UÇAKLI KAPADOKYA (Bayramlar Özel) Tur Programı

BAYRAMLAR ÖZEL

  UÇAKLI KAPADOKYA TURU  

Bölgenin en iyi otellerinde biri olan,

5*PERİSSİA HOTEL & CONVENTION CENTER Konaklama Ayrıcalığı ile...
(Ürgüp'te Merkezi Konaklama)

Gün Kaybı Olmadan Kayseri Erken Gidiş-Kayseri Geç Dönüş

2-4 Mayıs Ramazan Bayramı Doldu /11-13 Temmuz Kurban Bayramı

(3 Gün - 2 Gece)

 ERKEN REZERVASYON FIRSATINI KAÇIRMAYIN !!! 

 

Kalkış Yerleri: Sabah Adnan Menderes Havalimanı’nda buluşarak, 06.35’ de kalkacak, SunExpress Havayollarınaait, İZMİR KAYSERİ uçağımızın işlemlerini yaptırıyoruz. Saatimiz 08.00’ de KAYSERİ Havalimanına ulaşıyoruz.
PROGRAM
1 Gün: KAYSERİ - ÜRGÜP - ASMALI KONAK - TURASAN ŞARAP FABRİKASI - ÜÇGÜZELLER – DEVRENT VADİSİ (HAYAL VADİSİ) - GÖREME AÇIKHAVA MÜZESİ - PAŞABAĞLARI

Sabah Adnan Menderes Havalimanı’nda buluşarak,06.35’de kalkacak,SunExpress Havayollarınaait,İZMİR KAYSERİ uçağımızın işlemlerini yaptırıyoruz.Saatimiz 08.00’de KAYSERİ Havalimanına ulaşıyoruz.Bizi bekleyen aracımıza, eşyalarımızı yerleştirdikten sonra, KAYSERİ’de uygun bir yerde ekstra kahvaltımızı alarak, ÜRGÜP'e hareket ediyoruz.  Bölgenin tanıtımına önemli katkısı olan aynı zamanda ÜRGÜP'ün büyük konaklarına örnek alarak görebileceğimiz ASMALI KONAK dizisinin çekildiği konağı ziyaret ediyoruz. Buradan, bölgede yaklaşık 4000 yıldır üretiminin yapıldığı TÜRKİYE’ nin en büyük şarap fabrikalarından  biri olan TURASAN ŞARAP FABRİKASI’na uğruyoruz. Dileyen konuklarımız alışveriş yapabilecekler. Alışveriş molası sonrasında, Kapadokya'nın simgesi ÜÇ GÜZELLER'de (Üç güzel peri bacası) fotoğraf çekimi ile bu harika görüntüleri anılarımıza ekliyoruz. Öğle yemeğimizi, yöresel çömlek kebabından aldıktan sonra, GÖREME AÇIKHAVA MÜZESİ’   ne gidiyoruz. Burada, Kaya kiliseleri, Rahipler Manastırı, Rahibeler Manastırı, Basil Kilisesi, Barbara Şapeli, Yılanlı Kilise, Çarıklı Kilise, Yemekhane ve Kiler yapılarını rehberimizle beraber geziyoruz. Turumuzun devamında, insanı büyüleyen güzelliklerin birleştiği Kapadokya’nın, en etkileyen köşelerinden biri  DERVENT VADİSİ veya HAYAL VADİSİ ismi de yakıştırılan bölgeye hareket ediyoruz.  Vadiyi gezerken hayalden hayale koşacağınız,  muhteşem bir deneyim sizleri bekliyor. İnsanların, ancak perilerin yapabileceklerine inandıkları, volkanik yapılı kayaçları sel suları ve rüzgârın aşındırması sonucu oluşan PERİ BACALARI’nı gözlemliyor ve  bir sonraki durağımız üzüm bağları ve üç başlı peri bacaları ile ünlü. PAŞABAĞLARI mevkine geçiyoruz.  Burada vereceğimiz serbest zamanda isteyen konuklarımız Peri Bacalarının içine girerek, kayalara oyulmuş inziva noktalarını görebilirler. Güzel bir günün ardından 5*PERİSSİA HOTEL & CONVETION CENTERotelimize geçiyoruz. . Akşam yemeği ve  konaklama otelimizde.



2 Gün: BALON TURU – ONYX - KAYMAKLI YERALTI ŞEHRİ - IHLARA VADİSİ - BELİSIRMA KÖYÜ - MELENDİZ ÇAYI – UÇHİSAR KALESİ - GÜVERCİNLİK VADİSİ - MANZARA TEPESİ - TÜRK GECESİ

Sabah isteyen misadirlerimiz BALON TURU’na (extra hava koşulları müsait olursa) katılılabilirler. Otelimizde alacağımız kahvaltının ardından, yönümüzü ONYX ATÖLYELERİ’ne çeviriyoruz. Burada KAPADOKYA bölgesinden çıkarılan değerli bir taş olan onyx taşını,  işin üstadı ustaların elinde nasıl şekillendiğine şahit olacaksınız. Dünyanın farklı yerlerinden getirilen taşlarında işlendiği ve değerli takılar haline getirilen bu atölyelerde, gezimiz sonunda dileyen konuklarımız alışveriş yapabilecek. Sonrasında, yaklaşık 5000 yıldır burada yaşayanların sığınak olarak kullandığı, 5000 kişiyi barındırabilecek kadar büyük olan dünya harikalarından bir tanesi KAYMAKLI YERALTI ŞEHRİ’ni rehberimiz eşliğinde geziyoruz. Yeraltı şehrinde; Kilise, Erzak Depoları, Ahır, Mutfak, Şaraphaneler, Sürgü Kapılar, Havalandırma Bacaları görülecek yerler arasında… Yeraltı şehir turunu tamamlayıp, dünyanın en büyük kanyonlarından IHLARA VADİSİ’ne hareket ediyoruz. 105 kiliseyle ve içinden akan Melendiz Çayıyla doğa ve tarihi iç içe bulabileceğiniz, hala içinde yaşayanların olması itibariyle insana ayrı bir heyecan veren IHLARA VADİSİ’ni geziyoruz. KIRKDAMALTI KİLİSESİ’ni ziyaret edip, rehberimizden bilgi aldıktan sonra MELENDİZ ÇAYI’nın  oluşturmuş olduğu nehir yatağında yürüyüş yapıyoruz. Rum ve Türklerin tarihte birlikte yaşadığı BELİSIRMA köyündeki MELENDİZ ÇAYI kenarında buz gibi akan suyun esintisi eşliğinde öğle yemeğimizi alıyoruz. Ağaçların gölgesinde, kuş sesleri ve vadinin dinlendirici doğasına hayran kalacaksınız… Bu unutulmaz vadide çaylarımızıda yudumladıktan sonra, UÇHİSAR bölgesine doğru yola çıkıyoruz. GÜVERCİNLİK VADİSİ’nin yeryüzünde benzerine çok az rastlanan doğa harikası oluşumlarını görerek, bölgenin en yüksek 3 noktasından biri olan UÇHİSAR KALESİ’ni buradan fotoğraflıyoruz. Son olarak Kapadokya’nın en güzel manzarasının izlendiği MANZARA TEPESİ’ nde fotoğraf ve keyif dolu anların ardından, akşam üzeri tekrar konaklama yapacağımız 5*PERİSSİA HOTEL & CONVETION CENTER Otelimize geri dönüyoruz. Akşam yemeğimizi aldıktan sonra, isteyen konuklarımızla, (ekstra) Kapadokya’ya özgü mağaralara oyularak yapılan eğlence mekânlarında, müzikli unutamayacağınız bir TÜRK GECESİ’ ne katılıyoruz.



3 Gün: ÇÖMLEK ATÖLYELERİ - HACI BEKTAŞ - KAYSERİ

Otelimizde alacağımız sabah kahvaltısından sonra,, 4000 bin yıldır bölgede babadan oğula, dededen toruna Kızılırmak’ın toprağından yapılan Çömlekçilik sanatını görmeye ÇÖMLEK Atölyeleri’ne gidiyoruz. Böylece bir tezgâhın başına oturup, ustanın yardımı ile kendi ellerinizle çömleğinizi yapma imkânınız olacak. Geçireceğimiz keyifli dakikaların ardından, HACI BEKTAŞ'a doğru yolumuza devam ediyoruz. Türk ve İslam mutasavvıfı ünlü düşünür HACI BEKTAŞ-I VELİ’nin Türbesini, Külliyesini ziyaret ederek,  Üçler Çeşmesi, Nadar Avlusu, Aslanlı Çeşme, Yemekhane, Meydan Evi, Mihman Evi, Balım Sultan Türbelerini görüyoruz. Turumuzun devamında, KAYSERİ' ye hareket ediyoruz. KAYSERİ KALESİ, SAAT KULESİ’ni görüyor ve Anadolu Selçuklunun yaptığı ilk Külliyesi ve en büyüklerinden biri olan HUNAT HATUN KÜLLİYESİ’ni geziyoruz.  KAYSERİ’nin meşhur mantısından (1 kaşıkta 40 mantı tanesi) tadarak, akşam yemeğimizi alıyor ve saat 18.00’da PEGASUS Havayollarına ait uçağımıza binerek 19:30’da İZMİR’e ulaşıyoruz. Güzel anılarımızla bir başka ACADEMİC TOUR seyahatinde görüşmek üzere siz değerli misafirlerimizle vedalaşıyoruz.

NOT: Belirtilen uçuş saatlerinden 1.5 - 2 saat önce havalimanında bulunmanız gerekmektedir.



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    » Uçaklı Turlarımız,  her tarihte belirli kontenjan ile sınırlıdır. Uçaktan indikten sonraki turlarımız, Sprinter, Prestij, Sultan,Turkuaz vb. marka, 27-31 kişilik lüx midibas,  veya kişi sayısına göre 12-18 Kişilik Mercedes, Volkswagen Volt  vb. araçlar ile yapılmaktadır.

    »Araçta, uçakta ve tesislerde kaybolan eşyalardan acentemiz sorumlu değildir.Değerli olduğunuzu düşündüğünüz eşyalarınızı araçlarda bırakmayınız

    » Rehber; hava, yol ve konaklama şartlarına uygun olarak, turda değişiklik yapma hakkına sahiptir.

    » Otellerde aynı standartlarda olmak koşulu ile ACADEMİC TOUR değişiklik yapma hakkına sahiptir.

    » Programda yazan uçuş saatleri belirtilen Havayollarından alınmıştır. Academic Tour, uçak saatlerinde olabilecek değişiklikten, rötardan, grev ve fors majör (deprem, iç savaş, terör alarmı, doğal afet vb.) durumlar yüzünden uçuş iptallerinden sorumlu değildir.

    » Çocuk indirimleri 2 yetişkin ile birlikte konaklamak şartı ile gerçekleştirilir.

    » Turlarda müze ve ören yeri girişleri için MÜZEKART alarak giriş ücretleri masraflarınızı en aza indirebilirsiniz.

    » Turların kalkış tarihinden en az 48 saat evvel, tur kalkış saati, rehber telefonu, tekrar teyid edilir.

    » Turlarımızda zorunlu seyahat sigortası yapılmaktadır. Doğum tarihi, T.C. Kimlik no ibrazı şarttır.

    »Pandemi,  mücbir sebepler(hava, yol, ziyaret yerlerindeki yoğunluk vb.) veya misafirlerimizin rehberin verdiği zamanlamalara uymamaları gibi nedenlerden tur programımızda yazdığı halde gezilemeyen yerlerden  Academic Tour sorumlu tutulamaz. Rehber programda hertürlü değişikliği yapma hakkına sahiptir.

    »3 Kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilebilmekte olup, bu tip odalarda 3. Kişiye tahsis edilen yatak standart yataklardan küçük olabilir. 3 Kişilik odalar 1 büyük yatak+1 ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar, Açma-kapama ve coachbed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için Tur katılımcısı 3. Kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar.

    » İptal-İade Şartları: Tura kayıt yaptıran misafirlerimizin 30 gün kalaya kadar ücretsiz iptal hakkı vardır. Tur tarihine 29 - 21 gün arası kalması durumunda yapılan iptaller de %50 noshow (kesinti bedeli), 20 gün ve daha az kalması durumunda %100 noshow (kesinti bedeli) uygulanır. Katılımcı MUCBİR sebep göstermesiyle tur iptal ve iadesi  sigorta tarafından sağlanabilmektedir. MUCBİR sebepler kapsamına ''  ciddi derecede kaza ve yaralanma ile dünya sağlık örgütü tarafından acil hastalıklar kapsamına alınmış acil rahatsızlık ve hastalığı, birinci dereceden yakınının vefatı, katılımcının evinin ya da işyerinin yanması veya doğal afetlerle kullanılamaz hale gelmesi, katılımcının vefatı  gibi durumlar girmektedir. Gerekçe göstermeden yapılan iptaller,  ve kronik rahatsızlıklar, salgın hastalıklar sigorta kapsamına girmez ve ücret iadesi gerçekleşmez.

    ERKEN REZERVASYON KAMPANYASINI HAKKINDA BİLGİLENDİRME

    Aşağıdaki fiyatlar, her tarihte sınırlı kontenjan için geçerlidir. Kontenjan dolduktan sonra, fiyatlar KADEMELİ olarak artış göstererek,  normal ücretlendirme fiyatı uygulanır. Kayıt yaptırdığınız gün, KADEMELİ artış gösteren fiyatları, web sayfamızdan veya Acentamızdan takrar teyit alınız. TURUNUZU ERKEN ALIN, FİYATLARDA AVANTAJ KAZANIN!


    İptal Şartları
    https://www.academic-tour.com/ucakli-kapadokya-2022-ramazan-ozel
    İZMİR ACADEMİC TOUR İzmir Egetur Turizm Ltd. Şti.
    Ataturk Cad. No: 270/A 1.Kordon-Alsancak
    0232 463 25 25


    Bu çıktı 26.04.2024 02:16 tarihinde verilmiştir. İZMİR ACADEMİC TOUR İzmir Egetur Turizm Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.