI` ndan geçiyoruz ve TOROS DAĞLARI` nı aşarak, TEKİR YAYLALARI’ nı panoramik olarak görme şansına sahip oluyoruz. BELEN GEÇİDİ’ nden ilerleyerek, Büyük İskender’ in kurmuş olduğu 63 şehirden biri olan İSKENDERUN’ u panoramik olarak görüp, rehberimizin bilgilendirmelerini dinleyerek,  ÇAN - EZAN - HAZZAN sesinin birlikte duyulduğu kent olan ANTAKYA` ya ulaşıyoruz. Burada gezeceğimiz yerler; ANTAKYA ARKEOLOJİ ve MOZAİK MÜZESİ, Hristiyanlık kelimesinin ilk defa kullanıldığı ST. PIERRE KİLİSESİ, şehri ikiye ayıran ve mitolojik hikâyelerde ORONTES (ASİ) Nehrini görüp,  eski Antakya Evlerinin bulunduğu sokakta yürüyüşler yapıyoruz. Daha sonra, UZUN ÇARŞI` ya geliyor ve sizlere serbest zaman veriyoruz. Dileyen misafirlerimiz yöresel ürünlerini buradan temin edebilirler. Rehberimiz bu konuda sizlere yardımcı olacaktır. Alışveriş molasının ardından öğle yemeği molası veriyoruz. Ülkemizin en zengin mutfaklarından birine sahip olan Antakya Mutfağının yöresel lezzetlerini tanımak ve test etmek için vereceğimiz öğle yemeği molamızın ardından, HABİBİ NECCAR CAMİİ’ ni görüp, Defne’ nin gözyaşları şeklinde anılan HARBİYE ŞELALELERİ’ nde ruhumuzu dinlendiriyoruz. Doya doya ANTAKYA gezimizi tamamlayarak, akşam 4* Otelimize geçiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.



2 Gün: VESPASİANUS-TİTUS TÜNELİ-ADANA

Otelimizde alacağımız kahvaltının ardından, Dünya`nın 8. harikası olarak bilinen VESPASİANUS-TİTUS TÜNELİ’ ni geziyoruz. Şehrin sular altında kalmaması için kayalar oyulmuştur.  Kayaya işlenmiş mezar odalarından en büyüğü olanını, BEŞİKLİ MAĞARAYI` yı görüyoruz. Rehberimizin bilgilendirmelerini dinledikten sonra, SEYHAN ile CEYHAN nehrinin çocuğu diye adlandırılan ÇUKUROVA’ ya ve onun parlayan yıldızı olan ADANA` ya hareket ediyoruz. Adana’ da önce, yöresel tatlardan oluşan öğle yemeği molası veriyoruz.  Daha sonra, Türkiye` nin  en büyük cami olma özelliğine sahip olan, SABANCI MERKEZ CAMİİ’ ni ziyaret ediyoruz. Şehrin simgesi olan TAŞ KÖPRÜ` yü de fotoğrafladıktan sonra, SEYHAN BARAJ GÖLETİ etrafında otobüsümüzle geziyoruz. Ardından, ADANA SİNEMA MÜZESİ, BÜYÜK SAAT KULESİ, ULU CAMİİ, ATATÜRK MÜZESİ ve RAMAZOĞLU KONAĞI’ nı görüp ADANA’ da 4* Otelimize yerleşiyoruz.  Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.



3 Gün: TARSUS-TARSUS ŞELALESİ-MERSİN KANLIDİVANE-KIZKALESİ-KORYKOS ÖREN YERİ-CENNET CEHENNEM MAĞARASI

Otelimizde alacağımız kahvaltının ardından, ünlü Romalı komutan MARCUS ANTONİUS ile KLEOPPATRA arasında aşkın yaşandığı yer olan TARSUS’ a hareket ediyoruz.  Burada, bütün kutsal kitaplar da adı geçen, YEDİ UYURLAR MAĞARASI (ESHAB-I KEHF), NUSRAT MAYIN GEMİSİ ve KLEOPATRA KAPISI’ nı (Liman Kapısı), HZ. İSA’ nın Havarilerinden ST.PAUL KUYUSU’ nu ve Danyal Peygamber makamını ziyaret ediyoruz.  Sonrasında, TARSUS` un en önemli tarihi yapılarından biri olan KIRK KAŞIK BEDESTENİ geziyoruz ve BERDAN Çayı üzerinde, 5 metrelik yükseklikten dökülen TARSUS ŞELALESİ ve ROMA MEZARLARI’ nı görerek, KANLIDİVANE (Canytellis) ÖREN YERİ ve POMPEİOPOLİS (VİRANŞEHİR) ANTİK KENTLERİ’ ni  geziyoruz.  Sonrasında, muhteşem KIZ KALESİ’ ni ve KORYKOS ÖREN YERİ’ ni görerek, 3 GÜZELLER MOZAİK MÜZESİ, CENNET–CEHENNEM MAĞARASI, ASTIM DİLEK MAĞARASI, ZEUS TAPINAĞI ve KİLİSESİ’ ni ziyaret ediyor ve  4* Otelimize  geçiyoruz. Konaklama ve akşam yemeği otelimizde.



4 Gün: SİLİFKE-MUT-KONYA-AFYON-UŞAK

Otelimizde alacağımız kahvaltının ardından, keyifli ve manzaralı bir yolculukla SİLİFKE’ ye varıyoruz. Burada, SİLİFKE KALESİ tarihi GÖKSU KÖPRÜSÜ’ nü (SİLİFKE ) fotoğraflıyoruz.  Güzel manzaralar eşliğinde, MUT güzergahından,  KONYA–AFYON-UŞAK üzerinden gece geç saatlerde  İZMİR’ e ulaşıyoruz. Bir başka ACADEMİC TOUR seyahatinde buluşmak üzere siz değerli misafirlerimizle vedalaşıyoruz.



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    ARAÇTA VE TESİSLERDE KAYBOLAN EŞYALARDAN ACENTAMIZ SORUMLU DEĞİLDİR.

    - ÇOÇUK İNDİRİMLERİ 2 YETİŞKİN İLE BİRLİKTE KONAKLAMAK ŞARTI İLE GERÇEKLEŞTİRİLİR.

    - REHBER; HAVA YOL VE KONAKLAMA ŞARTLARINA UYGUN OLARAK, TURDA  VE OTELLERDE DEĞİŞİKLİK YAPMA HAKKINA SAHİPTİR.

    - YETERLİ SAYIDA ÇOĞUNLUK SAĞLANAMADIĞINDA, TURU 1 GÜN ÖNCEDEN HABER VERMEK KAYDI İLE İPTAL HAKKI ACADEMİC TOUR’ DA SAKLIDIR. ACADEMİC TOUR İPTALİ BİZZAT BİLDİRMEK ZORUNDADIR.


    İptal Şartları
    https://www.academic-tour.com/otobusle-dogu-akdeniz-kilikya-turu
    İZMİR ACADEMİC TOUR İzmir Egetur Turizm Ltd. Şti.
    Ataturk Cad. No: 270/A 1.Kordon-Alsancak
    0232 463 25 25


    Bu çıktı 18.04.2024 21:47 tarihinde verilmiştir. İZMİR ACADEMİC TOUR İzmir Egetur Turizm Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.