Uçakla Doğu Ekspresi Rotasında Kars- Sarıkamış-Erzurum-Palandöken Turu (4 Gün-3 Gece) Tur Programı

 Uçakla Doğu Ekspresi Rotasında

 KARS- SARIKAMIŞ-ERZURUM-PALANDÖKEN TURU 

(4 Gün-3 Gece)

İzmir-Kars Direkt Uçuş/ Erzurum-İzmir Direkt Uçuş

DOYA, DOYA KARS-ERZURUM (PALANDÖKENve SARIKAMIŞ KAYAK MERKEZİ)

Ortaçağın görkemli yerleşimlerinden ANİ, bir kış masalı ÇILDIR GÖLÜ,
Dünyaca ünlü PALANDÖKEN KAYAK MERKEZİ konaklama,
Kristal Kar'ı görebileceğimiz meşhur SARIKAMIŞ KAYAK MERKEZİ,
ERZURUM ve KARS gezisi ile muhteşem bir tur sizleri bekliyor...

ACADEMİC TOUR AYRICALIĞI İLE YÖRESEL KARS EĞLENCESİ VE GECE ATEŞ PARTİSİ İMKANI

Kafkas oyunları ve Kars ozanlarının iştirak edecekleri AŞIK ATIŞMASI,
Canlı müzik ve varil ateşi başında Akordeon eşliğinde ATEŞ PARTİSİ eğlencesi

2 Gece KARS'ta The Kars Park Otel  Konaklama
1 Gece PALANDÖKEN KAYAK MERKEZİ'nde Palan Hotel  Ski&Convention Resort Konaklama

OTELLERDE SABAH+AKŞAM YEMEKLERİ DAHİL

1 Tur: 22-25 Ocak    2 Tur: 29 Ocak-1 Şubat   3 Tur: 19-22 Şubat   4 Tur:26-29 Şubat

Kalkış Yerleri: Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar Terminalinde Buluşma
PROGRAM
1 Gün: İZMİR - KARS - SARIKAMIŞ ŞEHİTLER ANITI- KATERİNA AV KÖŞKÜ-SARIKAMIŞ KAYAK MERKEZİ-KARS

Sabah Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar Terminalinde buluşuyor, 09:55’da kalkacak Sun Express Havayollarına ait, İZMİR - KARS uçuşumuzun check-in işlemlerini yaptırıyor ve saat 12:05 de ünlü Puşkin’in şiirlerine ilham veren şehir   KARS’a varıyoruz. Bizi bekleyen aracımıza yerleştikten sonra, önce SARIKAMIŞ gezisi ile turumuza başlıyoruz. Doğu Anadolu'da Osmanlının Ruslara karşı mücadelesinde tarih sayfalarına 22 Aralık 1915 Sarıkamış Harekâtı olarak geçen ve Sarıkamış harekâtı sırasında şehit olan binlerce askerimiz adına yapılmış temsili şehitliğimizi ziyaret ederek rehberimizin anlatımlarıyla duygusal anlar yaşıyoruz. Şehitlik ziyaretimizin ardından otobüsümüze binerek, kristal kar olarak adlandırılan, dünyada kaymak için en iyi yerlerden biri olan  SARIKAMIŞ KAYAK MERKEZİ’ne geçiyoruz. Serbest zaman esnasında beyaz kış görüntülerini fotoğraflayıp, karlar üzerinde eğlenceli anlar yaşıyoruz. Unutulmaz güzel anılarımızla Sarıkamış Kayak Merkezinde ayrılıyor ve ilçe merkezinde kısa bir tanıtım turu yaparak, Ruslar döneminde Çar ve ailesi için yaptırılan ve halk arasında  KATERİNA KÖŞKÜ olarak adlandırılan AV KÖŞKÜ’nü görüyoruz.  Turumuzun evamında Obsidyen Taşı'nın işlenmesiyle yapılan hediyelik eşya alışverişi için mola veriyoruz. Buradan tekrar aracımıza binerek harika manzaralar eşliğinde KARS’a geri dönüyor ve  The Kars Park Otel’imize yerleşiyoruz.  Akşam yemeği ve  Konaklama otelimizde.



2 Gün: ANİ ANTİK KENTİ – ÇILDIR GÖLÜ- KARS MERKEZ GEZİSİ-KAFKAS GECESİ EĞLENCESİ

Otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında,  geçmişte birçok kültürün ve dinin bir arada yaşadığı, bugün UNESCO Dünya Kültür Miras listesinde yer alan ANİ ANTİK KENTİ’ne hareket ediyoruz. Arpaçay Nehri’nin kıyısında ve Ermenistan sınırında bulunan bu tarihi kenti, Tarihi Surlar, Surp Amena Prkıtch Kilisesi, Tigran Honents Kilisesi, İpek Yolu Köprüsü, Ebu’l Menüçehr Camii, Büyük Hamam, Abughamrends (Polatoğlu Kilisesi), Ateşgede Tapınağı’nı ziyaret ediyoruz. Ani Antik Kenti’ni gezerken Bakireler Manastırı(Surp Hripsime Manastırı), İçkale, Kızlar Kalesi, Selçuklu Kervansarayı, Kral Gagik Kilisesi, Gürcü Kilisesi diğer panoramik olarak göreceğimiz yerler arasındadır. Karlar altında  büyüleyici görüntüsü ile bu etkileyici ören yerinde rehberimizin bilgilendirmelerini dinledikten sonra,  fotoğraf makinamızla muhteşem kenti hatıralarımıza ekliyoruz. Buradan hareketle kışın tamamen buz tutan ÇILDIR GÖLÜ’nü görmeye gidiyoruz. Buz tutmuş ÇILDIR GÖLÜ üzerinde AT KIZAĞI keyfini yaşıyoruz.(Gölde buzlar erimişse gezintimiz göl kenarında olacaktır) Göl üzerinde,  çevresinde geçireceğimiz keyifli vakit sonrasında, KARS merkez’e geçiyoruz. Kars’ın yöresel lezzetlerini tadabileceğiniz restoranımızda öğle yemeğimizi alıyor ve Kars şehir turumuza başlıyoruz. Geçmişte kırk yıl Ruslara ev sahipliği yapmış bu şairane şehrin sokaklarında dolaşırken, Rus mimarisinin izlerini görüpte etkilenmemek elde değil...KAFKAS TARİHİ HARP MÜZESİ, KARS KALESİ, ONİKİ HAVARİ KİLİSESİ,  TAŞ KÖPRÜ,  FETHİYE CAMİİ ve NAMIK KEMAL EVİ’ni ziyaret aderek, rehberimizin anlatımlarını dinliyoruz. Turumuzun devamında Rus Dönemi yapılarından olan DEFTERDARLIK BİNASI, SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ ve BELEDİYE BİNASI gibi şehrin orijinal mimarisini inceledikten sonra, Kars’ın meşhur peynirlerini ve balını satın almak üzere serbest zaman veriyoruz. Güzel bir günün ardından tekrar otelimize geri dönüyor ve akşam yemeğimizi otelde alarak, isteyen konuklarımızla ekstra KAFKAS DANS GÖSTERİSİ, yörenin müzikleri, Kars aşıklarının atışmaları ve varil başında Akordeon eşliğinde ATEŞ PARTİSİ ile harika bir gece geçirmek için  Kars merkezde bulunan eğlence mekanına gidiyoruz. Konaklama otelimizde



3 Gün: KARS TREN GARI- ERZURUM-PALANDÖKEN KAYAK MERKEZİ

Erken saatlerde otelimizde alacağımız kahvaltımızın ardından, KARS TREN GARI’na geçiyoruz. Gar önünde hatıra fotoğrafı çektirip, Doğu Ekspres Treni ile  (Pulman Koltuk) Kars-Erzurum arası yolculuğumuza başlıyoruz. Doğanın muhteşem manzaraları eşliğinde keyifli bir yolculukla dadaşlar diyarı ERZURUM’a ulaşıyoruz. 
Önemli Not; Doğu Ekspresi Treninde kış sezonun yoğun dönemlerinde Kars-Erzurum arasında yer olmaması durumunda farklı durak tren destinasyonunda seyahat edebilir veya trende hiç yer olmaması durumunda ise tren rotası güzergahından güzel manzaralar eşliğinde araç ile yolculuk yapılacaktır.
Öğle yemeğimizi meşhur Cağ Kebabı’ndan aldıktan sonra Erzurum ilimizin el sanatlarının öncelikli örneği olan Oltu Taşı’ndan üretilen hediyelik eşyaların sergilendiği Taşhan (Rüstem Paşa Kervansarayı)’nda serbest zaman  veriyoruz. Daha sonra dünyaca ünlü Palandöken Kayak Merkezinde konumlanan PALAN OTEL’imize geçiyoruz. Giriş işlemlerinin ardından dileyen misafirlerimiz telesiyej ile zirveye çıkarak kayak keyfi veya  karlar üzerinde eğlenceli anlar yaşayabilirler. Güzel anılarımızla  Palandöken Kayak Merkezinde bulunan otelimize dönerek günün yorgunluğunu atıyoruz. Akşam yemeğimizi ve konaklama otelimizde.

 



4 Gün: ERZURUM-İZMİR

Otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında, ERZURUM’a geçiyor ve yakın tarihimizde çok önemli bir yere sahip olan ERZURUM Milli Mücadele Kongre Binasını ziyaret ederek turumuza başlıyoruz. Ardından Şehrin simgesi haline gelmiş olan Üç Kümbetler, Selçuklu mimarisinin en güzel örneklerinden olan Çifte Minareli Medrese, Ulu Cami, Aziziye-Mecidiye Tabyalarını(uzaktan),  ilgi çekici çinileriyle ön plana çıkan Yakutiye Medresesini ve Lala Mustafa Paşa Camii’ni gördükten sonra  Eski Erzurum Evlerinde çay molası veriyoruz. Buradan Havalimanına gidiyor ve  12:15 Erzurum-İzmir uçağına binerek, 14:30’da İZMİR’ e varıyoruz. Bir başka Academic Tour gezisinde buluşmak üzere siz değerli misafirlerimizle vedalaşıyoruz.

Not:

*Uçuş saatinden 2 saat önce Havalimanında bulunmanız gerekmektedir.



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    » Araçta, uçakta ve tesislerde kaybolan eşyalardan, seyahat esnasında yapacak olduğunuz alışverişlerden ve sonrasında aldığınız ürünlerle ilgili doğabilecek şikâyetlerden ACADEMİC TOUR kesinlikle sorumlu değildir. Değerli olduğunuzu düşündüğünüz eşyalarınızı araçlarda bırakmayınız.

    » Programda yazan uçuş saatleri belirtilen Havayollarından alınmıştır. ACADEMİC TOUR, uçak saatlerinde olabilecek değişiklikten, rötardan, grev ve fors majör (deprem, iç savaş, terör alarmı, doğal afet vb.) durumlar yüzünden uçuş iptallerinden sorumlu değildir.

    » Rehber; hava, yol ve konaklama şartlarına uygun olarak, turda değişiklik yapma hakkına sahiptir.

    » Hava şartlarından, uçak rötarlarından veya farklı nedenlerden dolayı programda yazdığı halde gerçekleştirilemeyen turdan ACADEMİC TOUR sorumlu tutulamaz.

    » TCDD tarafından yapılacak saat değişiklikleri, iptal veya rötardan acentamız sorumlu değildir. Bunun gibi durumlarda acentamız Kars-Erzurum arasını aracımızla devam edecektir.

    »  Otellerde aynı standartlarda olmak koşulu ile ACADEMİC TOUR değişiklik yapma hakkına sahiptir.

    » Çocuk indirimleri 2 yetişkin ile birlikte konaklamak şartı ile gerçekleştirilir.

    » Tren’de koltuklar yan yana  veya aynı vagon denk gelmemesi durumunda acentamız sorumlu tutulamaz.

    » Turlarda müze ve ören yeri girişleri için MÜZEKART alarak giriş ücretleri masraflarınızı en aza indirebilirsiniz.

    » Turların kalkış tarihinden en az 48 saat evvel, tur kalkış saati, rehber telefonu, tekrar teyit edilir.

    » Tur programı, ACADEMİC TOUR Tur Kayıt formu maddeleri bir bütündür.

    » Butik Turlarımızda katılan kişi sayısı doğrultusunda araç seçimi (9 ,16, 27 veya 31 kişilik) yapılmaktadır. Yolcu turu satın alırken bu şartı kabul etmiş sayılır.

    » Gezi süresi 4 GÜN-3 GECE’ dir. Otel konaklaması 3 GECE’ dir.

    » Rezervasyon esnasında, kimliğinizde yazılı olan isim ve soy isminizi açık olarak kayıt görevlimize bildiriniz. Havaalanında check-in esnasında isimden kaynaklanan problemden ACADEMİC TOUR sorumlu değildir.

    »Yerel otoriteler tarafından veya yasaklar, pandemi, kısıtlamalar dolayısıyla gezilmesine, gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi, tur, restoran, eğlence mekanları veya müze aktiviteleri yapılamaz.. Bu gezi veya turların yapılamamasından Academic Tour sorumlu tutulamaz. Rehber programda her türlü değişikliği yapma hakkına sahiptir.

    » İptal-İade ve değişiklik şartları; Academic Tour Tur Kayıt Sözleşmesi Maddeleri ile bir bütündür. Erken Rezervasyon, Promosyon, Uçaklı ve Özel Ürün Tur Programlarında iptal-iade ve değişiklik hakkı yoktur. Seyahat Sigortası ile, misafirlerimiz MUCBİR sebep göstermesiyle turu satın aldıkları tarihten, tur bitimine kadar yaşadıkları olumsuzluklar güvence altına alınır. Seyahat sigortası, acil ve akut rahatsızlıklar için geçerlidir. Daha önce mevcut olan ve kronik rahatsızlıklar, salgın hastalıklar sigorta kapsamına girmez. Misafirlerimiz turu satın aldıkları tarihten, tur bitimine kadar yaşadıkları bu belirtilen olumsuzluklar, ilgili sigorta şirketi tarafından değerlendirilmektedir. Tur İptallerinde; yerinize yolcu bulunması durumunda ücretler kesintisiz iade edilebilinir.

    »Uçaklı Turlarımızda; Uçak ile ilgili bölümlerde havayolu sözleşmesi geçerlidir.  

    » Yeterli sayıda çoğunluk sağlanmadığında, turu 1 gün önceden haber vermek kaydı ile iptal hakkı ACADEMİC TOUR’ da saklıdır. Turun iptali durumunda ACADEMİC TOUR iptali bizzat bildirmek zorundadır.

    »Kış dönemi turlarına gelecek misafirlerimizin kış ve soğuk hava koşullarına uygun kıyafet bulundurması gerekmektedir. Atkı, bere, eldiven ve termal içlik bulundurmanızı öneririz.

    ÖNEMLİ NOT:

    *Kars-Erzurum Doğu Ekspresi Treninde, numaralı yer olmaması durumunda trenin numarasız vagonunda veya restoran bölümünde yolculuk yapılacaktır. Trende hiç yer olmaması durumunda ise Kars’tan Erzurum’a  güzel manzaralar eşliğinde araç ile seyahat edilecektir.


    İptal Şartları
    https://www.academic-tour.com/dogu-ekspresi-rotasi-ile-kars-erzurum-palandoken-sarikamis-turu
    İZMİR ACADEMİC TOUR İzmir Egetur Turizm Ltd. Şti.
    Ataturk Cad. No: 270/A 1.Kordon-Alsancak
    0232 463 25 25


    Bu çıktı 18.04.2024 15:19 tarihinde verilmiştir. İZMİR ACADEMİC TOUR İzmir Egetur Turizm Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.