Uçakla DOĞU ANADOLU TURU 2019 Tur Programı

 

  UÇAKLA DOĞU ANADOLU TURU  

Sun Express Havayolları ile KARS Gidiş - MALATYA Dönüş

 DOĞU ANADOLU' NUN GİZLİ HAZİNELERİ 

 SINIRLI KONTENJAN !!!

1 TUR:10-15 Mayıs 2019      2 TUR:20-25 EYLÜL 2019    3  TUR:27 Eylül-2 Ekim 2019

4 TUR:4-9 Ekim 2019    5 TUR: 11-16 Ekim 2019

( 6 Gün-5 Gece  Cuma Gidiş-Çarşamba Dönüş )

TAMAMI 5* VE 4* OTELLER KALİTESİYLE Y.P. KONAKLAMA

 

Kalkış Yerleri: Sabah saat 09.45’ te Adnan Menderes Havalimanı’ nda buluşuyoruz
PROGRAM
1 Gün: İZMİR - KARS ŞEHİR GEZİSİ ve ANİ ANTİK KENTİ

Sabah saat 09.45’de Adnan Menderes Havalimanı’nda buluşuyoruz. Check-in işlemlerinden sonra SUN EXPRESS Hava Yollarına ait, saat 11:00 uçağı ile hareket ederek, saat 13.15 de KARS Havalimanına iniyoruz. Bizi bekleyen aracımıza binerek serhad (sınır) şehrimiz ’MATRUŞKA ŞEHİR’ olarak anılan KARS’ a varıyoruz. Şehir merkezinde alacağımız öğle yemeği sonrası bu güzel ilimizi tanımaya ve gezmeye başlıyoruz. Günümüzün ilk gezi noktası olan,  TÜRKİYE-ERMENİSTAN sınır şeridindeki volkanik tüf üzerine kurulmuş bir Ortaçağ Şehri olan, ANİ ANTİK KENTİ ile başlıyoruz. Arpaçay Nehri’ nin kıyısında ve Ermenistan sınırında bulunan bu tarihi kentteki gezimizde Tarihi Surlar, Bezirhane, Surp Amena Kilisesi, Tigran Honents Kilisesi, İpek Yolu Köprüsü, Ebu’l Menüçehr Camii, Büyük Hamam, Abughamrends (Poladoğlu Kilisesi), Ateşgede Tapınağı ziyaret noktalarımızdır. Aynı zamanda, Bakireler Manastırı(Surp Hripsime Manastırı), İçkale, Kızlar Kalesi,Selçuklu Kervansarayı,Kral Gagik Kilisesi, Gürcü Kilisesi ise panoramik olarak göreceğimiz yerler arasında yer alıyor… Bu etkileyici gezimizin ardından, Kafkasların DAVOS’ u olmayı hedefleyen KARS’ da şehir merkezine geliyor ve şehir turumuza başlıyoruz. Meçhul Asker Anıtı, Cheltikov Evi, Tarihi Taş Köprü, Rus Şiiri’nin Güneşi olarak bilinen Puşkin’in de yıkandığı Tarihi Osmanlı Hamamları, Namık Kemal Evi, Evliya (Ebu’l Hasan Harekani) Camii, Kümbet Camii(12 Havariler Kilisesi), Defterdarlık Binası (Kentin ilk tiyatrosu), Vali Konağı (Tüccar Stavişku Evi), turumuzun ilk günü gezi noktalarımız olacak. Kars Kalesi ve Beylerbeyi Sarayı’ nı panoramik olarak görüyor ve güzel geçen bir günün sonunda, KARS KAŞARI ve GRAVYER PEYNİRİ alışverişleri yaparak serbest zaman veriyoruz. Daha sonra KARS’ ta The Kars Park Otel ya da Kale Otel’ imize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde  



2 Gün: AĞRI - DOĞU BEYAZID - İSHAK PAŞA SARAYI - MURADİYE ŞELALESİ - VAN

Sabah otelimizde kahvaltımızı aldıktan sonra, yönümüzü DOĞUBEYAZIT’ a çeviriyoruz. DİGOR-IĞDIR-AĞRI yolunu takip ederek Türkiye’ nin en doğusundaki şehir IĞDIR üzerinden,  Doğunun Çukurova’ sı IĞDIR OVASI’ nı takiben KÜÇÜK AĞRI ve BÜYÜK AĞRI Dağı’ nın görkemli manzarası eşliğinde AĞRI-DOĞUBEYAZID’ a varıyoruz. Burada, Topkapı Sarayı’ ndan sonra 2. büyük yapılar topluluğu olan ve Lale Devrinin en büyük anıtsal yapısı olarak kabul edilen, yapımı 99 yıl süren İSHAK PAŞA SARAYI’ nı geziyoruz. Bir kartal yuvasının yüzlerce kez büyütülmüşü gibi duran, taşa oyulmuş İSHAKPAŞA SARAYI’ nın, mistik havasında büyüleneceksiniz… Osmanlı' nın en ünlü yapıtlarından biri olan bu muhteşem sarayın tarihçesi ve mimarisi hakkında rehberimizden bilgi alıp, öğle yemeği için Doğubeyazıd şehir merkezine geçiyor ve mola veriyoruz. PASAJ’ da alışveriş içinde serbest zaman verdikten sonra yönümüzü VAN’ a çeviriyoruz. ÇALDIRAN yolunu takip ederek ÇALDIRAN Ovası üzerinden, TENDÜREK GEÇİDİ’ ni kullanıp MURADİYE ŞELALESİ’ ne varıyoruz. Doğal Asma köprüden geçerek, doğal güzelliği ile göz kamaştıran bu büyüleyici yerde, şelalenin akışını izliyoruz. Muhteşem güzelliğe sahip olan şelalede, biraz keyif yaptıktan sonra, dağların çevrelediği ‘’GÜNEŞ ÜLKESİ’’  Urartuların Başkenti VAN’ ı gezmeye başlıyoruz. VAN KALESİ’ ne (TUŞBA) çıkıyoruz. Kalenin zirvesinde muhteşem VAN Gölü’ nün manzarası ile karşılaşacaksınız. Daha sonra, ESKİ VAN şehrini gezerek, ULU CAMİİ, KAYA ÇELEBİ CAMİİ, HÜSREV PAŞA CAMİİ görüyoruz. Turumuzun devamında, kökeni Urartular' a kadar giden, Van'ın birbirinden zarif “Savatlı Gümüş” işlerini görebileceğimiz bir atölyede alışveriş imkânı buluyoruz. Ardından, bir gen hastalığı sonucu onları dünyaca meşhur kılan, farklı renklerde açığa çıkabilecek gözleri ile Van Kedileri’ ni barındıran KEDİ EVİNİ görüyor ve Doğunun Parisi YENİ VAN KENTİ’ ne geçiyoruz. Geniş caddeleri ile şehrin içinde yapacağımız panoramik turun ardından, akşam saatlerinde VAN’ da 5*ELİTE WORLD otelimize yerleşiyoruz.



3 Gün: GEVAŞ-AKDAMAR ADASI-ERZURUM

Otelde alacağımız kahvaltı sonrasında, VAN Gölü’ nün büyüleyici güzelliği eşliğinde, GEVAŞ yönüne ilerliyoruz. Bizi bekleyen tekne ile VAN GÖLÜ üzerindeki, AKDAMAR ADASI’ na geçiyoruz. Ada üzerinde efsanelere konu olmuş, dünyada ilk Papaz yetiştiren okullardan biri olan AKDAMAR KİLİSESİ’ ni ziyaret ediyoruz. Kilisenin dış duvarları üzerindeki İncil, Tevrat ve Kuran-ı Kerim’  den alıntı sahnelerin ve Mitolojik olayların taş kabartmalarını dikkatle inceliyoruz. Daha sonra, öğle yemeğimizi alarak, SUPAN DAĞI’nın muhteşem manzarası eşliğinde, etkileyici doğa görsellikleri içerisinde vereceğimiz molalarla, FIRAT NEHRİ boyunca, ERZURUM PALANDÖKEN KAYAK Merkezindeki bulunan PALAN OTEL’ imize  yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.



4 Gün: ERZURUM-ERZİNCAN

Otelimizde alacağımız kahvaltı sonrası Dadaşlar Diyarı ERZURUM’da turumuza başlıyoruz. ERZURUM’ da, Milli Mücadele Kongre Merkezi, Atatürk Evi, Yakutiye Medresesi, 1670 yılı tarihli levhasıyla halka vergi indirimi getirildiğini belirten fermanın dış avlu duvarında asılı olduğu Lala Mustafa Paşa Camii, Ulu Camii, Çifte Minareli Medrese, Üç Kümbetler, 93 Harbi’ nin Destansı Hanımı Nene Hatun Kabri ve Aziziye-Mecidiye Tabyaları Erzurum’ da göreceğimiz yerler arasındadır. Erzurum ilimizin el sanatlarının öncelikli örneği olan Oltu Taşı’ ndan üretilen hediyelik eşyaların sergilendiği Taşhan -Rüstem Paşa Kervansarayı’ nda verilecek alışveriş ve serbest zaman sonrası, öğle yemeğimizi yöresel lezzet olan Çağ Kebabı’ ndan alıyoruz. Erzurum evlerinde kahve keyfimizin ardından AZİZİYE-AŞKALE-TERCAN-ÜZÜMLÜ yolunu takip ederek ERZİNCAN’ a varıyor ve Erzincan şehir merkezini görerek BAKIRCILAR ÇARSISINDA alışveriş için mola veriyoruz. Güzel bir günün ardından, Erzincan’daki HILTON GARDEN INN otelimize yerleşiyoruz.



5 Gün: ERZİNCAN-KEMAH-DİVRİĞİ-SİVAS

Sabah otelimizde kahvaltımızı aldıktan sonra ERZİNCAN-KEMAH yolunu takip ederek DİVRİĞİ’ ye varıyoruz. Panoramik olarak Divriği Kalesi ve Eski Divriği evlerini görüp, UNESCO Dünya Kültür Miras listesinde yer alan, Anadolu mimarisinin başyapıtlarından olan, muhteşem taş işçiliğini göreceğimiz Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası’ nı rehberimizden alacağımız bilgiler ile geziyoruz. 1228 yılında Mengücekoğulları hükümdarı Süleyman Şah’ ın oğlu Ahmet Şah tarafından baş mimarı Ahlatlı Hürremşah olan ustalara yaptırılmıştır. Cami ile bitişik olan ve ruh hastalıklarının müzik ve su sesiyle tedavi edildiği Darüşşifa ise Ahmet Şah’ın eşi Behram Şah’ ın kızı Melike Turan Melek tarafından yaptırılmıştır. Buradaki gezimizi tamamladıktan sonra, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin harcının kırıldığı şehirlerden olan SİVAS’ a hareket ediyoruz. Önce, Atatürk’ün Sivas Kongresini yaptığı ve günümüzde müze olarak kullanılan SİVAS KONGRE BİNASI’ nı görüyor ve gerekli bilgilerin verilmesinden sonra, Selçuklu ve Osmanlı Dönemi mimari eserleri olan Gök Medrese, Çifte Minareli Medrese, Buruciye Medrese, Ulucami geziyoruz. Bu esnada yüreklerimizi derinde sarsan Madımak Otel’imizi de görerek, konaklama yapacağımız BÜYÜK OTEL’ e  geçiyoruz. Akşam yemeği otelimizde.



6 Gün: SİVAS-MALATYA

Otelimizde alacağımız erken sabah kahvaltısı sonrasında,  MALATYA’ ya hareket ediyoruz. Şehir turumuzu gerçekleştiriyoruz ve rehberimiz eşliğinde, NOSTALJİ EVİ' ni ziyaret edip, burada yorgunluğumuzu atıyoruz. MALATYA’ nın meşhur ŞİRE PAZARI’ nda kayısısından yapılmış çeşit çeşit ürünleri görüp, alışverişimizi tamamlayarak İnönü Meydanı ve Yeni Camiyi görerek öğle yemeğimizi alıyor ve Malatya Havalimanı’ na doğru yola çıkıyoruz. SUNEXPRESS Havayollarına ait saat 16:50 uçağına binip, Doğu’ ya veda ediyor ve İZMİR’ e varıyoruz. Bir başka ACADEMİC TOUR gezisinde buluşmak üzere siz değerli misafirlerimizle vedalaşıyoruz.



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
  • Adnan Menderes Hava Limanı Buluşma (09:45)
Notlar

» Araçta, uçakta ve tesislerde kaybolan eşyalardan acentemiz sorumlu değildir. Değerli olduğunuzu düşündüğünüz eşyalarınızı araçlarda bırakmayınız.

» Rehber; hava, yol ve konaklama şartlarına uygun olarak, turda değişiklik yapma hakkına sahiptir.
» Otellerde aynı standartlarda olmak koşulu ile ACADEMİC TOUR değişiklik yapma hakkına sahiptir.

» Programda yazan uçuş saatleri belirtilen Havayollarından alınmıştır.  ACADEMİC TOUR, uçak saatlerinde olabilecek değişiklikten, rötardan, grev ve fors majör (deprem, iç savaş, terör alarmı, doğal afet vb.) durumlar yüzünden uçuş iptallerinden sorumlu değildir.
» Çocuk indirimleri 2 yetişkin ile birlikte konaklamak şartı ile gerçekleştirilir.
» Turlarda müze ve ören yeri girişleri için MÜZEKART alarak giriş ücretleri masraflarınızı en aza indirebilirsiniz.
» Turların kalkış tarihinden en az 48 saat evvel, tur kalkış saati, rehber telefonu, tekrar teyit edilir.
» Tur programı ACADEMİC TOUR Kayıt formu maddeleri bir bütündür.
» Turlarımızda zorunlu seyahat sigortası yapılmaktadır. Doğum tarihi, tc kimlik no ibrazı şarttır.
» Uçaklı Turlarımız, Sprinter, Prestij, Sultan, Türkuaz vb. marka, 27-31 kişilik lüks midi bas,  veya 12-18 Kişilik Mercedes, Volkswagen Volt  vb. Klimalı, araçlar ile yapılmaktadır.
» Gezi süresi 6 GÜN-5 GECE ’dir. Otel konaklaması 5 GECE’ dir.
» En son sirkü bir önceki sirküyü geçersiz kılar.  
» Rezervasyon esnasında, kimliğinizde yazılı olan isim ve soy isminizi açık olarak kayıt görevlimize bildiriniz. Havaalanında check-in esnasında isimden kaynaklanan problemden ACADEMİC TOUR sorumlu değildir.
» Yeterli sayıda çoğunluk sağlanmadığında, turu 1 gün önceden haber vermek kaydı ile iptal hakkı ACADEMİC TOUR’ da saklıdır. Turun iptali durumunda ACADEMİC TOUR iptali bizzat bildirmek zorundadır.

» Uçakla  Doğu Anadolu Turumuz ‘’Uçaklı, Özel Ürün’’ kapsamındadır.  

» İptal-İade ve değişiklik şartları; Academic Tour Tur Kayıt Sözleşmesi Maddeleri ile bir bütündür. Erken Rezervasyon, Promosyon, Uçaklı ve Özel Ürün Tur Programlarında iptal-iade ve değişiklik hakkı yoktur. Ancak, katılımcı MUCBİR sebep göstermesiyle tur iptal ve iadesi  sigorta tarafından sağlanabilmektedir. MUCBİR sebepler kapsamına ''  ciddi derecede kaza ve yaralanma ile dünya sağlık örgütü tarafından acil hastalıklar kapsamına alınmış acil rahatsızlık ve hastalığı, birinci dereceden yakınının vefatı, katılımcının evinin ya da işyerinin yanması veya doğal afetlerle kullanılamaz hale gelmesi, katılımcının vefatı, '' gibi durumlar girmektedir.

Bunların dışında Psikolojik tedaviler, daha önce tekrarlanmış kronik (akut) rahatsızlıklar, estetik tedaviler, rehabilitasyon tedavileri, doğum ve salgın hastalıklar sigorta kapsamında değerlendirilmemekte ve bu sebeplerden ötürü başvuran katılımcıların tur iptal işlemi sağlanamamaktadır. Bu değerlendirme acentemiz nezdinde yapılmayıp, tüm başvurular ilgili sigorta şirketi tarafından değerlendirilmektedir.  

İptal Şartları
https://www.academic-tour.com/ucakla-dogu-anadolu-turu
İZMİR ACADEMİC TOUR İzmir Egetur Turizm Ltd. Şti.
Ataturk Cad. No: 270/A 1.Kordon-Alsancak
0232 463 25 25


Bu çıktı 29.03.2024 10:47 tarihinde verilmiştir. İZMİR ACADEMİC TOUR İzmir Egetur Turizm Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.