LAVANTA HASADI, Sagalassos ve Göller Bölgesi (2019) Tur Programı

 

Doğanın rengi ve kokusunun, muhteşem birlikteliği LAVANTA HASADI TURU

 LAVANTA HASADI, SAGALASSOS ve GÖLLER BÖLGESİ 

KAKLIK MAĞARASI-KUYUCAK KÖYÜ(LAVANTA)-ISPARTA-EĞİRDİR GÖLÜ- AĞLASUN-SAGALASSOS ANTİK KENT-BURDUR-

BURDUR GÖLÜ-HACILAR KÖYÜ-YARIŞLI GÖLÜ-SALDA GÖLÜ

5* BARİDA HOTELS Y.P. Konaklama Ayrıcalıklı (Isparta'nın Tek 5* Oteli)

1.TUR: 2-3 Temmuz 2019 (İlave Tarih Promosyonlu Fiyat)  2.TUR: 6-7 Temmuz 2019 

3.TUR: 7-8 Temmuz 2019  (İlave Tarih Promosyonlu Fiyat)   4.TUR: 10-11 Temmuz 2019 (İlave Tarih Promosyonlu Fiyat)   

5.TUR: 12-13 Temmuz 2019   6.TUR: 13-14 Temmuz 2019   7.TUR: 14-15 Temmuz 2019   

8.TUR: 15-16 Temmuz 2019  (İlave Tarih Promosyonlu Fiyat)  9.TUR: 19-20 Temmuz 2019   

10.TUR: 20-21 Temmuz 2019   11.TUR: 21-22 Temmuz 2019    12.TUR: 23-24 Temmuz 2019 (İlave Tarih Promosyonlu Fiyat)  

13 TUR:26-27 Temmuz 2019    14.TUR: 27-28 Temmuz 2019   15.TUR:28-29 Temmuz   16.TUR: 3-4 Ağustos 2019  (2 Gün-1 Gece) 

17.TUR: 4-5 Ağustos 2019 (Promosyonlu Fiyat)   18.TUR: 6- 7 Ağustos 2019  (Promosyonlu Fiyat)  (2 Gün-1 Gece)                  

   ERKEN REZERVASYON KAMPANYASINI KAÇIRMAYIN!!!  
 
SINIRLI KONTENJAN İÇİN GEÇERLİDİR… KONTENJAN DOLDUKTAN SONRA, 
FİYATLAR KADEMELİ OLARAK ARTIŞ GÖSTEREREK, NORMAL ÜCRETLENDİRME UYGULANACAKTIR..
Kalkış Yerleri: Sabah saat 05:45 KARŞIYAKA Bostanlı İskele Önü, 05:50 KARŞIYAKA Yunuslar, 05:55 KARŞIYAKA Anıt, 06:10 BORNOVA (E.Ü.H. Önü) 06:25 ALSANCAK Lozan Atatürk Lisesi 06.40’da ÜÇYOL (Pizza Pizza Önü), 06.50 HATAY (İnönü Cad. Susuzdede Parkı Durağı), 07:00 ÜÇKUYULAR (Kavşakta Pamukkale Yazıhanesi Önü)
PROGRAM
1 Gün:

Sabah saat 05:45 KARŞIYAKA Bostanlı İskele Önü,  05:50 KARŞIYAKA Yunuslar, 05:55 KARŞIYAKA Anıt, 06:10 BORNOVA (Ege Ünv. Hastanesi Önü) 06:25 ALSANCAK Lozan Atatürk Lisesi 06.40’da ÜÇYOL (Pizza Pizza Önü), 06.50 HATAY (İnönü Cad. Susuzdede Parkı Durağı), 07:00 ÜÇKUYULAR (Kavşakta Pamukkale Yazıhanesi Önü)’ nden siz değerli konuklarımızı alarak turumuza başlıyoruz. Yolda alacağımız (ekstra) kahvaltının ardından, Pamukkale benzeri Traverten oluşumu olan, damlataşı, sarkıt ve dikitlerle eşine rastlanmaz güzellikte olan, renkli sarkıt dikit ve beyaz travertenleri ile meşhur KAKLIK MAĞARASI' nı geziyoruz. Daha sonra, Dinar üzerinden  Isparta’nın Lavanta üretimi ile meşhur Keçiborlu ilçesinin KUYUCAK (Lavanta) Köyüne  gidiyoruz. Lavantalar, haziran sonu morarmaya başlıyor ve temmuz ayı çiçekleri patlayınca mosmor oluyor. Temmuz ortasına kadar, hasat başlıyor ve lavantalar toplanıp yağları çıkartılıyor. Kurusundan elde edilen yağın parfümeri sektöründe kullanılmasının yanı sıra gıda ve temizlik sektörleri için de önemli bir ham madde oluşturuyor. Bu köyde, doğa ile baş başa, mis gibi kokusuyla sizi büyüleyen lavanta tarlalarını görme, traktörle Lavanta tarlalarına giderek lavanta toplama, ve bol bol fotoğraf çekme şansına sahip olacağız. Burada oluşturulan reyonlarda köylülerin kendi ürettiği lavanta ürünleri ve diğer köy ürünlerinden alışverişler yapabilirsiniz. Ardından, Göller Bölgesinin en büyük doğal zenginliklerine sahip EĞİRDİR GÖLÜ’ ne gidiyoruz. Gölün etrafındaki yürüyüş parkurlarını kullanarak, kısa bir doğa yürüyüşü yapıyoruz. Akşam çaylarımızı, bu güzel ortamda içtikten sonra, ISPARTA’ ya hareket ediyoruz. Önce ISPARTA’ ya Gül’ ü getiren GÜLCÜ İSMAİL EFENDİ HEYKELİ, SÜLEYMAN DEMİREL HEYKELİ ve GÜL HEYKELİ’ ni görüyoruz ve fotoğraflarımıza ekliyoruz. ISPARTA merkezde serbest zaman veriyor ve meşhur, Gül Suyu, Gül Lokumu , Gül Sabunu alışverişlerimizi yaptıktan sonra, ISPARTA’ da 5* BARİDA HOTELS’ imize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.



2 Gün:

Sabah kahvaltısının ardından, AĞLASUN üzerinden, , yemyeşil bir ovanın devamında SAGALASSOS ANTİK KENTİ bizi karşılıyor… Son yıllarda yapılan restorasyon çalışmaları ile her geçen gün yeni görüntülere kavuşan bu güzel ören yerini geziyoruz. MS 161 – 180 yılları arasında Roma İmparatoru Marcus Aurelius zamanında yapılmış olan Antoninler Çeşmesi' nin hala akan suyundan içince hoş bir duygu yaşayacaksınız… Buradan, şirin mi şirin, tabiat ile iç içe, kendine has dokusu, lezzetleri, gölü ve bir çok tarihi köşesi ile rağbet gören illerimizden birisi olan BURDUR’ a geçiyoruz.. Zengin buluntuları ile güzel bir müze olan BURDUR ARKEOLOJİ MÜZESİ’ ni geziyoruz. Sagalassos heykellerini, Hacılar, Kremna, Bubon gibi yerlerden getirilen buluntuları, Burdur Saat Kulesini görüyoruz. BURDUR Panoramik şehir turumuzu tamamlayarak, öğle yemeği için mola veriyoruz.  Turumuzun devamında, BURDUR GÖLÜ’ nün manzarası eşliğinde, HACILAR KÖYÜ’ nden ilerleyerek, rehberimizden buranın tarihi geçmişi hakkında bilgi alıyoruz. Sonrasında, YARIŞLI GÖLÜ’ nü de görerek, Türkiye’ nin en derin ve berrak göllerinden biri olan SALDA GÖLÜ’ ne varıyoruz. Uzayıp giden beyaz ve temiz kumsalı ile mavinin tüm tonlarını, doğal güzelliklerini cömertçe sunması nedeniyle SALDA GÖLÜ’ ne Türkiye’nin Maldivleri unvanı verilmiştir.  Şehir gürültüsünden uzak, sessiz ve sakin,  huzur verici bu ortamın, tertemiz havasını soluyarak, fotoğraf molası veriyoruz. Ardından, SERİNHİSAR-DENİZLİ-AYDIN üzerinden uygun molalarla akşam geç saatlerde İZMİR’ e varıyor ve bir başka ACADEMİC TOUR gezisinde buluşmak dileğiyle siz değerli misafirlerimizle vedalaşıyoruz.

ISPARTA-KEÇİBORLU (LAVANTA)

1975 yilinda zamanin gül tüccarlarindan Zeki Konur ve birlikte çalistigi Nihat Yilmaz bir Fransa ziyareti dönüsünde, 30 haneye yaklasik 15`er lavanta fidesi getirmis. Baslangiçta evlerin bahçelerinde ya da gül tarlalarin kenarlarinda sadece bir süs iken, yillar içinde zahmetsizce büyüyen lavantalar tarlalari kaplamis ve bugün Isparta`nin Kuyucak, Kusçular, Yesilyurt, Kiliç ve civari köylerinde yaklasik 3 bin dönümlük bir alana yayilmis. Kuyucak köyünde üretilen lavanta, Türkiye üretiminin % 93`ünü karsiliyor. Türkiye Istatistik Kurumunun 2013 verilerine göre, Türkiye lavanta üretimi 105 ton civarinda. Böylece Kuyucak köyü, tek basina Türkiye lavanta üretiminin yüzde 93`ünü karsiliyor. Köylüler, her ailenin lavanta üretimini talebi karsilayamamasi nedeniyle arttiriyor.

 SAGALASSOS ANTİK KENT

Sagalassos Antik Kenti, antik dönemde Pisidia olarak bilinen bölgede yer almaktadır. Dağlık bir alanın bitişiğinde yer alan kentte ilk yerleşim izleri günümüzden 12.000 yıl öncesine kadar uzanmaktadır. Sagalassos Antik Kenti, orijinal yapı taşlarının neredeyse tamamının bulunabildiği anıtsal yapıları ile son derece iyi korunmuş durumdadır. Diğer yandan, kentin planı, üzerinde kurulmuş olduğu teraslı yapı düşünüldüğünde oldukça çarpıcıdır ve bu yapı ile uyumlu ve etkileyici bir anıtsal merkez yaratılmıştır. Ayrıca, en az bin yıllık seramik üretimi ile Sagalassos antik dönemlerdeki en uzun seramik üretimi merkezi olarak UNESCO Dünya Miras Listesi`ne önerilmektedir.



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
  • BOSTANLI İSKELE (Konak İstikameti) (05:45)
  • KARŞIYAKA (Yunuslar) (05:50)
  • KARŞIYAKA (Anıt) (05:55)
  • BORNOVA (Ege Ünv.Hastanesi Önü) (06:10)
  • ALSANCAK (Lozan-Atatürk Lisesi Önü) (06:25)
  • ÜÇYOL (Terra Pizza Önü) (06:40)
  • SUSUZDEDE PARKI (Durak Önü) (06:50)
  • ÜÇKUYULAR (Kavşaktaki Pamukkale Yazıhanesi Önü) (07:00)
Notlar

» Araçta ve tesislerde kaybolan eşyalardan acentemiz sorumlu değildir. Değerli olduğunuzu düşündüğünüz eşyalarınızı araçlarda bırakmayınız.

» Rehber; hava, yol ve konaklama şartlarına uygun olarak, turda ve otellerde değişiklik yapma hakkına sahiptir.

» Çocuk indirimleri 2 yetişkin ile birlikte konaklamak şartı ile gerçekleştirilir.

» Turlarımız talepler doğrultusunda 27 veya 46 kişilik araçlarla gerçekleştirilir. Yolcu turu satın alırken, bu şart kabul edilmiş sayılır.

» Yeterli sayıda çoğunluk sağlanmadığında, turu 1 gün önceden haber vermek kaydı ile iptal hakkı ACADEMİC TOUR’ da saklıdır. Turun iptali durumunda ACADEMİC TOUR iptali bizzat bildirmek zorundadır.

» Lavanta Hasadı Sagalassos ve Göller Bölgesi Turumuz ‘’Promosyon ve Erken Rezervasyon Ürün’’ kapsamındadır.  

» İptal-İade ve değişiklik şartları; ACADEMİC TOUR Tur Kayıt Sözleşmesi Maddeleri ile bir bütündür. Erken Rezervasyon, Promosyon, Uçaklı ve Özel Ürün Tur Programlarında iptal-iade ve değişiklik hakkı yoktur. Ancak, katılımcı MUCBİR sebep göstermesiyle tur iptal ve iadesi  sigorta tarafından sağlanabilmektedir. MUCBİR sebepler kapsamına ''  ciddi derecede kaza ve yaralanma ile dünya sağlık örgütü tarafından acil hastalıklar kapsamına alınmış acil rahatsızlık ve hastalığı, birinci dereceden yakınının vefatı, katılımcının evinin ya da işyerinin yanması veya doğal afetlerle kullanılamaz hale gelmesi, katılımcının vefatı, '' gibi durumlar girmektedir. 

Bunların dışında Psikolojik tedaviler, daha önce tekrarlanmış kronik (akut) rahatsızlıklar, estetik tedaviler, rehabilitasyon tedavileri, doğum ve salgın hastalıklar sigorta kapsamında değerlendirilmemekte ve bu sebeplerden ötürü başvuran katılımcıların tur iptal işlemi sağlanamamaktadır. Bu değerlendirme acentemiz nezdinde yapılmayıp, tüm başvurular ilgili sigorta şirketi tarafından değerlendirilmektedir.  


İptal Şartları
https://www.academic-tour.com/lavanta-hasadi-sagalassos-ve-goller-bolgesi-turu
İZMİR ACADEMİC TOUR İzmir Egetur Turizm Ltd. Şti.
Ataturk Cad. No: 270/A 1.Kordon-Alsancak
0232 463 25 25


Bu çıktı 28.03.2024 20:32 tarihinde verilmiştir. İZMİR ACADEMİC TOUR İzmir Egetur Turizm Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.