1-Özel KARADENİZ VE YAYLALARI TURU (2019) Tur Programı

ACADEMİC TOUR KALİTESİ ve GÜVENCESİ İLE

  1-ÖZEL KARADENİZ VE YAYLALARI TURU   

DOĞU KARADENİZİN EN GÜZEL MANZARASINA SAHİP GİTO YAYLASI’nda BULUTLARIN ÜZERİNDE SALINCAK KEYFİ
ACADEMİC TOUR PROGRAMLARINDA...

Karadeniz'in Büyülü Güzellikleri Yaylalarda Keşfedilir… 3 Yayla Konaklamalı ve Yayla Gezili Program... 

ACADEMİC TOUR PROGRAMLARININ FARKLARINI FARKEDİN !!!
* 3 YAYLA, AYDER YAYLASI (FIRTINA DERESİ)  KAYABAŞI YAYLASI, UZUNGÖL Yaylalarında Konaklama FARKI İLE
* MENÇUNA Şelalesi, Çifte Köprü, Kamilet Vadisi  FARKI İLE
* AYDER’de  Dünyada tek olan, Şimşir Ormanları FARKI İLE
* AYDER’de  Salıncağı ile ünlü GİTO Yaylası FARKI İLE
* AYDER’de  Zilkale, Palovit  Vadisi, Şelalesi ve Çat Vadisi  FARKI İLE
* AYDER’de  Aktivite Eğlenceleri (Zipline) FARKI İLE
* ARTVİN’in İlçesi KARAGÖL FARKI İLE
* KAYABAŞI YAYLASI’nda ATEŞ PARTİSİ FARKI İLE

BÖLGENİN EN SEÇKİN OTELLERİNDE VE YAYLALARINDA KONAKLAMA AYRICALIĞI İLE...

8 Gün-8 Gece  (2019 Sezon Boyunca Her Pazar Hareketli)

    ERKEN REZERVASYON KAMPANYASINI KAÇIRMAYIN !!!    
ERKEN REZERVASYON, HER TARİHTE  İLK 10 KİŞİ İÇİN GEÇERLİDİR… KONTENJAN DOLDUKTAN SONRA, 
FİYATLAR KADEMELİ OLARAK ARTIŞ GÖSTEREREK,NORMAL ÜCRETLENDİRME UYGULANACAKTIR.

1-Uçakla Doğu Karadeniz Yayla Turumuzu incelemek için lütfen buraya tıklayınız !
2-Uçakla Doğu Karadeniz Yayla Turumuzu incelemek için lütfen buraya tıklayınız !
3-Uçakla Doğu Karadeniz Yayla Turumuzu incelemek için lütfen buraya tıklayınız !
2-Otobüsle Özel Karadeniz ve Yaylaları Turumuzu incelemek için lütfen buraya tıklayınız !
3-Otobüsle Klasik Karadeniz ve Yaylaları Turumuzu incelemek için lütfen buraya tıklayınız !

Kalkış Yerleri: Akşam saat 17:45 ÜÇKUYULAR (Kavşakta Pamukkale Yazıhanesi Önü) 18:00 KONAK (Sabancı Kültür Merkezi Önü) 18:20 LOZAN (Atatürk Lisesi Karşısı), 18:30 BAYRAKLI ÜST GEÇİT (Otobüs Durağı) 18:40 KARŞIYAKA (Anıt), 18:45 KARŞIYAKA (Yunuslar) 18:50 KARŞIYAKA BOSTANLI İSKELE (İskelenin Karşısı, Suat Taşer Açık Hava Tiyatrosu Önünden) 19:00 MAVİŞEHİR (Mavibahçe Avm Karşısı), 19:20 BORNOVA (Ege Üniversitesi Hastane Önü) 19:25 BORNOVA (Ege Üniversitesi Hastane önü (Kampus Önü)
PROGRAM
1 Gün: İZMİR - SAFRANBOLU

Akşam saat 17:45 ÜÇKUYULAR (Kavşakta Pamukkale Yazıhanesi Önü) 18:00 KONAK (Sabancı Kültür Merkezi Önü) 18:20 LOZAN (Atatürk Lisesi Karşısı), 18:30 BAYRAKLI ÜST GEÇİT (Otobüs Durağı)  18:40 KARŞIYAKA (Anıt), 18:45 KARŞIYAKA (Yunuslar) 18:50 KARŞIYAKA BOSTANLI İSKELE (İskelenin Karşısı, Suat Taşer Açık Hava Tiyatrosu Önünden) 19:00 MAVİŞEHİR (Mavibahçe Avm Karşısı), 19:20 BORNOVA (Ege Üniversitesi Hastane Önü) 19:25 BORNOVA  (Kampus Önü’nden) siz değerli konuklarımızı alarak seyahatimize başlıyoruz. MANİSA-AKHİSAR-BALIKESİR-BURSA  güzergahından, uygun molarla SAFRANBOLU’ ya varıyoruz.



2 Gün: SAFRANBOLU - KASTAMONU - SİNOP - SAMSUN

Uygun bir yerde alacağımız sabah kahvaltısının ardından, Müze Kent SAFRANBOLU’ ya ulaşıyoruz. Tarihi evleri ve konakları ile ünlenen bu yöremizde, KÖPRÜLÜ MEHMET PAŞA CAMİİ, GÜNEŞ SAATİ, CİNCİHANI, HAMAMI, BAKIRCILAR ÇARŞISI’ nı görüyoruz ve HIDIRLIK TEPESİ’ nde Safranbolu manzarasını fotoğraflayarak,  Safranbolu lokum alışverişi için serbest zaman veriyoruz. Sonrasında, KASTAMONU’ ya hareket ediyoruz.  KALESİ, NASRULLAH KÖPRÜ ve NASRULLAH Meydanı’ nı görerek, KASTAMONU HÜKÜMET KONAĞI, ŞERİFE BACI ANITI’ nda fotoğraf çekimi yapıyoruz.  Turumuzun devamında  sarımsağı ile ünlü TAŞKÖPRÜ’ de SARIMSAK HEYKELİ’ ni  ve TAŞ KÖPRÜ’ yü de fotoğraflarımıza ekledikten sonra,  SİNOP’ a, doğru yol alıyoruz. Öğle yemeğimizi meşhur Sinop mantısı ile aldıktan sonra, eski tarihi SİNOP CEZAEVİ’ ni gezmeye başlıyoruz. Türkülerin bestelendiği, film ve dizilerin çekildiği bu ilginç yapıyı ziyaret ediyoruz. Dileyen misafirlerimiz, SİNOP KALESİ’ nin en yüksek ve en geniş burcuna çıkıp, SİNOP manzarasını seyredebilirler. Daha sonra, bölgede en gelişmiş el sanatlarından biri olan kotra (maket gemi yapım atölyelerini) görerek, hediyelik gemi maketi alışverişleri yapıyoruz. Ardından, BAFRA Ovası üzerinden, milli mücadelenin başlatıldığı şehir SAMSUN’ a ulaşıyoruz. Karadenizin Paris’ i olarak adlandırılan, Samsun’ da, Avusturyalı meşhur Heykeltıraş KRİPPEL’ in dünyaca ünlü ATATÜRK HEYKELİ’ ni, ve Atatürk’ ün Samsun’ a çıktığı BANDIRMA VAPURU’ nu  geziyoruz. SAMSUN’ un, yeni açılan ve nezih otellerinden biri olan  PARK INN BY RADISSON SAMSUN Otelimize yerleşiyoruz. Bu güzel otelimizde, akşam yemeği ve konaklamamızı yapıyoruz.



3 Gün: SAMSUN - FATSA - GİRESUN - AKÇAABAT - MAÇKA ALTINDERE VADİSİ - SÜMELA MANASTIRI - SÜRMENE - ÇAY FABRİKASI - UZUNGÖL YAYLASI

Otelimizde alacağımız kahvaltı sonrası, Hekimoğlu’ nun vatanı FATSA-ORDU-GİRESUN üzerinden, AKÇAABAT’ a doğru yolumuza devam ediyoruz. Akçaabat’ ın meşhur köftesinden öğle yemeğimizi aldıktan sonra, MAÇKA ALTINDERE VADİSİ’ ne geçiyoruz ve yerel minibüslerle ekstra MS. 385 yılında kayalara oyularak yapılan, görenleri hayretler içinde bırakan, eşsiz güzellikteki SÜMELA MANASTIRI’ nı gezmeye gidiyoruz. Rehberimizden bilgi alarak, manastır gezimizi tamamlıyoruz. Ardından yönümüzü SÜRMENE’ ye  çeviriyoruz. Burada, meşhur bıçak atölyelerinde kısa bir alışveriş molası sonrasında, ÇAY FABRİKASI’ na uğruyoruz. Dalından koparılan çayın geçirdiği evrelerini görerek, yetkililerden bilgi alıyor ve bizlere ikram edilen çaylarımızdan yudumlayarak, alışverişlerimizi yapıyoruz. Bir sonraki gezi noktamız doğa harikası UZUNGÖL YAYLA’ sına  hareket ediyoruz. Vadinin ortasında bulunan ve yamaçlardan düşen kayaların HALDİZEN Deresi’ nin önünü kapatmasıyla oluşmuş olan bu göl, muhteşem orman örtüsü ile Alplerin güzelliğini kıskandıracak derecede. Göl etrafında keyifli yürüyüşler yaparak, serbest zaman veriyoruz. Güzel  bir günün ardından UZUNGÖL Taşkıran’ da yeni açılan 4* GOLDEN INN HOTEL’ imize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.



4 Gün: HAPSİYAŞ KÖPRÜSÜ - RİZE-ÇAMLIHEMŞİN - ŞENYUVA KÖPRÜSÜ VE KÖYÜ - KONAKLAR KÖYÜ - ZİLKALE - PALOVİT VADİSİ - PALOVİT ŞELALESİ - ÇAT VADİSİ - GİTO YAYLASI - ŞİMŞİR ORMANLARI - FIRTINA DERESİ ZİPLİNE AKTİVİTESİ

Yayla tesisimizde alacağımız kahvaltı sonrasında, UZUNGÖL’ de kiremitli bir çatı ile kapatılmış, bölgedeki tek örnek olan  HAPSİYAŞ KÖPRÜSÜ’ nün güzel görüntüsünü fotoğraflarımıza ekleyerek,  yönümüzü yağmur şehir RİZE’ ye çeviriyoruz. Şirin Rize’ yi panoramik gördükten sonra, yöreye özgü dokuma çeşidi olan RİZE BEZİ (feretiko) atölyesine uğrayıp, hem bilgi alıyoruz hem de alışveriş yapma imkanı buluyoruz. Daha sonra, dünyanın korumada öncelikli 200 ekolojik bölgesinden biri olan FIRTINA VADİSİ’ nin göz kamaştıran doğa manzaraları eşliğinde,  ÇAMLIHEMŞİN’ e ulaşıyoruz. Çam ormanları, şelaleleri, yöresel mimarideki evleri, çiçekleri, Kaçkarlar’ ı  ile  bir tabiat harikası olan AYDER YAYLASI çevresini keşfe çıkıyoruz. Bu turlara katılmak istemeyen misafirlerimiz, FIRTINA DERESİ kenarında doğanın ve yeşilin tüm güzelliklerini doyasıya yaşayabilirler. Bizi bekleyen minibüslerle ekstra, SEVDALUK’ dizisinin çekildiği bölgeye doğru yol alıyoruz. Önce, dağların arasındaki konakları ve serenderleriyle ünlü KONAKLAR KÖYÜ' nü ve ŞENYUVA KÖYÜ’ nü gördükten sonra, ŞENYUVA KÖPRÜSÜ’ nde (ÇİNÇİVA KÖPRÜSÜ) hatıra fotoğrafı çekimi yapıyoruz. Sonrasında, bir tepe üzerinde kurulmuş ZİLKALE’ ye ulaşıyoruz. Yeşillikler arasında, tüm ihtişamıyla yükselen bu tarihi yapıtı fotoğraflıyarak,  şelaleler vadisi olarak bilinenen PALOVİT VADİSİ’ ne doğru kısa bir yolculuk yapıyoruz. Bu olağanüstü ortamda, asırlık porsuk ağaçları görerek, ünlü  PALOVİT ŞELALESİ’ ne geliyoruz.. Yaklaşık on beş metreden direk düşen su kütlesinin, müthiş görüntüsünü hayranlıkla izleyerek, pek çok irili ufaklı şelaleler, dereler, çağlayanlar  ve ormanlarla kucaklaşacağımız bir yoldan, bulutların ülkesi GİTO YAYLASI' na ulaşıyoruz. Yeşilin ve doğanın tam ortasında, göz kamaştıran doğası ile büyüleneceğiniz bu yaylada, serbest zaman veriyoruz. Karşınızda dağkeçisi, ayağınızın altında dağ orkidesi ve bulutların üzerinde süzüleceğiniz SALINCAK’ ta sallanarak unutulmaz anlar yaşayacaksınız.. Doğu Karadeniz'in en güzel manzarasına sahip GİTO Yaylası’ nda, bu olağanüstü manzaraları fotoğraflarımızla ölümsüzleştirdikten sonra, ÇAT VADİSİ’ nden geri dönerek, kendinizi adeta film platosunda hissedeceğiniz boyları ve kalınlıkları nedeniyle dünyada tek orman olma özelliği taşıyan  ŞİMŞİR ORMANLARI’ nda fotoğraf molası veriyoruz. Doğanın muhteşem güzelliği içinde, HORON vuracağımız eğlenceli doğa gezimizi, hafızalarımıza hiç silinmeyecek bir şekilde kazıyarak, FIRTINA DERESİ’ ne geri dönüyoruz. İsteyen konuklarımız ekstra EĞLENCELİ ZİPLİNE AKTİVİTESİ’ ne katılabilirler.

İSTEĞE BAĞLI ZİPLİNE AKTİVİTESİ

Yediden yetmişe her yaş gruptaki  misafirlerimizin kolaylıkla deneyebilecekleri bir aktivite… Çelik halatlarla bağlı bulunan sistem üzerinden, mekanik makaralar sayesinde, yetmiş metre uzunluluktaki halatlardan fırtına deresinin üstünde,  adeta uçarcasına karşıdan karşıya geçiyorsunuz. Kahkahalar, eğlence dolu anlar sizleri bekliyor!

Keyifli birgünün sonunda, Fırtına Deresi kenarında bulunan, doğa ile içiçe  HANEDAN SUİT OTEL Yayla Tesisi’ ne  yerleşiyoruz. Bu otelde Fırtına Deresi’ nin sesi, sizlere ayrı bir huzur verecek. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.



5 Gün: AYDER YAYLASI - GELİNTÜLÜ ŞELALESİ - BORÇKA - KARAGÖL - BATUM - HOPA

Yayla tesisimizde alacağımız yöresel kahvaltı sonrasında, AYDER YAYLASI’ nda büyüleyici  güzellikteki GELİNTÜLÜ ŞELALESİ’ ni görerek, kısa yayla yürüyüşüyle güne zinde bir şekilde güne  başlıyoruz. ARDEŞEN-ARHAVİ-HOPA üzerinden, ülkemizin gizli cennet köşelerinden biri  olan, BORÇKA - KARAGÖL’ ü keşfe gidiyoruz. BORÇKA’ ya ulaşıp, bizi bekleyen minibüslerle ekstra, dev ladin ağaçları ve minik şelalerin bize katıldığı bir yolculukla, KARAGÖL’ e ulaşıyoruz. Etrafındaki orman örtüsü ve büyüleyici renkleriyle bir doğa harikası olan, KARAGÖL’ de yürüyüşler yapıyoruz. Ağaçların rengarenk görüntüsünün göle yansıyan uyumunu hayranlıkla izleyip, fotoğraflarımızla bu muhteşem manzarayı ölümsüzleştiriyoruz. Geçireceğimiz keyifli saatlerden sonra, tekrar uçsuz bucaksız yeşillikleri takiben, TÜRKİYE-GÜRCİSTAN sınırımızı oluşturan, SARP SINIR KAPISI’ na hareket ediyoruz.Pasaporta ihtiyaç olmadan sadece kimliklerimizle, GÜRCİSTAN-BATUM’ a geçiyoruz. Karadeniz sahili boyunca ilerliyerek, güzel deniz manzaraları eşliğinde, BATUM’ un doğasını gözlemliyoruz. Zengin Gürcü kültürünü tanımak üzere turumuza başlıyoruz. Önce, evli çiftlere şans getirdiğine inanılan  SAINT ANDREW HEYKELİ, ÇORUH NEHRİ, GONİO KÖPRÜSÜ’ , Roma döneminden kalma GONIO APSAROS KALESİ’ ni, göreceğiz. Farklı mimarileri ile dikkat çeken TERS BİNA, ADALET BİNASI önünde fotograf çekimi yapıyoruz. Buradan,  Osmanlılardan tek yadigar ORTA CAMİİ, BATUM LİMANI, SAAT KULESİ, ALFABE KULESİ’ ni görerek, şehir merkezine geçiyoruz. TAÇSIZ KRAL olarak anılan Şair İLYA ÇAVÇAVADZE’ nin heykeli, TİYATRO BİNASI, POSEİDON HEYKELİ,  PİAZZA KULESİ, HÜKÜMET BİNASI, KAMU BİNALARI ve Avrupa Meydanı’nda bulunan, MEDEA HEYKELİ gibi görkemli yapıtlar, göreceğimiz yerler arasındadır. BATUM SAHİL PARKI’ nda vereceğimiz molanın ardından, (ekstra) akşam yemeğimizi alıyoruz. Sonrasında tekrar sınır kapımıza dönerek, HOPA’ da  4*PALURİ OTEL’ imize yerleşiyoruz. Konaklama otelimizde.



6 Gün: ARHAVİ - ÇİFTE KÖPRÜ - KAMİLET VADİSİ - MENÇUNA ŞELALESİ - KAYABAŞI YAYLASI VE ATEŞ PARTİSİ

Sabah otelimizde alacağımız sabah kahvaltımızın ardından ARHAVİ’ ye hareket ediyoruz. Bugün kü turumuzda ilk olarak, muhteşem güzellikteki  MENÇUNA ŞELALESİ’ ni görmeye gidiyoruz. Bizi bekleyen  minibüslerle ekstra, şelaleye giden yol güzergahında, Türkiye’ de nadir örneği olan İki akarsuyun birbirine kavuştuğu yerde bulunan ÇİFTE KÖPRÜ’ de fotoğraf çekimimizi tamamlayarak, KAMİLET VADİSİ’ ne ulaşıyoruz. İsteyen konuklarımız burada bulunan, Çay Bahçeleri’ nde oturabilir, dağlardan akan minik şelaleleri izleyerek, çaylarını yudumlayabilirler. Ayrıca, Asma Köprü üzerinden ilerleyerek kısa  yürüyüşler yapabilirler. Diğer konuklarımızla, patika yoldan muhteşem manzaralar eşliğinde yürüyerek, MENÇUNA ŞELALESİ’ ne ulaşıyoruz. Karşılaşacağımız manzaradan etkilenmemek mümkün değil! Suyun sesi ve oluşan su serpintisi büyüleyici bir atmosfer oluşturuyor. Bu doğa harikası şelalede, suyun indiği noktada, isteyen misafirlerimiz yüzebilirler. (yüzmek isteyenler yanınına mayo ve havlu almayı unutmasın) Yemyeşil ormanların içerisinde, yöresel yemeklerden oluşan öğle yemeğimizi alıyoruz. Daha sonra, AKÇAABAT’ a yol alıyoruz. Bizi bekleyen minibüslerle, geniş ladin ormanları ve geleneksel yayla evleriyle bezenmiş, yeşilin her çeşidini görebileceğimiz, en çok tercih edilen mesire yerlerinden biri olan KAYABAŞI YAYLASI’ na gidiyoruz. Doyumsuz manzaralar eşliğinde, HIRSALA, BÜYÜKOBA, İSKOBEL YAYLALARI’ nı görerek, ahşap bungalov evlerden oluşan, KAYABAŞI YAYLA KENT evlerine yerleşiyoruz. KAYABAŞI YAYLASI etrafında, yapacağımız kısa yürüyüşlerde, büyüleyici doğasını keşfederken, bulutlara bu denli yakın olmanın verdiği keyif ve heyecanı anlatmaksa kelimelerin kifayetsiz olduğu anların içinde kalıyor. Akşam yemeği ve konaklama  yayla tesisimizde. Yemekten sonra, (hava şartları müsait olursa) dışarıda, ATEŞ PARTİSİ’ ne katılıyoruz. Alevlerin dansı ile horon dansının bütünleştiği, unutamayacağımız bir  KARADENİZ GECESİ yaşıyoruz.



7 Gün: GİRESUN-ORDU-BOZTEPE-AMASYA

Yaylada alacağımız kahvaltı sonrasında, sahil yolundan, mavi ve yeşilin muhteşem tonlarını eşliğinde GİRESUN üzerinden, ORDU’ya varıyoruz. Bu  mükemmel kenti doyasıya seyredebilmek için, adına türkülerin yakıldığı BOZTEPE’ye teleferik ile çıkıyoruz. Bir tarafında Ordu manzarası, bir tarafında uçsuz bucaksız Karadeniz manzarasını, fotoğraflıyoruz. Daha sonra, Türkiyenin en uzun Nefise Akçelik Tüneli’nden geçerek,  uygun molalarla, Orta Karadeniz’de Yeşilırmak Vadisi, Herşena Dağı eteklerine kurulan, Osmanlılar döneminde Şehzadeler Şehri olarak bilinen AMASYA’ya ulaşıyoruz. Ayrıca, krallık başkentliği yapmış, bilim adamları, sanatkarlar, şairler yetiştirmiş AMASYA’da ilk olarak, SARAYDÜZÜ KIŞLASI’ nı (Amasya Tamiminin imzalandığı yer) dışarıdan görüyoruz. KUNÇ KÖPRÜSÜ’nden geçip, TARİHİ SAAT KULESİ, YALI BOYU EVLERİ, ALÇAK KÖPRÜ, HARŞENA  KALESİ, KRAL KAYA MEZARLARI, ŞEHZADELER GEZİNTİ CADDESİ, STRABON HEYKELİ, FERHAT ile ŞİRİN HEYKELİ, fikir, zikir, şükür felsefesi üzerine oturtulan, BAYEZID KÜLLİYESİ ve tarihi ÇINAR AĞAÇLARI, AMASYA’da göreceğimiz yerler arasında.  Akşamüzeri, LALEHAN BUTK HOTEL  veya   4* THE APPLE PALACE OTEL’ e yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.



8 Gün: AMASYA- ÇORUM -ANKARA - AFYON - UŞAK - İZMİR

Otelde alacağımız kahvaltının ardından, FERHAT ve ŞİRİN’ in destansı aşklarına tanıklık eden, FERHAT SU KANALLARI’ nı görerek, geri dönüş yolculuğumuza başlıyoruz. İlk molamızı ÇORUM’ da veriyoruz. Ünlü Çorum leblebisi aldıktan sonra, ANKARA- AFYON- UŞAK-KULA-SALİHLİ-TURGUTLU güzergahı ile akşam saatlerinde İZMİR’ e ulaşıyoruz. Karşıyaka, Alsancak, Konak ve Üçkuyular’ da, misafirlerimizi bindikleri duraklarda bırakarak, bir başka ACADEMİC TOUR seyahatinde buluşmak üzere vedalaşıyoruz.

ÖNEMLİ BİLGİ: Sümela Manastırı' nda bulunan mevcut restorasyon çalışmalarının bitmemesi durumunda, tur rehberimiz programda değişiklik yapacaktır.

2019 YILI ÖZEL PROGRAM TUR TARİHLERİ   (2019 Sezon Boyunca Her Pazar Hareketli)

1 TUR:  2 HAZİRAN / 9 HAZİRAN 2019 (Bayram)                         9 TUR  :         28 TEMMUZ / 4 AĞUSTOS 2019

2 TUR:  9 HAZİRAN / 16 HAZİRAN 2019                                      10 TUR:           4 AĞUSTOS / 11 AĞUSTOS 2019

3 TUR:  16 HAZİRAN  / 23 HAZİRAN 2019                                   11 TUR:          11 AĞUSTOS / 18 AĞUSTOS 2019 (Bayram)

4 TUR:  23 HAZİRAN  / 30 HAZİRAN 2019                                   12 TUR:          18 AĞUSTOS / 25 AĞUSTOS 2019

5 TUR:  30 HAZİRAN / 7 TEMMUZ 2019                                       13 TUR:          25 AĞUSTOS / 1 EYLÜL 2019

6 TUR:  7 TEMMUZ / 14 TEMMUZ 2019                                       14 TUR:          1 EYLÜL / 8 EYLÜL 2019

7 TUR:  14 TEMMUZ / 21 TEMMUZ 2019                                    15 TUR:          8 EYLÜL / 15 EYLÜL 2019            

8 TUR:  21 TEMMUZ / 28 TEMMUZ 2019



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
  • ÜÇKUYULAR (Kavşaktaki Pamukkale Yazıhanesi Önü) (17:45)
  • KONAK (Sabancı Kültür Merkezi Önü) (18:00)
  • LOZAN (Atatürk Lisesi Karşısı) (18:20)
  • BAYRAKLI (Altınyol-Üst Geçit) (18:30)
  • KARŞIYAKA (Anıt) (18:40)
  • KARŞIYAKA (Yunuslar) (18:45)
  • KARŞIYAKA (Bostanlı İskele) (18:50)
  • MAVİŞEHİR (Mavibahçe Avm. Karşısı) (19:00)
  • BORNOVA (Ege Ünv.Hastanesi Önü) (19:20)
  • BORNOVA (Osman Kibar Meydanı-Kampüs Girişi) (19:25)
Notlar

Araçta ve Tesislerde kaybolan eşyalardan acetamız sorumlu değildir.

* Mücbir sebeplerden (hava, yol, ziyaret yerlerindeki yoğunluk vb.) ve ya misafirlerimizin rehberimizin verdiği zamanlamalara uymamaları sebebiyle tur programımızda yazdığı halde gezilemeyen yerlerden Academic Tour sorumlu değildir.Rehber programda hertürlü değişikliği yapma hakkına sahiptir.

* Çocuk indirimleri 2 yetişkin ile birlikte konaklamak şartı ile geçerlidir.

* Dönüşte yolcu bindiği durakta, tersten dağıtım yapılarak bırakılır.

* Turlarımızda, rezervasyon önceliğine göre, koltuk numarası verilir.

* Tur bedeli ödenmedikçe rezervasyon kesinleşmez.

* Gezi süresi 8 gündür. Otel konaklaması 6 Gece’dir

* Tur programı ACADEMİC TOUR (İzmir Egetur Turizm Ltd. Şti.) kayıt sözleşmesi ile bir bütündür.

* Yeterli sayıda çoğunluk sağlanmadığında turu 2 gün önceden haber vermek kaydı ile iptal hakkı ACADEMİC TOUR (İzmir Egetur Turizm Ltd. Şti.)‘ da saklıdır. Turun iptalini bizzat bildirmek zorundadır.

* Batum sınır geçişinde dönemsel yoğunluklar yaşanabilmektedir.Bundan dolayı Academic Tour sorumlu tutulamaz.
 

*  Academic Tour teknik sebeplerden dolayı otel değişikliği yapma hakkına sahiptir.

 

* Academic Tour teknik sebeplerden dolayı otel değişikliği yapma hakkına sahiptir.

* 2-Özel Karadeniz ve Yaylaları Turumuz ‘’ Özel Ürün’’ kapsamındadır.  

* İptal-İade ve değişiklik şartları; Academic Tour Tur Kayıt Sözleşmesi Maddeleri ile bir bütündür. Erken Rezervasyon, Promosyon, Uçaklı ve Özel Ürün Tur Programlarında iptal-iade ve değişiklik hakkı yoktur. Ancak, katılımcı MUCBİR sebep göstermesiyle tur iptal ve iadesi  sigorta tarafından sağlanabilmektedir. MUCBİR sebepler kapsamına ''  ciddi derecede kaza ve yaralanma ile dünya sağlık örgütü tarafından acil hastalıklar kapsamına alınmış acil rahatsızlık ve hastalığı, birinci dereceden yakınının vefatı, katılımcının evinin ya da işyerinin yanması veya doğal afetlerle kullanılamaz hale gelmesi, katılımcının vefatı, '' gibi durumlar girmektedir. 

Bunların dışında Psikolojik tedaviler, daha önce tekrarlanmış kronik (akut) rahatsızlıklar, estetik tedaviler, rehabilitasyon tedavileri, doğum ve salgın hastalıklar sigorta kapsamında değerlendirilmemekte ve bu sebeplerden ötürü başvuran katılımcıların tur iptal işlemi sağlanamamaktadır. Bu değerlendirme acentemiz nezdinde yapılmayıp, tüm başvurular ilgili sigorta şirketi tarafından değerlendirilmektedir.  

 

GÜRCİSTAN-BATUM GEÇİŞİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME

TÜRKİYE ile GÜRCİSTAN arasında yapılan anlaşma gereği TC vatandaşları BATUM' a üzerinde TC kimlik numarası bulunan nüfuz cüzdanı ile geçiş yapabilmektedir. Bunun dışındaki kimlik kartları ile (ehliyet vs.) geçiş yapılamamaktadır.Yanınıza almayı unutmayınız!!!

* TC vatandaşı olmayan misafirlerimiz pasaport ile geçiş yapacaklardır.

* Anne ve Baba ile aynı anda seyahat etmeyecek olan 18 yaş altı misafirlerimizin BATUM’A geçişleri için NOTER den onaylı MUVAVFAKATNAME almaları gerekmektedir. Sadece annesi veya sadece babası ile katılan 18 Yaş altı kesinlikle geçiş yapamaz. Bu durumda Noter onaylı Muvafakatname şarttır.

* Nüfus cüzdanları yıpranmamış olmalı ve veriliş tarihinin 10 yılı aşmamış olması gerekiyor.

* 2 yaş üzeri çocukların kimliğinde fotoğraf olması gereklidir. 

* Yurtdışından Türkiye’ye giriş yaparken eşya ( alkol - sigara vb.) getirebilmek için en az 3 gün konaklama zorunluluğu vardır. 

* Türk vatandaşı olmayan ya da çifte vatandaşlığı olup da diğer ülke pasaportunu kullanarak tura katılacak olan misafirlerimizin; seyahat edilecek ülkenin, kullanacakları pasaporta uyguladığı vize prosedürünü ilgili konsolosluklara bizzat danışmaları gerekmektedir, aksi halde doğacak sonuçlardan Academic Tour sorumlu tutulamaz.

* Yurt dışından Türkiye’ye pasaportla giriş yapmış olan yabancı misafirlerin Gürcistan’a gidip Türkiye’ye dönebilmesi için Türkiye’ye çoklu (multiple) vize girişi almış olmaları gerekir. Ayrıca Gürcistan’ın pasaport ya da kimliklerin ait olduğu ülkelere olan vize protokolüne göre vizeli – vizesiz geçiş sağlanacaktır. 
* KKTC vatandaşlarının Türkiye’ye giriş yaparken TC kimliklerini kullanarak girmeleri doğrultusunda Gürcistan’a TC kimlikleri ile girebileceklerdir. Avrupa Birliği pasaportuyla Türkiye’ye giriş yapan KKTC vatandaşları da Türkiye’ye dönebilmek için çoklu (multiple) vize almış olmaları gerekir. 

* Sınır Kapısında görevli Türk ya da Gürcistan pasaport polislerinin sizi ilgili ülkeye sokmama, çıkarmama yetkileri vardır. Her ne sebepten olursa olsun yurt dışına çıkamama durumundan Academic Tour sorumlu tutulamaz. Tüm sorumluluk yolcuya aittir. 

* Gürcistan’a ağrı kesiciler başta olmak üzere ilaç sokmak kesinlikle yasaktır. Bu konuyla ilgili rehberimiz  turda bilgilendirme yapacaktır.

* Yeni Kimlik Kartına başvuran misafirlerimizin eski Kimlikleri iptal olduğu için, geçerli değildir. Bu yüzden yeni çipli kimlikleri gelene kadar Batum’a geçiş yapamamaktadırlar.
*1 Eylül 2019’dan itibaren YENİ TİP BİYOMETRİK KİMLİK KARTI ile geçiş yapılacaktır.
 
TUR HAKKINDA ÖNERİLER
Konuklarımıza sağlıklı yürüyüşler için rahat ayakkabı, kolay giyilip çıkarılabilen pamuklu giysiler, spor kıyafetler, akşamları serin olabileceği düşünülerek polar türü kazak ve hırka, ayrıca şapka, güneş gözlüğü, yaylalarda rahat yürüyüşler için küçük bir sırt çantası veya el çantası, terlik, mayo, şemsiye, yağmurluk,  fotoğraf ve video için, bu cihazlara ait pil, Powerbank (taşınabilir güç kaynağı), şarj aleti, harici bellek   bulundurmanızı öneririz.

İptal Şartları
https://www.academic-tour.com/1-ozel-karadeniz-ve-yaylalari
İZMİR ACADEMİC TOUR İzmir Egetur Turizm Ltd. Şti.
Ataturk Cad. No: 270/A 1.Kordon-Alsancak
0232 463 25 25


Bu çıktı 29.03.2024 12:45 tarihinde verilmiştir. İZMİR ACADEMİC TOUR İzmir Egetur Turizm Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.