Uçakla BATUM TURU 2022 Tur Programı

 KEYİFLİ BİR HAFTA SONU TATİLİ... 

 UÇAKLA BATUM TURU 

PASAPORTSUZ GEÇİŞ KOLAYLIĞIYLA

5* SHERATON BATUMI HOTEL CASINO & SPA

BATUM GEZİSİ ve AYDER YAYLASI Programa Dahildir
İsteyenlerle BATUM BOTANİK BAHÇESİ ve MACAHEL’DE MAKUNSETİ ŞELALESİ Turu İmkanı

SUN EXPRESS Havayolları ile TRABZON Gidiş  TRABZON Dönüş

ERKEN REZERVASYON FIRSATINI KAÇIRMAYIN!!!

7-9 EKİM 2022  (3 GÜN-2 GECE)

Kalkış Yerleri: Adnan Menderes Havalimanı’ nda buluşma
PROGRAM
1 Gün: Cuma

Sabah Adnan Menderes Havalimanı’nda buluşuyoruz. 06:00’da kalkacak Sunexpress Havayollarına ait, İZMİR-TRABZON uçağımızın işlemlerini yaptırarak 08:00’de TRABZON’ a varıyoruz. Bizi bekleyen aracımıza eşyalarımızı yerleştirdikten sonra, yolda vereceğimiz keyifli molalarla, yönümüzü yağmur kent RİZE’ ye çeviriyoruz. Şirin Rize’yi panoramik gördükten sonra, yöreye özgü dokuma çeşidi olan RİZE BEZİ (Feretiko) atölyesine uğrayıp, hem bilgi alıyoruz, hem de alışveriş yapma imkânı buluyoruz. Buradan hareketle,  Kaçkar Dağları’nın en güzel yaylalarından biri olan AYDER YAYLASI’na yolculuğumuz başlıyor… Dünyanın korumada öncelikli 200 ekolojik bölgesinden biri olan FIRTINA VADİSİ’nin göz kamaştıran doğa manzaraları eşliğinde ilerleyerek AYDER Yaylasına ulaşıyoruz. Masmavi bir gökyüzü ve yemyeşil orman dokusunun içinden dökülen GELİNTÜLÜ ŞELALESİ’nin oluşturduğu renk cümbüşünü hayranlıkla izleyip, fotoğraflarımızla bu güzel görüntüleri hatıralarımıza ekliyoruz. Ayder Yaylasında keyifli yürüyüşlerimizi yaparak, PAZAR-FINDIKLI ARHAVİ-HOPA üzerinden, TÜRKİYE-GÜRCİSTAN sınırımızı oluşturan SARP SINIR KAPISI’na ulaşıyoruz. Sadece (çipli) kimliklerimizle Gürcistan-Batum’a geçiyoruz.  Karadeniz sahili boyunca ilerleyerek, güzel deniz manzaraları eşliğinde, rehberimizin anlatımlarıyla Batum’un doğasını ve şehri panoramik olarak görerek,  Batum’un en güzel otellerinden biri olan SHERATON BATUMİ HOTEL’e giriş yapıyoruz. Bu şık otelimizde bir süre dinlendikten sonra,  dileyen misafirlerimizle akşam yemeği için dışarıya çıkıyor (extra), Gürcü mutfağının leziz yemeklerinden tatma şansına sahip oluyorsunuz. İsteyen konuklarımız şehrin  en çok kendinden söz ettirdiği, ışıl ışıl rengârenk aydınlatılmış yapılarının gece görüntüsünü ve bulvarda yapılan MÜZİKLİ, IŞIKLI, SU GÖSTERİSİ’ni  izleyebilirler. Konaklama Otelimizde. 5*Sheraton Batumi Hotel



2 Gün: Cumartesi

Sabah otelimizde alacağımız açık büfe sabah kahvaltımızın ardından, zengin Gürcü kültürünü tanımak üzere turumuza başlıyoruz. İlk olarak evli çiftlere şans getirdiğine inanılan  Saint Andrew Heykeli, Çoruh Nehri, Gonio Köprüsünü, Roma döneminden kalma  Gonio Apsaros Kalesini göreceğiz. Farklı mimarileri ile dikkat çeken Ters Bina, Adalet Binası, Batum Limanı, Saat Kulesi, Alfabe Kulesi, Ali Nino Heykelini görüyor ve şehir merkezine geçiyoruz. Merkezde  Tiyatro Binası, Poseidon Heykeli, Piazza Kulesi, Hükümet Binası, Kamu Binaları, Avrupa Meydanında bulunan Medea Heykeli gibi görkemli yapıtlar görerek, fotoğraf çekimlerimizi gerçekleştiriyoruz.  Batum Sahil Parkında vereceğimiz molanın ardından, dileyen misafirlerimizle (hava şartlarına bağlı olarak) düzenlenecek olan BOTANİK PARK ve ŞELALE TURU’na gidiyoruz. Karadeniz’in kıyısında Mtsvane Kontskhi bölgesinde yer alan BATUM BOTANİK BAHÇESİ, Rus botanikçi Kraslov tarafından yapılmış dünyanın el ile hazırlanmış 2. büyük botanik parkıdır. 111 dönüm üzerinde iki bini ağaç olmak üzere beş binden fazla bitki türü bulunmaktadır. Botanik Bahçesi ziyareti takiben, balı ile meşhur MACAHEL bölgesinde bulunan ve bir doğa harikası olan MAKUNSETİ ŞELALESİ’ne gidiyoruz. Bu büyüleyici şelale etrafında geçireceğimiz keyifli anlarımızı fotoğraflarımızla ölümsüzleştiriyoruz. Turumuzun devamında Gürcülerin ünlü kraliçesi TAMARA tarafından yapılan ve kendi ismini taşıyan KEMER KÖPRÜ’yü de görerek,  tekrar SHERATON BATUMİ HOTEL’imize geri dönüyoruz. Akşam, dileyen misafirlerimizle GÜRCÜ yemeği ve müziğinin yer aldığı eğlence mekanında akşam yemeğini alabilirler.(ekstra) Konaklama Otelimizde. 5*Sheraton Batumi Hotel



3 Gün: Pazar

Sabah otelimizde alacağımız açık büfe sabah kahvaltımızın ardından, Teleferik ile şehre farklı bir açıdan bakacağımız Batum Sputnik Tepesine çıkıyoruz. Muhteşem manzaraya karşı çay, kahve, fotoğraf  molası takiben, BATUM’a veda ediyoruz. Kapı geçiş işlemlerimizi tamamladıktan sonra,  yol güzergahımızda ÇAY FABRİKASI’na uğruyoruz.  Dalından koparılan çayın geçirdiği evrelerini görerek, yetkililerden bilgi alıyor ve bizlere ikram edilen çaylarımızı keyifle içiyoruz. Ardından  SÜRMENE istikametinde ilerlerken, ünlü Sürmene bıçakçısında yöreye has çelik bıçak alışverişi yapıyor ve buradan da TRABZON Havalimanına geçiyoruz. Saat 18:05’ de kalkacak olan Sun Express Havayollarına check-in işlemlerimizi yaptırıyor ve saat 20:05’de güzel anılarımızla İZMİR’e ulaşıyoruz. Bir başka ACADEMİC TOUR gezisinde buluşmak üzere siz değerli misafirlerimizle vedalaşıyoruz.



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
  • Adnan Menderes Hava Limanı Buluşma (07:00)
Notlar
»Programda yazan uçuş saatleri  Havayollarından alınmıştır. Academic Tour, uçak saatlerinde olabilecek değişiklikten,rötardan, grev ve fors majör (deprem, iç savaş,terör alarmı, doğal afet, salgın hastalık  vb.) durumlar yüzünden uçuş iptallerinden sorumlu değildir. 
»Yerel otoriteler tarafından gezilmesine, gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi, tur, restoran,müze aktiviteleri yapılamaz.. Bu gezi veya turların yapılamamasından Academic Tour sorumlu tutulamaz. Rehber programda her türlü değişikliği yapma hakkına sahiptir.
» Çocuk indirimleri 2 yetişkin ile birlikte konaklamak şartı ile gerçekleştirilir.0–6 yaş çocuklarda otel konaklamasında yatak verilmeyebilir. 
»Turların kalkış tarihinden en az 48 saat evvel, tur kalkış saati, rehber telefonu,tekrar teyid edilir.
» Tur programı İZMİR ACADEMİC TOUR. Kayıt formu maddeleri bir bütündür.
» Uçaktan indikten sonraki turlarımız, kişi sayısı doğrultusunda araç seçimi yapılmaktadır. (16-19-27-31-35 kişilik) Yolcu turu satın alırken bu şartı kabul etmiş sayılır.
»Gezi süresi 3 GÜN-2 GECE’dir. Otel konaklaması 2 GECE’dir. 
»Yeterli sayıda çoğunluk sağlanmadığında, turu 2 gün önceden haber vermek kaydı ile iptal hakkı İZMİR ACADEMİC TOUR’ da saklıdır.Turun iptali durumunda İZMİR ACADEMİC TOUR iptali bizzat bildirmek zorundadır. 
» Rezervasyon esnasında, kimliğinizde yazılı olan isim ve soy isminizi açık olarak kayıt görevlimize bildiriniz. Havaalanında check-in esnasında isimden kaynaklanan problemden ACADEMİC TOUR sorumlu değildir.
»Triple odalar, 3. Kişiye tahsis edilen yatak standart yataklardan küçük olabilir. 3 Kişilik odalar 1 büyük yatak+1 ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar. Açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için Tur katılımcısı 3. Kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar.
»Konaklama bölgelerinde yoğunluk veya farklı nedenlerden dolayı  otellerde aynı standartlarda olmak kaydı ile değişiklik yapılabilir.Böyle bir durumlarda misafirlerimiz Academic Tour temsilcisi tarafından bilgilendirilir.
» İptal-İade Şartları: Tura kayıt yaptıran misafirlerimizin 30 gün kalaya kadar ücretsiz iptal hakkı vardır. Tur tarihine 29 - 21 gün arası kalması durumunda yapılan iptaller de %50 noshow (kesinti bedeli), 20 gün ve daha az kalması durumunda %100 noshow (kesinti bedeli) uygulanır. Katılımcı MUCBİR sebep göstermesiyle tur iptal ve iadesi  sigorta tarafından sağlanabilmektedir. MUCBİR sebepler kapsamına ''  ciddi derecede kaza ve yaralanma ile dünya sağlık örgütü tarafından acil hastalıklar kapsamına alınmış acil rahatsızlık ve hastalığı, birinci dereceden yakınının vefatı, katılımcının evinin ya da işyerinin yanması veya doğal afetlerle kullanılamaz hale gelmesi, katılımcının vefatı  gibi durumlar girmektedir. Gerekçe göstermeden yapılan iptaller,  ve kronik rahatsızlıklar, salgın hastalıklar sigorta kapsamına girmez ve ücret iadesi gerçekleşmez.
 
GÜRCİSTAN-BATUM GEÇİŞİ HAKKINDA BİLGİ
»Türkiye ile Gürcistan Devletleri arasında yapılan anlaşma gereği Batum'a girişler, 1 Eylül 2019 tarihinden itibaren sadece yeni çipli kimlikle  geçiş gerçekleşmektedir.Yeni kimlik kartı ve pasaport haricinde ehliyet vb kartlar, ayrıca yeni kimlik başvuru esnasında verilen geçici kimliklerle geçiş sağlanamamaktadır.Yeni kimliklerinizi yanınıza almayı unutmayınız!!!
» TC vatandaşı olmayan misafirlerimiz pasaport ile geçiş yapabilirler. T.C. vatandaşı olan misafirlerimiz harç pulu ücretlerini kendileri ödeyeceklerdir
Belge eksikliği sebebiyle giriş yapamayan misafirlerimizin sorumluluğu kendilerine aittir. 
»  Anne ve Baba ile aynı anda seyahat etmeyecek olan 18 yaş altı misafirlerimizin BATUM’A geçişleri için NOTER den onaylı MUVAVFAKATNAME almaları gerekmektedir. Sadece annesi veya sadece babası ile katılan 18 Yaş altı kesinlikle geçiş yapamaz. Bu durumda Noter onaylı Muvafakatname şarttır.
»  Yeni Kimlikle geçişlerde çocuklar da 6 yaşa kadar resim istenmemektedir Ayrıca 6 Yaşa kadar çocuklar yurt dışı çıkış harcından muaftırlar. Gürcistan tarafında uyulması gereken kurallar pasaportların eski ve yırtık olmaması,  ayrıca misafirlerin üzerinde ilaç bulunmaması ilaç kullanan misafirlerin mutlaka yanlarında Gürcüceye çevrilmiş raporları bulunması gerekmektedir.  Bu konuyla ilgili rehberimiz  turda bilgilendirme yapacaktır.
» Yurtdışından Türkiye’ye giriş yaparken eşya ( alkol - sigara vb.) getirebilmek için en az 3 gün konaklama zorunluluğu vardır. 
» Türk vatandaşı olmayan ya da çifte vatandaşlığı olup da diğer ülke pasaportunu kullanarak tura katılacak olan misafirlerimizin; seyahat edilecek ülkenin, kullanacakları pasaporta uyguladığı vize prosedürünü ilgili konsolosluklara bizzat danışmaları gerekmektedir, aksi halde doğacak sonuçlardan Academic Tour sorumlu tutulamaz.
» Yurt dışından Türkiye’ye pasaportla giriş yapmış olan yabancı misafirlerin Gürcistan’a gidip Türkiye’ye dönebilmesi için Türkiye’ye çoklu (multiple) vize girişi almış olmaları gerekir. Ayrıca Gürcistan’ın pasaport ya da kimliklerin ait olduğu ülkelere olan vize protokolüne göre vizeli – vizesiz geçiş sağlanacaktır. 
» KKTC vatandaşlarının Türkiye’ye giriş yaparken TC kimliklerini kullanarak girmeleri doğrultusunda Gürcistan’a  yeni çipli TC kimlikleri ile girebileceklerdir. Avrupa Birliği pasaportuyla Türkiye’ye giriş yapan KKTC vatandaşları da Türkiye’ye dönebilmek için çoklu (multiple) vize almış olmaları gerekir. 
» Sınır Kapısında görevli Türk ya da Gürcistan pasaport polislerinin sizi ilgili ülkeye sokmama, çıkarmama yetkileri vardır. Her ne sebepten olursa olsun yurt dışına çıkamama durumundan Academic Tour sorumlu tutulamaz. Tüm sorumluluk yolcuya aittir. 
» Gürcistan’a ağrı kesiciler başta olmak üzere ilaç sokmak kesinlikle yasaktır. Bu konuyla ilgili rehberimiz  turda bilgilendirme yapacaktır.

İptal Şartları
https://www.academic-tour.com/ucakla-batum-turu-2019-2020
İZMİR ACADEMİC TOUR İzmir Egetur Turizm Ltd. Şti.
Ataturk Cad. No: 270/A 1.Kordon-Alsancak
0232 463 25 25


Bu çıktı 20.04.2024 16:30 tarihinde verilmiştir. İZMİR ACADEMİC TOUR İzmir Egetur Turizm Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.