GERMİYAN KÖYÜ-ILDIRI-ÇEŞME-ALAÇATI Tur Programı

GÜNÜBİRLİK

 GERMİYAN KÖYÜ- ILDIRI-ÇEŞME 
 ALAÇATI TURU 

Türkiye'nin ilk  ''SLOW FOOD'' Köyü

Sessiz, Sakin, Doğa ile Başbaşa Harika Bir Gezi Sizleri Bekliyor... 

(ULAŞIM+ÇEVRE GEZİLERİ+REHBERLİK DAHİL) 

25 Kasım Cumartesi 570 TL  

Kalkış Yerleri: Sabah saat 07:00 Karşıyaka ( Mavişehir Mavibahçe Avm önü), 07:05 Karşıyaka (Bostanlı İskele), 07:10 Karşıyaka (Yunuslar), 07:15 Karşıyaka (Anıt), 07:20 Bayraklı (Altınyol Üstgeçit), 07:35 Bornova (Ege Ünv.Hastanesi Önü), 07:50 Alsancak Lozan (Atatürk Lisesi Önü), 08:05 Üçyol (Pizza Pizza Önü), 08:10 Hatay (İnönü Cad. Susuzdede Parkı Durağı), 08:15 Üçkuyular (Kavşakta Pamukkale Yazıhanesi Önü)
PROGRAM

Sabah saat 07:00 Karşıyaka ( Mavişehir Mavibahçe Avm önü), 07:05 Karşıyaka (Bostanlı İskele), 07:10 Karşıyaka (Yunuslar), 07:15 Karşıyaka (Anıt), 07:20 Bayraklı (Altınyol Üstgeçit), 07:35 Bornova (Ege Ünv.Hastanesi Önü), 07:50 Alsancak Lozan (Atatürk Lisesi Önü), 08:05 Üçyol (Pizza Pizza Önü), 08:10 Hatay (İnönü Cad. Susuzdede Parkı Durağı), 08:15 Üçkuyular (Kavşakta Pamukkale Yazıhanesi Önü) siz değerli konuklarımızla buluşarak, turumuza başlıyoruz. Önce yol güzergahımızda URLA’ya  uğruyoruz. Doğanın dinginliği, kuş sesleri ve denizden esen hafif rüzgar ile sabah kahvaltımızı (ekstra) yapıyoruz. Kahvaltı sonrasında,  Klazomenia Antik Kentinin kalıntılarını ve içinde bulunan binlerce yıllık ZEYTİNYAĞI işçiliğinin yapıldığı ATÖLYE, DEPOLARI gezmek, sizleri oldukça etkileyecek.... Bu ören yeri geçmişten bugüne, zeytinyaği üzerine aklınıza gelebilecek her türlü işlemlerin yapılma sürecini ve tarihçesini anlatıyor. Daha sonra, GERMİYAN KÖYÜ’ne hareket ediyoruz.  Türkiye‘de Slow Food (Yavaş Gıda) hareketine katılan ilk yerleşim yeri unvanını taşıyan GERMİYAN KÖYÜİzmir‘in Çeşme ilçesi sınırlarındadır. Köyde dolaşırken evlerin ve sokakların, köyün sakinlerinden Nuran Erden tarafından çiçek motiflerle boyanmış olduğunu göreceksiniz. Bembeyaz evlerin üzerindeki resimler Germiyan’a inanılmaz güzel bir enerji katıyor. Köy kahvesinde çaylarımızı yudumlayıp, yerel halkla sohbetler edebilir, bol bol fotoğraf çekebilirsiniz. Doğal ürünlerden alışverişlerimizi de tamamlayarak,  bir sonraki gezi noktamız olan  ILDIR KÖYÜ’ne doğru yol alıyoruz. Birçok yerli Türk filmi ve dizisinin çekimlerinde set olarak ta kullanılan Ildır Köyü, şirin mi şirin bir balıkçı kasabası. Eski Adı Eyrthrai olan Ildır, birçok Ege uygarlığına ev sahipliği yapmış.  Burada vereceğimiz serbest zaman ve çay molası sonrasında, ÇEŞME merkez’e geçiyoruz. İsteyen konuklarımız Kale’yi  gezerken, diğer konuklarımız da çarşı’da vakit geçirebilirler. Daha sonra, yönümüzü ALAÇATI’ya çeviriyoruz. Arnavut kaldırımlı sokakları ve renkli pencereli taş evleri ile sizleri kendisine hayran bırakacak tatil beldemiz Alaçatı’da,  mağazalarda ve tezgahlarda bol seçenekle sunulan hediyelik eşya alışverişleri yaparak, Alaçatı’nın meşhur sokaklarında geziyoruz. Güzel ve keyifli bir günün ardından, İZMİR’e geri dönüş yolculuğumuza başlıyoruz. Bir başka ACADEMİC TOUR gezimizde görüşmek üzere, siz değerli misafirlerimizle vedalaşıyoruz.

ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
  • MAVİŞEHİR (Mavibahçe Avm. Önü) (07:00)
  • KARŞIYAKA (Bostanlı İskele) (07:05)
  • KARŞIYAKA (Yunuslar) (07:10)
  • KARŞIYAKA (Anıt) (07:15)
  • BAYRAKLI (Altınyol-Üst Geçit) (07:20)
  • BORNOVA (Ege Ünv.Hastanesi Önü) (07:35)
  • ALSANCAK (Lozan-Atatürk Lisesi Önü) (07:50)
  • ÜÇYOL (Terra Pizza Önü) (08:05)
  • SUSUZDEDE PARKI (Durak Önü) (08:10)
  • ÜÇKUYULAR(Pamukkale Yazh. Önü-F.Altay) (08:15)
Notlar

» Araçta ve yolda kaybolan eşyalardan acentemiz sorumlu değildir. Değerli olduğunuzu düşündüğünüz eşyalarınızı araçlarda bırakmayınız.
» Turlarımızda katılan kişi sayısı doğrultusunda araç seçimi yapılmaktadır. (16-19-27-31-35-39-46 kişilik) Yolcu turu satın alırken bu şartı kabul etmiş sayılır.
» Rehber; hava, yol ve konaklama şartlarına uygun olarak, turda değişiklik yapma hakkına sahiptir.
» Mücbir sebeplerden (hava, yol, ziyaret yerlerindeki yoğunluk, restorasyon çalışmaları, öngörülemeyen durumlar vb.) veya misafirlerimizin rehberimizin verdiği zamanlamalara uymamaları sebebiyle tur programımızda yazdığı halde gezilemeyen yerlerden Academic Tour sorumlu tutulamaz.


İptal Şartları
https://www.academic-tour.com/gunubirlik-germiyan-cesme-alacati-ildiri-turu
İZMİR ACADEMİC TOUR İzmir Egetur Turizm Ltd. Şti.
Ataturk Cad. No: 270/A 1.Kordon-Alsancak
0232 463 25 25


Bu çıktı 18.04.2024 20:40 tarihinde verilmiştir. İZMİR ACADEMİC TOUR İzmir Egetur Turizm Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.