Uçakla GAP VE DOĞU ANADOLU (2019) Tur Programı

 

2019 SEZON BOYUNCA ACADEMİC TOUR GÜVENCESİ VE KALİTESİYLE 

  UÇAKLA GAP  VE DOĞU ANADOLU TURLARI  

BÖLGENİN EN İYİ 5* VE 4* OTELLERİNDE KONAKLAMA AYRICALIĞIYLA

ADANA-İSKENDERUN-ANTAKYA-HARBİYE-GAZİANTEP-ADIYAMAN-NEMRUT DAĞI-ATATÜRK BARAJI-
HALFETİ-ŞANLIURFA-GÖBEKLİTEPE-HARRAN-MARDİN-MİDYAT-HASANKEYF-TATVAN -AKDAMAR ADASI-
VAN-MURADİYE ŞELALESİ-DOĞUBAYAZIT-İSHAK PAŞA SARAYI-IĞDIR-KARS-ANİ HARABELERİ-SARIKAMIŞ-ERZURUM

(7 GÜN-6 GECE)

SUN EXPRESS HAVAYOLLARI İLE ADANA GİDİŞ - ERZURUM DÖNÜŞ

 1 TUR: 6-12 Nisan (Doldu)       2 TUR: 13-19 Nisan         3 TUR: 20-26 Nisan      4 TUR: 27 Nisan-3 Mayıs     

5 TUR: 1-7 Haziran(Bayram)       6 TUR: 8-14 Haziran      7 TUR: 15-21 Haziran      8 TUR: 22-28 Haziran 
 
9 TUR: 10-16 Ağustos (Bayram)       10 TUR: 17 Ağust-23 Ağust      11 TUR: 31 Ağust-6 Eylül     12 TUR: 7-13 Eylül
     
13 TUR: 14-20 Eylül     14 TUR: 21-27Eylül     15 TUR:28 Eylül-4 Ekim      16 TUR: 5-11 Ekim 
  
17 TUR: 12-18 Ekim     18 TUR: 19-25 Ekim 

ERKEN REZERVASYON İLK 10 KİŞİ İÇİN GEÇERLİDİR… KONTENJAN DOLDUKTAN SONRA, 
FİYATLAR KADEMELİ OLARAK ARTIŞ GÖSTEREREK, NORMAL ÜCRETLENDİRME UYGULANACAKTIR.

UÇAKLA GAP Turlarımızı incelemek için lütfen buraya tıklayınız !

Kalkış Yerleri: Sabah saat 06:00’ da Adnan Menderes Havalimanın’ da buluşuyoruz.
PROGRAM
1 Gün: ADANA - İSKENDERUN - ANTAKYA - GAZİANTEP

Sabah saat 06:00’ da Adnan Menderes Havalimanın’ da buluşuyoruz. Check-in işl7emlerinden sonra SUN EXPRESS Hava Yollarına ait, saat 07:00 uçağı ile hareket ederek, saat 08:25’ de ADANA Havalimanına iniyoruz. Bizi bekleyen otobüsümüze yerleşip, önce sabah kahvaltımızı (ekstra) alıyoruz. Daha sonra, pek çok dizi ve film setine konu olmuş, ADANA şehir turumuzda, Türkiye` nin  en büyük camii olma özelliğine sahip olan, SABANCI MERKEZ CAMİİ’ ni ve şehrin simgesi olan TAŞ KÖPRÜ` yü panoramik olarak görüyoruz. SEYHAN BARAJ GÖLETİ etrafında otobüsümüzle gezip,  İSKENDERUN üzerinden, Hristiyanlığın Kudüs dışında yayıldığı ilk kent olan ve antik dönemde, dünyanın en büyük 4. şehri, ANTAKYA’ ya ulaşıyoruz. Burada ANTAKYA ARKEOLOJİ ve MOZAİK MÜZESİ, Hristiyanlık kelimesinin ilk defa kullanıldığı ST. PIERRE KİLİSESİ, şehri ikiye ayıran ve mitolojik hikâyelerde ORONTES (ASİ) Nehri’ ni görüp,  eski Antakya Evlerinin bulunduğu sokakta yürüyüşler yapıyoruz. Öğle yemeğinde ANTAKYA MUTFAĞI ’ nın muhteşem yemeklerinin ve künefesinin tadına bakma fırsatı buluyoruz. Alışveriş için meşhur ANTAKYA UZUN ÇARŞI’ da serbest zaman vererek İslahiye üzerinden otoban yoluyla Nurdağı’ ndan GAZİANTEP’ e ulaşıyor ve tur tarihimize göre  4* ŞİREHAN OTEL, 4* SAFİR OTEL veya 4* MET GOLD OTEL’ imize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde



2 Gün: GAZİANTEP - ADIYAMAN - NEMRUT DAĞI

Sabah kahvaltımızı yaptıktan sonra fabrikalarıyla, geniş ve düzenli caddeleri, parkları, bulvarları ve meydanları ile gerçekten  metropol olmaya aday GAZİANTEP’ te, panoramik şehir turu yapıyor ve ZEUGMA Antik Kenti’ nden çıkarılan eserlerin ve dünyanın en zengin mozaik koleksiyonunun sergilendiği ARKEOLOJİ MÜZE’ sini rehberimiz eşliğinde geziyor ve meşhur çarşılarında kısa serbest zaman sonrasında,  GAZİANTEP turumuzu tamamlıyoruz. Buradan, ADIYAMAN’ a hareket ediyoruz. Adıyaman’ da 4* GRAND İSİAS OTEL’ imize yerleşiyoruz. Otelimiz önünde bizi bekleyen minibüslerimizle, NEMRUT DAĞI’ na çıkıyoruz. 2150 metre yükseklikte KOMAGENE KRALLIĞI’ nın kutsal alanını ve ünlü dev heykellerini, tümülüsünü görüyor ve gün batımını seyrettikten sonra yine minibüslerle otelimize dönüyoruz. Akşam yemeği ve konaklama 4* GRAND İSİAS OTEL ‘ imizde.  



3 Gün: ATATÜRK BARAJI - HALFETİ - ŞANLIURFA - HARRAN

Otelde alacağımız kahvaltı sonrasında GAP Projesinin kalbi sayılan, ATATÜRK BARAJI' na gidiyoruz. Türkiye’ nin bu en büyük barajını görerek, rehberimizden bilgi alıyoruz. BOZOVA-BİRECİK üzerinden, yakın zamanda Birecik barajının suları altında kalan, HALFETİ’ ye geliyoruz.. Göz dolduran doğası ve tarihi dokusuyla, doğunun en güzel köşelerinden biri olan HALFETİ’ yi keşfe çıkıyoruz. Tekne turuna katılarak (ekstra) öğle yemeğimizi FIRAT NEHRİ’ nin muhteşem manzarası eşliğinde alıyoruz. Baraj gölü üzerinde yapacağımız gezi sırasında Rum Kale ve sular altında kalan köyleri görüyoruz. Güneydoğu’ nun bu saklı cennetinde geçireceğimiz güzel saatlerin ardından, ŞANLIURFA’ ya doğru yolumuza devam ediyoruz. Urfa’ da HALİLİ-ÜR RAHMAN GÖLÜ (Balıklı Göl), AYN- ZELİHA GÖLÜ, KALESİ, İbrahim Peygamberin doğduğu mağara göreceğimiz yerler arasında. Urfa’ nın labirent gibi sokaklarında ilerleyerek çarşılarında, alışveriş için mola veriyoruz. Daha sonra, HARRAN’ a geçiyoruz. M.Ö 2000 yıllarında bölgenin dini bakımdan önemli noktalarından putperest inancın merkezi olarak bilinen ve İslam döneminin ilk üniversitesi kabul edilen, Harran üniversitesi’ nin bulunduğu, HARRAN ANTİK KENT’ ini geziyoruz. Harran kalesi, Harran konik kubbeli evleri, Harran höyük, Ulu Camii ve Harran üniversitesinin kalıntılarını gördükten sonra, ŞANLIURFA’ ya geri dönüyoruz. Akşam ŞANLIURFA’ da tur tarihimize göre 5* DEDEMAN OTEL, 5* NEVALİ OTEL veya 4* HARRAN OTEL’ imize yerleşiyoruz. Akşam dileyen misafirlerimizle (ekstra) Urfa kültürünün bir parçası olan, yemekli SIRA GECESİ eğlencesine gidiyoruz. Konaklama otelimizde.



4 Gün: ŞANLIURFA- GÖBEKLİTEPE- MARDİN - MİDYAT

Otelde alacağımız kahvaltı sonrasında Şanlıurfa’ ya 15 km. uzaklıkta,  GÖBEKLİTEPE’ ye hareket ediyoruz. Bütün dünyanın ilgisini çeken tarihi kalıntılar, Mısır piramitlerinden 7 bin yıl önce yapılmış. Tonlarca ağırlığındaki taş malzemenin alana nasıl taşındığı, metal kullanılmadan yapılan kabartmalar, yüzyıllar sonra neden bilinçli olarak örtülüp, kapatıldığı hâlâ gizemini koruyor. Dünyada bilenen ilk tapınağı içinde barındıran ve yüzde yirmisi kazılan bu alan, inanç tarihinin gelmiş geçmiş en etkileyici buluntusu. Tarihin sıfır noktasındaki incelememiz tamamlandıktan sonra taş şehir MARDİN’ e geliyoruz... Burada, Mardin Arkeoloji Müzesi, Kasimiye Medresesi, Ulu Camii, Ptt Evi gibi, Mardin kültürü ve mimarisi ile bütünleşmiş yapıları görerek, Mardin’ in dar sokaklarını (Abbaraları) ve taş mimarisini keşfediyoruz. Mardin çarşısında alışveriş için serbest zaman veriyoruz. Yöreye özgü el yapımı zarif gümüş veya altın telkari takılar, tesbihler, eski baskı kalıplarıyla basılmış yazmalar, bakır çerezlikler ve şamdanlar, kilim ve el yapımı keçe, puşi, şarap, ahşap işçiliği ürünleri,  badem şekeri, leblebi, mırra cezvesi ve kulpsuz özel fincanlar gibi hediyelik eşya alışverişleri yapabilirsiniz. Ardından, Süryanilerin bölgedeki dinsel ve kültürel var oluşlarının tarihsel bir simgesi olan, Deyr-ul Zafaran Manastırı’ nı ziyaret ediyoruz. Buradan, dilleri ve dinleri birleştiren,  MİDYAT’ a ulaşıyoruz. Midyat mimari alanda bölgenin lideri konumunda... Tarihi yapısını o kadar güzel korumuş ki, insan kendini burada adeta bir Orta Çağ kentinde geziyormuş gibi hissediyor. Zengin bir mimari doku içinde bulunan yörenin tas ustalarının incelikli becerileri, Midyat' a bir Açıkhava müzesi görünümü kazandırmakta. Midyat sokaklarında ilerleyerek, birçok diziye ev sahipliği yapmış Midyat Konuk Evi’ ni ziyaret ediyoruz. Ayrıca, Süryani ustalarının yüzyılların birikimiyle ince ince işlediği, TELKARİ sanatının en iyi örneklerini burada bulabilirsiniz. Midyat sokaklarını gezerek, alışverişler yapıyoruz.  Ardından, tur tarihimize göre 5* MATİAT OTEL, KASR-I NEHROZ BUTİK OTEL veya 5* ERDOBA ELEGANCE HOTEL`imize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.



5 Gün: HASANKEYF - TATVAN- AKDAMAR ADASI

Otelde alacağımız kahvaltı sonrasında, 2019 yılında Ilısu Barajı ile sular altında kalacak olan HASANKEYF’ e doğru yola çıkıyoruz. Şehrin önemi hakkında rehberimizden bilgilerimizi alıp, fotoğraf molası sonrasında, TATVAN güzergâhından, Gevaş iskelesi’ ne ulaşıyoruz. Bizi bekleyen tekne ile VAN GÖLÜ üzerindeki, AKDAMAR ADASI’ na geçiyoruz. Ada üzerinde efsanelere konu olmuş, dünyada ilk Papaz yetiştiren okullardan biri olan AKDAMAR KİLİSESİ’ ni ziyaret ediyoruz. Kilisenin dış duvarları üzerindeki İncil, Tevrat ve Kuran-ı Kerim’  den alıntı sahnelerin ve Mitolojik olayların taş kabartmalarını dikkatle inceliyoruz. Daha sonra, VAN Gölü’ nün büyüleyici güzelliği eşliğinde, dağların çevrelediği ‘’GÜNEŞ ÜLKESİ’’  Urartuların Başkenti VAN’ ı gezmeye başlıyoruz..VAN KALESİ’ ne (TUŞBA) çıkıyoruz. Kalenin zirvesinde muhteşem VAN Gölü’ nün manzarası ile karşılaşacaksınız. Ardından, ESKİ VAN şehrini ziyaret ediyoruz. ULU CAMİİ, KAYA ÇELEBİ CAMİİ, HÜSREV PAŞA CAMİİ görüyor ve Doğunun Parisi YENİ VAN KENTİ’ ne geçiyoruz. Geniş caddeleri, HÜKÜMET BİNASI, CUMHURİYET MEYDANI’ nı görüyoruz. Van şehrine özel olan gümüş modellerini görebilmek için serbest zaman veriyoruz. VAN ‘da 5* ELİTE WORLD  HOTELS  veya 4*MERİT ŞAHMARAN OTEL’ imize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.



6 Gün: VAN - MURADİYE ŞELALESİ - DOĞUBAYAZIT - İSHAK PAŞA SARAYI - IĞDIR - ANİ HARABELERİ- KARS

Sabah kahvaltımızın ardından, MURADİYE ŞELALESİ’ ne hareket ediyoruz. Doğal Asma köprüden geçerek, doğal güzelliği ile göz kamaştıran bu büyüleyici yerde, şelalenin akışını izliyoruz. Yönümüzü, ÇALDIRAN Ovası üzerinden, TENDÜREK GEÇİDİ’ nde, fotoğraf molası vererek, DOĞUBAYAZIT’ a çeviriyoruz. Topkapı Sarayı’ ndan sonra 2. büyük yapılar topluluğu olan ve Lale Devrinin en büyük anıtsal yapısı olarak kabul edilen, yapımı 99 yıl süren İSHAK PAŞA SARAYI’ nı geziyoruz. Ardından, KÜÇÜK AĞRI ve BÜYÜK AĞRI Dağı’ nın görkemli manzarası eşliğinde, Türkiye’ nin en doğusundaki şehir, Doğunun Çukurova’ sı IĞDIR’ a yolculuğumuzu sürdürüyoruz. Panoramik şehir turu sonrasında,  TUZLUCA’ da Tuz Dağı’ nı ve Tuz Mağaraları’ nı görüyoruz ve DİGOR üzerinden, TÜRKİYE-ERMENİSTAN sınır şeridinden ilerleyerek, ERMENİSTAN sınırında, volkanik tüf üzerine kurulmuş bir Ortaçağ Şehri olan, ANİ ANTİK KENTİ’ ne ulaşıyoruz. Burada, BÜYÜK KATEDRAL (FETİYE CAMİİ), AZİZ PATRİK KİLİSE’ si (KEÇEL),TİGRAN HONENTS KİLİSE’ si (RESİMLİ KİLİSE), Arpa Çay üzerindeki yıkık İPEK YOLU KÖPRÜSÜ, Anadolu’ nun ilk Camisi EBUL MENUÇER CAMİİ, ATEŞGEDE TAPINAĞI, HAMAM göreceğimiz yapılar arasında.. Rehberimizden bilgi alarak, kısa bir yolculuktan sonra ’MATRUŞKA ŞEHİR’ KARS’ a geliyoruz.. Kafkasların DAVOS’ u olmayı hedefleyen KARS’ da, önce KARS KAŞARI ve GRAVYER PEYNİRİ alışverişleri yaparak serbest zaman veriyoruz. Daha sonra,  4*KARS KALE Otel’ imize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.  



7 Gün: KARS - SARIKAMIŞ - ERZURUM

Sabah erken kahvaltı sonrası, KARS şehir merkezine gelerek 3.Murat döneminde yapılmış, TAŞ KÖPRÜ’ yü görüyoruz. Ardından, Vatan Şair’i Namık Kemal’in bir dönem dedesi ile birlikte yaşadığı NAMIK KEMAL EVİDoğunun AYOSOFYA’ sı olarak bilinen 12 HAVARİLER KİLİSE’ si (KÜMBET CAMİİ), GAZİ MUHTAR PAŞA KONAĞI, KARS MÜZESİ, BELEDİYE ve DEFTERDARLIK binaları gibi şehrin orijinal mimarisini inceliyoruz. Daha sonra, 1.Dünya Savaşında Enver Paşa Komutasındaki 90 bin Askerimizin donarak şehit olduğu ‘’ALLAHU EKBER DAĞLARI’’ eşliğinde, ülkemizin en önemli tarih düğümlerinden olan SARIKAMIŞ, ARAS NEHRİ ve HORASAN üzerinden, KÖPRÜKÖY’ e ulaşıyoruz. Yıllara meydan okuyan 709 YILLIK ÇOBANDERE KÖPRÜSÜ’ nü fotoğraflıyoruz. PASİNLER güzergâhından, kış turizmi ve üniversiteler arası Kış Oyunlarının adresi, ülkemizin en yüksek rakımlı şehri ERZURUM’ a geliyoruz. Anadolu’ da ki Kapalı Avlulu Medreselerinin en büyüğü ve son örneği olan YAKUTİYE MEDRESESİ’ ni gezerek, rehberimizden bilgi alıyoruz. Erzurum’ un simgesi ÇİFTEMİNARELİ CAMİ,  MİLLİ MÜCADELE KAHRAMANI NENE HATUN ANITI, Anadolu’ nun en eski anıtsal mezar yapıtlarından ÜÇ KÜMBETLER, ULU CAMİ, Bazalt taştan yapılma ERZURUM EVLERİ ve ERZURUM KALESİ, ERZURUM KONGRE BİNASI VE ATATÜRK MÜZESİ diğer göreceğimiz yerler arasında...  Ardından, Oltu Taşı (Kehribar) ile yapılmış tespih, takı, pipo, kol düğmesi alışverişleri için, RÜSTEM PAŞA BEDESTENİ’ ni (TAŞHAN) gezerek, serbest zaman veriyoruz. Geçirdiğimiz güzel bir turun anıları ve kazandığımız yeni dostlukların ardından, ERZURUM Havalimanına geliyoruz. SUNEXPRESS Havayolları ile  ( Haziran Ayında Dönüş Saati:16:05, Ağustos-Eylül-Ekim Aylarında Dönüş Saati:22:00  olarak, Havayolları yeni saat belirlemesi yapmıştır. Rehberimiz son iki günün programını, dönüş saatine göre zaman ayarlamasını yapacaktır. )   İZMİR’ e varıyoruz. Bir başka ACADEMİC TOUR gezisinde buluşmak üzere siz değerli misafirlerimizle vedalaşıyoruz.



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
  • Adnan Menderes Hava Limanı Buluşma (06:00)
Notlar

» Araçta, uçakta ve tesislerde kaybolan eşyalardan acentemiz sorumlu değildir. Değerli olduğunuzu düşündüğünüz eşyalarınızı araçlarda bırakmayınız.

» Rehber; hava, yol ve konaklama şartlarına uygun olarak, turda değişiklik yapma hakkına sahiptir.
» Otellerde aynı standartlarda olmak koşulu ile ACADEMİC TOUR değişiklik yapma hakkına sahiptir.

»Programda yazan uçuş saatleri belirtilen Havayollarından alınmıştır.  ACADEMİC TOUR, uçak saatlerinde olabilecek değişiklikten, rötardan, grev ve fors majör (deprem, iç savaş, terör alarmı, doğal afet vb.) durumlar yüzünden uçuş iptallerinden sorumlu değildir.
» Çocuk indirimleri 2 yetişkin ile birlikte konaklamak şartı ile gerçekleştirilir.
» Turlarda müze ve ören yeri girişleri için MÜZEKART alarak giriş ücretleri masraflarınızı en aza indirebilirsiniz.
» Turların kalkış tarihinden en az 48 saat evvel, tur kalkış saati, rehber telefonu, tekrar teyit edilir.
» Tur programı ACADEMİC TOUR Kayıt formu maddeleri bir bütündür.
» Turlarımızda zorunlu seyahat sigortası yapılmaktadır. Doğum tarihi, tc kimlik no ibrazı şarttır.
» Uçaklı Turlarımız, Sprinter, Prestij, Sultan, Türkuaz vb. marka, 27-31 kişilik lüks midi bas,  veya 12-18 Kişilik Mercedes, Volkswagen Volt  vb. Klimalı, araçlar ile yapılmaktadır.
» Gezi süresi 7 GÜN-6 GECE ’dir. Otel konaklaması 6 GECE’ dir.
» En son sirkü bir önceki sirküyü geçersiz kılar.  
» Rezervasyon esnasında, kimliğinizde yazılı olan isim ve soy isminizi açık olarak kayıt görevlimize bildiriniz.Havaalanında check-in esnasında isimden kaynaklanan problemden ACADEMİC TOUR sorumlu değildir.
» Yeterli sayıda çoğunluk sağlanmadığında, turu 1 gün önceden haber vermek kaydı ile iptal hakkı ACADEMİC TOUR’ da saklıdır. Turun iptali durumunda ACADEMİC TOUR iptali bizzat bildirmek zorundadır.

» Uçakla Gap  ve Doğu Turumuz ‘’Uçaklı, Özel Ürün’’ kapsamındadır.  

» İptal-İade ve değişiklik şartları; Academic Tour Tur Kayıt Sözleşmesi Maddeleri ile bir bütündür. 

 

İPTAL-İADE VE DEĞİŞİKLİK HAKKINDA

Erken Rezervasyon, Promosyon, Uçaklı ve Özel Ürün Tur Programlarında iptal-iade ve değişiklik hakkı yoktur. Ancak, katılımcı MUCBİR sebep göstermesiyle tur iptal ve iadesi  sigorta tarafından sağlanabilmektedir. MUCBİR sebepler kapsamına ''  ciddi derecede kaza ve yaralanma ile dünya sağlık örgütü tarafından acil hastalıklar kapsamına alınmış acil rahatsızlık ve hastalığı, birinci dereceden yakınının vefatı, katılımcının evinin ya da işyerinin yanması veya doğal afetlerle kullanılamaz hale gelmesi, katılımcının vefatı, '' gibi durumlar girmektedir. 

Bunların dışında Psikolojik tedaviler, daha önce tekrarlanmış kronik (akut) rahatsızlıklar, estetik tedaviler, rehabilitasyon tedavileri, doğum ve salgın hastalıklar sigorta kapsamında değerlendirilmemekte ve bu sebeplerden ötürü başvuran katılımcıların tur iptal işlemi sağlanamamaktadır. Bu değerlendirme acentemiz nezdinde yapılmayıp, tüm başvurular ilgili sigorta şirketi tarafından değerlendirilmektedir.  

 

İptal Şartları
https://www.academic-tour.com/ucakla-gapvedogu-turlari-2019
İZMİR ACADEMİC TOUR İzmir Egetur Turizm Ltd. Şti.
Ataturk Cad. No: 270/A 1.Kordon-Alsancak
0232 463 25 25


Bu çıktı 28.03.2024 13:57 tarihinde verilmiştir. İZMİR ACADEMİC TOUR İzmir Egetur Turizm Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.