Uçaklı Butik MARDİN-MİDYAT-HASANKEYF TURU Hafta Sonu Kaçırılmaz Fırsat! Tur Programı

ACADEMİC TOUR  Kalitesi, Güvencesi ve Tecrübesi ile HAFTA SONU Fırsatı!

 Uçaklı Butik 

  BUTİK MARDİN-MİDYAT-HASANKEYF TURU 

TARİH, KÜLTÜR VE LEZZET TURU

KADİM TOPRAKLARA MASALSI YOLCULUK…

 İZMİR-MARDİN Gidiş -MARDİN-İZMİR Dönüş

4* MESOPOTAMİA GARDEN OTEL /  Y.P. KONAKLAMA 

REYHANİ GECESİ

 5-6 Haziran / 12-13 Haziran Cumartesi-Pazar  (2 Gün-1 Gece)

  HAFTA SONU ÖZEL ŞOK KAMPANYA!!!  ERKEN REZERVASYON FIRSATINI KAÇIRMAYIN !!!  

Uçak Dahil 1.099 TL'den itibaren

Kalkış Yerleri:
PROGRAM
1 Gün: MARDİN-DEYR-UL ZAFARAN MANASTIRI-DARA ANTİK KENTİ-MARDİN GEZİSİ

Siz değerli misafirlerimizle sabah saat Adnan Menderes Havalimanı iç hatlar terminalinde buluşup, Check-in işlemlerimizi tamamlayarak saat 05:45 uçağı ile hareket ediyor ve saat 07:45’de MARDİN Havalimanına iniyoruz. Bizi bekleyen aracımıza eşyalarımızı yerleştirdikten sonra kahvaltı için Yeni Mardinde ki molamızın ardından yönümüzü Süryanilerin bölgedeki dinsel ve kültürel var oluşlarının tarihsel bir simgesi olan Deyr-ul Zafaran Manastırı’na çeviriyoruz. Rehberimizden Manastır hakkında edineceğimiz bilgiler sonrasında Mezopotamya’nın Efes’i olarak adlandırılan ve 5000 yıllık bir geçmişe sahip olan Dara’ya gidiyoruz. İpek yolu üzerinde bulunan bu Antik Kent`te dünyanın ilk akarsu barajına ait kalıntıları, antik dönemde dünya nüfusunun yarısına hükmettiğine inanılan Ahameniş uygarlığının Zerdüşt inancı tanrısı Ahura Mazda`ya adanmış, Ateş Kuleleri, Kale (Daras Anastasiupolis), İbadethane, Köprü, Su Kanalları, Su Sarnıçları, Arasta, Kaya Mezarları ve sivil yerleşim yapılarına ait kalıntıları geziyoruz. Yöre halkı ile gireceğimiz ikili ilişkiler, Mezopotamya misafirperverliğinin inceliklerini sunma yarışları, hoşgörü ve sevginin bölgede ne derece güçlü olduğunu bir kez daha kanıtlayacak. Dara gezimizin ardından, rotamızı Selçuklu döneminde üniversite denginde eğitim veren bu olağan üstü mimaride Güneydoğu kültüründeki eyvan felsefesini öğreneceğimiz Kasımiye Medresesi` ne gidiyoruz. Ardından Mardin şehir merkezine geçiyor  ve öğle yemeğimizi yöresel Mardin mutfağının lezzetlerini tadacağımız restaurantımızda alıyoruz. Turumuzun devamında, Eski Mardin'de Kırklar Kilisesi, Mardin Müzesi (Misafirlerimiz kendileri gezebilir), Ulucami, Zinciriye Medresesi, Tarihi Mardin Evleri, Mardin PTT Evi, Kayseriyye Bedesteni gibi Mardin kültürü ve mimarisi ile bütünleşmiş yapıları gezerek Mardin’in dar sokaklarını ve taş mimarisini keşfediyoruz. Kulaklarınızı çocuk seslerine ve ara ara duyacağınız nal seslerine verin ve dar sokaklarda yürürken mutlaka elleriniz yüzlerce yıllık serin duvarlara dokunsun, işte o zaman Mardin’le biraz daha bütünleşmiş olacaksınız. Mardin çarşısında alışveriş için serbest zaman veriyoruz. Çarşıda yöreye özgü eski baskı kalıplarıyla basılmış yazmalar, bakır çerezlikler ve şamdanlar, kilim ve el yapımı keçe, tesbihler, puşi, şarap, ahşap işçiliği ürünleri,  badem şekeri, leblebi, mırra cezvesi ve kulpsuz özel fincanlar (Gümgüm) gibi hediyelik eşya alışverişlerimizi yaptıktan sonra MESOPOTAMİA GARDEN  OTEL’imize yerleşiyoruz. Akşam  yemeğimizi aldıktan sonra, (Bakanlık izni doğrultusunda) dileyen misafirlerimizle yörenin meşhur Reyhanî Gecesi (ekstra) eğlencesine katılıyoruz..



2 Gün: HASANKEYF TEKNE TURU-MİDYAT-MOR GABRİEL MANASTIRI-MARDİN

Sabah otelde alacağımız kahvaltı sonrası,  Güneydoğu Anadolu Projesi kapsamında Ilısu Barajı nedeniyle sular altında kalan, 12 bin yıllık geçmişe  sahip HASANKEYF'e doğru yol alıyoruz. Sular altında kaldıktan sonra, bir baraj gölü haline gelen tarihsel yerleşim alanlarını görmek için  tekne turuna(Extra) katılıyoruz. Rehberimizin anlatımlarını dinleyip, fotoğraf molası sonrasında, MİDYAT`a hareket ediyoruz. Midyat`ta yöresel tatlardan oluşan öğle yemeğimizi aldıktan sonra, Orta Doğu  ve Anadolu medeniyetlerinin mistik mimari dokusunu, burada farklı bir tonda ve renkte hissedeceksiniz. Midyat; mimari alanda bölgenin lideri konumunda. Tarihi yapısını o kadar güzel korumuş ki, insan burada kendini adeta bir Orta Çağ kentinde gibi hissediyor ve bir an kendizi film setinden bir sahnede hissedebiliyorsunuz. Zengin bir mimari doku içinde bulunan yörenin taş ustalarının incelikli becerileri, Midyat`a bir Açık hava müzesi görünümü kazandırmakta. Ayrıca, Süryani ustalarının yüzyılların birikimiyle ince ince işlediği TELKARİ sanatının en iyi örneklerini burada bulabilirsiniz. Midyat sokaklarını gezerek, alışverişler yaptıktan sonra, ``Sıla`` ve ` Hercai `` ve ``Adını Kalbime Yazdım`` dizilerinin de çekildiği ve daha birçok diziye ev sahipliği yapan Midyat Konuk Evi` ni geziyoruz. Buradan kısa bir yolculukla Süryanilerin bölgedeki dinsel ve kültürel var oluşlarının tarihsel bir simgesi olan Mor Gabriel Manastırı`na çeviriyoruz. Rehberimizden Manastır hakkında edineceğimiz bilgiler sonrasında Mardin şehir merkezine geçiyoruz. Vereceğimiz serbest zamanda son alışverişlerimizi tamamlayıp yöresel tatlardan oluşan akşam yemeğimizi (Extra) aldıktan sonra   unutulmaz anılarımızla Mardin Havalimanına geçiyoruz. Saat 22:45  uçuşu ile, İZMİR Adnan Menderes Havalimanı` na ulaşıyoruz. Bir başka ACADEMİC TOUR gezisinde buluşmak üzere siz değerli misafirlerimizle vedalaşıyoruz.

NOT: Havalimanı buluşma saati uçuş saatinden 1-5/2 saat öncedir. Uçuş detayları acentamız tarafından tur kalkışından bir gün önce verilecektir.



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
  • Adnan Menderes Hava Limanı Buluşma (04:30)
Notlar

» Araçta, uçakta ve tesislerde kaybolan eşyalardan acentemiz sorumlu değildir.

» Rehber; hava, yol ve konaklama şartlarına uygun olarak, turda değişiklik yapma hakkına sahiptir.

» Otellerde aynı standartlarda olmak koşulu ile ACADEMİC TOUR değişiklik yapma hakkına sahiptir.

» Programda yazan uçuş saatleri belirtilen Havayollarından alınmıştır. ACADEMİC TOUR,  uçak saatlerinde olabilecek değişiklikten, rötardan, grev ve fors majör (deprem, iç savaş, terör alarmı, doğal afet vb.) durumlar yüzünden uçuş iptallerinden hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

» Çocuk indirimleri 2 yetişkin ile birlikte konaklamak şartı ile gerçekleştirilir.

» Turlarda müze ve ören yeri girişleri için MÜZEKART alarak giriş ücretleri masraflarınızı en aza indirebilirsiniz.

» Turların kalkış tarihinden en az 48 saat evvel, tur kalkış saati ve rehber telefonunu tekrar teyit ediniz.

» Turumuzun gerçekleşmesi için en az 15 kişi olması gerekmektedir. Bu çoğunluğa ulaşılmadığı takdirde ACADEMİC TOUR,  turu iptal etme hakkına sahiptir. Aynı zamanda, ACADEMİC TOUR katılımcılara para iadesini yapmak zorundadır.

» Turlarımızda kişi sayısı doğrultusunda araç seçimi yapılmaktadır (16-18-27, 31, 46 kişilik). Yolcu turu satın alırken bu şartı kabul etmiş sayılır.

» Gezi süresi 2 GÜN-1 GECE’ dir. Otel konaklaması 1 GECE’ dir.

»Triple odalar, 3. Kişiye tahsis edilen yatak standart yataklardan küçük olabilir. 3 Kişilik odalar 1 büyük yatak+1 ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar. Açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için Tur katılımcısı 3. Kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar.

»Mücbir sebeplerden (hava, yol, ziyaret yerlerindeki yoğunluk, öngörülemeyen durumlar vb.) veya misafirlerimizin rehberimizin verdiği zamanlamalara uymamaları sebebiyle tur programımızda yazdığı halde gezilemeyen yerlerden Academic Tour sorumlu tutulamaz.

» Rezervasyon esnasında, kimliğinizde yazılı olan isim ve soy isminizi açık olarak kayıt görevlimize bildiriniz. Havaalanında check-in esnasında isimden kaynaklanan problemden ACADEMİC TOUR sorumlu değildir.

» Yerel otoriteler tarafından veya yasaklar, kısıtlamalar dolayısıyla gezilmesine, gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi, tur, restoran,müze aktiviteleri yapılamaz.. Bu gezi veya turların yapılamamasından Academic Tour sorumlu tutulamaz. Rehber programda her türlü değişikliği yapma hakkına sahiptir.

»İptal-İade ve değişiklik şartları; Academic Tour Tur Kayıt Sözleşmesi Maddeleri ile bir bütündür. Erken Rezervasyon, Promosyon ve Uçaklı Turlarda iptal-iade ve değişiklik hakkı yoktur. Seyahat sigortası, acil ve akut rahatsızlıklar için geçerlidir. Daha önce mevcut olan ve kronik rahatsızlıklar, salgın hastalıklar sigorta kapsamına girmez. Misafirlerimiz turu satın aldıkları tarihten, tur bitimine kadar yaşadıkları bu belirtilen olumsuzluklar, ilgili sigorta şirketi tarafından değerlendirilmektedir. Tur İptallerinde; yerinize yolcu bulunması durumunda ücretler kesintisiz iade edilebilinir.

ERKEN REZERVASYON BİLGİLENDİRMESİ:
Tüm Kültür turları ürünlerimizde KADEMELİ  fiyat sistemi uygulanmaktadır. Yayınlanan fiyatlar her tarihte sınırlı kontenjan için geçerli olup, rezervasyon sayısı yükseldikçe (Turun doluluk oranı arttıkça) fiyatlar da kademeli olarak yükselmektedir. Ön ödeme almadan fiyat sabitlemesi yapılamamaktadır. Turunuzu erken alın, avantaj kazanın!


İptal Şartları
https://www.academic-tour.com/ucakli-butik-mardin-hasankeyf-kampanya-2021
İZMİR ACADEMİC TOUR İzmir Egetur Turizm Ltd. Şti.
Ataturk Cad. No: 270/A 1.Kordon-Alsancak
0232 463 25 25


Bu çıktı 29.03.2024 15:17 tarihinde verilmiştir. İZMİR ACADEMİC TOUR İzmir Egetur Turizm Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.