Uçaklı KAPADOKYA TURU (Erciyes Kayak Merkezi ve Kayseri`li) 2.Program Tur Programı

SÖMESTR ÖZEL (Kayseri Gidiş-Kayseri Dönüş)

  UÇAKLI KAPADOKYA TURU  

 ERCİYES KAYAK MERKEZİ VE KAYSERİ'Lİ 

Bölgenin en iyi otellerinde biri olan,
5*PERİSSİA HOTEL & CONVETION CENTER Konaklama Ayrıcalığı...
(Ürgüp'te Merkezi Konaklama)

Beyazlarla kaplı eşsiz doğa manzaraları içinde Kapadokya ve Erciyes Kayak Merkezi ile
keyifli bir hafta sonu tatili sizleri bekliyor…

Gün Kaybı Olmadan KAYSERİ Erken Gidiş-KAYSERİ Geç Dönüş 

1-3 Şubat (3 Gün-2 Gece)

Kalkış Yerleri: Belirtilen uçuş saatlerinden 1.5 - 2 saat önce havalimanında bulunmanız gerekmektedir
PROGRAM
1 Gün: KAYSERİ-ERCİYES KAYAK MERKEZİ-TURASAN ŞARAP FABRİKASI-ÜRGÜP-ASMALI KONAK

Sabah Adnan Menderes Havalimanı’nda buluşarak, 06:55’ de kalkacak SUN EXPRESS Havayollarına ait, İZMİR-KAYSERİ uçağımızın işlemlerini yapıyoruz. 07:45’de, KAYSERİ Havalimanına ulaşıyoruz. Bizi bekleyen aracımıza, eşyalarımızı yerleştirerek KAYSERİ şehir merkezine doğru hareket ediyoruz. Ekstra sabah kahvaltımızı uygun bir yerde aldıktan sonra, Türkiye’nin en gözde Kayak merkezlerinden biri olan, ERCİYES KAYAK MERKEZİ’ne gidiyoruz. Burada vereceğimiz serbest zamanda,  isteyenler kayak yaparken, dileyenlerde, kar üzerinde doğa yürüyüşleri yapabilir ve eşsiz fotoğraf kareleri yakalayabilirler. Arzu eden konuklarımız ise ERCİYES KAYAK MERKEZİ’ nde bulunan otellerin cafe ve restaurantlarında kar manzarası eşliğinde kahvelerini içebilirler. Bol bol kar keyfimizi yaptıktan sonra, tekrar otobüsümüzde yerlerimizi alıyor ve Kapadokya'nın simgesi ÜÇ GÜZELLER Peribacalarını görmeye gidiyoruz. Kapadokya’da en çok fotoğraf çekilen yerlerin ilk sırasında Üç Güzeller Peribacaları yer alır. Bizde bu harika görüntüleri fotoğraflarımıza ekleyip, yönümüzü yaklaşık 4000 yıldır üretiminin yapıldığı, meşhur şaraplarının satışının yapıldığı TURASAN ŞARAP FABRİKASI’na çeviriyoruz. Dileyen konuklarımız alışveriş yapabilirlr. Daha sonra bölgenin tanıtımına önemli katkısı olan aynı zamanda ÜRGÜP'ün büyük konaklarına örnek alarak görebileceğimiz ASMALI KONAK dizisinin çekildiği konağı ziyaret ediyoruz. Güzel bir günün sonunda bölgenin seçkin otellerinden 5*PERİSSİA HOTEL & CONVETION CENTER otelimize  yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.



2 Gün: BALON TURU- KAYMAKLI YERALTI ŞEHRİ- IHLARA VADİSİ- BELİSIRMA KÖYÜ-GÜVERCİNLİK VADİSİ-UÇHİSAR-ÇÖMLEK ATÖLYELERİ-PAŞABAĞLARI-DEVRENT VADİSİ (HAYAL VADİSİ, TÜRK GECESİ

Sabah isteyenlerle BALON TURU’na veya BALON SEYRİNE (ekstra hava koşulları müsait olursa) katılıyoruz. Otelimizde alacağımız kahvaltıdan sonra, KAYMAKLI YERALTI ŞEHRİ’ ne hareket ediyoruz. Kaymaklı Yeraltı Şehri; yerin altında 7 kat olarak inşa edilmiş ve %15’i ziyarete açık olan bu yer altı şehrine dar koridorlardan giriyoruz. Kiliseler, şapeller, şıra haneler, erzak depoları, mutfak gibi sosyal yaşam alanlarını geziyor ve rehberimizden bilgi alıyoruz. Ardından dünyanın en büyük kanyonlarından biri olan, Kapadokya Turu’ nda mutlaka gezilip görülmesi gereken yerler arasında bulunan  IHLARA VADİSİ’ ne hareket ediyoruz. 105 kiliseyle, içinden akan Melendiz Çayı yla doğa ve tarihi iç içe bulabileceğiniz ve hala içinde yaşayanların olması itibariyle insana ayrı bir heyecan veren IHLARA VADİSİ’ne ulaşıyoruz. Önce, AĞAÇALTI KİLİSESİ’ni ziyaret edip, rehberimizden bilgi aldıktan sonra MELENDİZ ÇAYI’nın  oluşturmuş olduğu nehir yatağında keyifli yürüyüş yapıyoruz. Rum ve Türklerin tarihte birlikte yaşadığı BELİSIRMA köyündeki MELENDİZ ÇAYI kenarında buz gibi akan suyun esintisi eşliğinde öğle yemeğimizi alıyoruz. Ağaçların gölgesinde, kuş sesleri ve vadinin dinlendirici doğasına hayran kalacaksınız… Bu unutulmaz vadide geçireceğimiz keyifli anlardan sonra, GÜVERCİNLİK VADİSİ’ne yol alıyoruz. Yeryüzünde benzerine çok az rastlanan doğa harikası oluşumları görerek, bölgenin en yüksek 3 noktasından biri olan UÇHİSAR KALESİ’ni fotoğraflıyoruz. Ardından 4000 bin yıldır bölgede babadan oğula, dededen toruna Kızılırmak’ın toprağından yapılan Çömlekçilik sanatını görmeye, ÇÖMLEK atölyelerine gidiyoruz. Böylece bir tezgâhın başına oturup, ustanın yardımı ile kendi ellerinizle çömleğinizi yapma imkânınız olacak. Sonrasında PAŞABAĞLARI olarak bilinen, bölgenin en büyük ve çok başlı peri bacalarının birarada olduğu mevkiide, Peri Bacalarının arasında keyifli gezintiler yapıyoruz. Bir sonraki gezi noktamız Kapadokya’nın büyüleyen köşelerinden biri  DEVRENT VADİSİ veya HAYAL VADİSİ olarak adlandırılan bölgeye hareket ediyoruz. Burada hayal gücünüzü kullanabileceğiniz ve gezerken de eğlenebileceğiniz çok sayıda insan ve hayvan şekilli fantastik peri bacaları bulunmakta. Devrent Hayal Vadisi, sizleri bir masal diyarında gibi hissettirecek.Fotoğraf çekimi takiben otelimize dönüyor ve akşam yemeğimizin ardından, İsteyen konuklarımızla (ekstra) Kapadokya’ya özgü mağaralara oyularak yapılan eğlence mekanlarında, müzikli eğlenceli unutamayacağınız  bir TÜRK GECESİ’ne katılıyoruz. Konaklama otelimizde



3 Gün: ONYX ATÖLYELERİ-GÖREME AÇIK HAVA MÜZESİ-MANZARA TEPESİ-HACIBEKTAŞ-KAYSERİ

Otelimizde alacağımız kahvaltıdan sonra, ONYX ATÖLYELERİ’ ne  uğruyoruz. KAPADOKYA bölgesinde çıkarılan değerli onyx taşını,  işin üstadı ustaların elinde nasıl şekillendiğine şahit olacaksınız. Dünyanın farklı yerlerinden getirilen taşların da işlendiği ve değerli takılar haline getirilen bu atölyelerde dileyen konuklarımız alışveriş yapabilirler. Turumuzun devamında GÖREME AÇIKHAVA MÜZESİ’ ne gidiyoruz. Burada, Kaya Kiliselerini; Rahipler Manastırı, Rahibeler Manastırı, Basil Kilisesi, Barbara Şapeli, Yılanlı Kilise, Çarıklı Kilise, Yemekhane ve Kiler yapılarını geziyoruz. Öğle yemeğimizi yöresel tatlardan aldıktan sonra, Kapadokya’nın en güzel manzarasının izlendiği MANZARA TEPESİ’ne hareket ediyoruz  Fotoğraf çekimi, çay  kahve molasının ardından, HACI BEKTAŞ'a doğru yolumuza devam ediyoruz. Türk ve İslam mutasavvıfı ünlü düşünür HACI BEKTAŞ-I VELİ’nin Türbesini, Külliyesini ziyaret ederek Üçler Çeşmesi, Nadar Avlusu, Aslanlı Çeşme, Yemekhane, Meydan Evi, Mihman Evi, Balım Sultan Türbelerini görüyoruz. Sonrasında KAYSERİ şehir merkezine geçiyoruz. Yapacağımız yürüyüş turumuzda  KAYSERİ KALESİ, SAAT KULESİ’ ni, Anadolu Selçuklunun yaptığı ilk Külliyesi ve en büyüklerinden biri olan HUNAT HATUN KÜLLİYESİ’ni görüyoruz. Kayseri’nin ünlü çarşısı PASTIRMACILAR ÇARŞISI’ nda alışveriş için serbest zaman verdikten sonra, KAYSERİ’ nin meşhur mantısından (1 kaşıkta 40 mantı tanesi) tatarak, bu harika turumuzu sonlandırıyoruz.  Kayseri Erkilet Havalimanından  saat 22.50’de SUNEXPRESS Havayollarına ait uçağımıza binerek,  İZMİR’e ulaşıyoruz. Güzel anılarımızla bir başka ACADEMİC TOUR seyahatinde görüşmek üzere siz değerli misafirlerimizle vedalaşıyoruz.

NOT: Uçuş saatinden- 1.5 / 2 saat önce Havalimanında bulunmanız gerekmektedir.



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    » Uçaklı Turlarımız,  her tarihte belirli kontenjan ile sınırlıdır. Uçaktan indikten sonraki turlarımız, Sprinter, Prestij, Sultan,Turkuaz vb. marka, 27-31 kişilik lüx midibas,  veya kişi sayısına göre 12-18 Kişilik Mercedes, Volkswagen Volt  vb. araçlar ile yapılmaktadır.

    »Araçta, uçakta ve tesislerde kaybolan eşyalardan acentemiz sorumlu değildir.Değerli olduğunuzu düşündüğünüz eşyalarınızı araçlarda bırakmayınız

    » Rehber; hava, yol ve konaklama şartlarına uygun olarak, turda değişiklik yapma hakkına sahiptir.

    » Otellerde aynı standartlarda olmak koşulu ile ACADEMİC TOUR değişiklik yapma hakkına sahiptir.

    » Programda yazan uçuş saatleri belirtilen Havayollarından alınmıştır. Academic Tour, uçak saatlerinde olabilecek değişiklikten, rötardan, grev ve fors majör (deprem, iç savaş, terör alarmı, doğal afet vb.) durumlar yüzünden uçuş iptallerinden sorumlu değildir.

    » Çocuk indirimleri 2 yetişkin ile birlikte konaklamak şartı ile gerçekleştirilir.

    » Turlarda müze ve ören yeri girişleri için MÜZEKART alarak giriş ücretleri masraflarınızı en aza indirebilirsiniz.

    » Turların kalkış tarihinden en az 48 saat evvel, tur kalkış saati, rehber telefonu, tekrar teyid edilir.

    » Turlarımızda zorunlu seyahat sigortası yapılmaktadır. Doğum tarihi, T.C. Kimlik no ibrazı şarttır.

    »Mücbir sebeplerden (hava, yolun kar sebebiyle veya farklı sebeplerden kapanması, ziyaret yerlerindeki yoğunluk vb.) veya pandemi sebebiyle alınan yasal kararlardan, tur programımızda yazdığı halde gezilemeyen yerlerden Academic Tour sorumlu değildir.

    » Turlarımız talepler doğrultusunda araç seçimi yapılır. Yolcu turu satın alırken, bu şart kabul edilmiş sayılır.

    »Kayak kazalarında poliçemiz geçerli değildir. Kayak yapıyorsanız ilaveten kayak sigortası yaptırılmasını tavsiye ederiz.

    »3 Kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilebilmekte olup, bu tip odalarda 3. Kişiye tahsis edilen yatak standart yataklardan küçük olabilir. 3 Kişilik odalar 1 büyük yatak+1 ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar, Açma-kapama ve coachbed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için Tur katılımcısı 3. Kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar.

    »İptal-İade ve değişiklik şartları; Academic Tour Tur Kayıt Sözleşmesi Maddeleri ile bir bütündür. Erken Rezervasyon, Promosyon ve Uçaklı Turlarda iptal-iade ve değişiklik hakkı yoktur. Seyahat sigortası, acil ve akut rahatsızlıklar için geçerlidir. Daha önce mevcut olan ve kronik rahatsızlıklar sigorta kapsamına girmez. Misafirlerimiz turu satın aldıkları tarihten, tur bitimine kadar yaşadıkları bu belirtilen olumsuzluklar, ilgili sigorta şirketi tarafından değerlendirilmektedir. Tur İptallerinde; yerinize yolcu bulunması durumunda ücretler kesintisiz iade edilebilinir


    İptal Şartları
    https://www.academic-tour.com/ucakla-kapadokya-kayseri-ve-erciyesli
    İZMİR ACADEMİC TOUR İzmir Egetur Turizm Ltd. Şti.
    Ataturk Cad. No: 270/A 1.Kordon-Alsancak
    0232 463 25 25


    Bu çıktı 29.03.2024 12:51 tarihinde verilmiştir. İZMİR ACADEMİC TOUR İzmir Egetur Turizm Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.