UÇAKLA GAP TURU (Uzun Program) Tur Programı

5 GECE KONAKLAMALI UZUN PROGRAM

  UÇAKLA GAP TURU  

Antakya'da Konaklama Ayrıcalığı Bu Programda...

(Antakya, Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin, Adıyaman’da  5*-4* Otellerde Konaklamalı)

Adana - İskenderun - Antakya - Harbiye – Gaziantep - Halfeti - Göbeklitepe - Harran - Urfa
Mardin - Midyat - Hasankeyf - Atatürk Baraj Göleti- Nemrut - Adıyaman - Kahramanmaraş – Adana

14-19 Nisan 2019 ( 6 GÜN- 5 GECE )

SADECE BU TARİHE ÖZEL UZUN PROGRAM

   ERKEN REZERVASYON KAMPANYASI İLE !!!  

ERKEN REZERVASYON, İLK 10 KİŞİ İÇİN GEÇERLİDİR… KONTENJAN DOLDUKTAN SONRA, 
FİYATLAR KADEMELİ OLARAK ARTIŞ GÖSTEREREK, NORMAL ÜCRETLENDİRME UYGULANACAKTIR.


UÇAKLA GAP (Kısa Program) Turlarımızı incelemek için lütfen buraya tıklayınız !

Kalkış Yerleri: Sabah saat 07:40 da Adnan Menderes Havalimanı iç hatlar terminalinde buluşuyoruz.
PROGRAM
1 Gün: İZMİR - ADANA - ANTAKYA

Siz değerli misafirlerimizle, sabah saat 07:40 da Adnan Menderes Havalimanı iç hatlar terminalinde buluşup, Check-in işlemlerimizi tamamlayarak saat 08:50 SUN EXPRESS uçuşu ile saat 10:15 ADANA Havalimanına iniyoruz. Bizi bekleyen otobüsümüze biniyor ve uygun bir yerde ekstra kahvaltımızı yaptıktan sonra, turumuza başlıyoruz. BELEN GEÇİDİ’ nden Büyük İskender’ in kurmuş olduğu 63 şehirden biri olan İSKENDERUN’ u panaromik olarak görüp, rehberimizin bilgilendirmelerini dinleyerek,  ÇAN - EZAN - HAZZAN sesinin birlikte duyulduğu kent olan ANTAKYA' ya ulaşıyoruz. Burada gezeceğimiz yerler; ANTAKYA ARKEOLOJİ ve MOZAİK MÜZESİ, Hristiyanlık kelimesinin ilk defa kullanıldığı ST. PIERRE KİLİSESİ, şehri ikiye ayıran ve mitolojik hikâyelerde ORONTES (ASİ)Nehrini görüp,  eski Antakya Evlerinin bulunduğu sokakta yürüyüşler yapıyoruz. Sonrasında, HABİBİ NECCAR CAMİİ’ ni görüp, meşhur UZUN ÇARŞI’da alışveriş için serbest zaman veriyoruz.  Defne’ nin gözyaşları şeklinde anılan,  HARBİYE ŞELALELERİ’ nde ruhumuzu dinlendiriyor ve  ANTAKYA gezimizi tamamlayarak, 4* GRAND BOĞAZİÇİ Otelimize vb. geçiyoruz. Konaklama ve akşam yemeği otelimizde.



2 Gün: GAZİANTEP - ZEUGMA MOZAİK MÜZESİ - GAZİANTEP ÇARŞILARI (TAM GÜN)

Otelde alacağımız sabah kahvaltısının ardından ANTAKYA’ ya veda ederek,  ŞAHİN BEY` in şehri GAZİANTEP` e ulaşıyoruz. Fabrikalarıyla, geniş ve düzenli caddeleri, parkları bulvarları meydanları ile gerçekten metropol olmaya aday GAZİANTEP’ te, panoramik şehir turu yapıyoruz. Bu esnada KALE`  yi  ve şehrin önemli yapılarını görebilme fırsatı yakalıyoruz. Dünyanın en büyük mozaik müzesi olan ZEUGMA MOZAİK MÜZESİ` ni rehberimiz eşliğinde geziyoruz. Öğle yemeğimizi dünyaca ünlü ve Unesco Gastromi Şehri unvanlı Gaziantep’ te yöresel tatları deneyimleyerek aldıktan sonra, Çarşılar bölgesine gelerek,  ZİNCİRİYE BEDESTENİ, BÜYÜK PASAJ, ALMACI PAZARI, BAKIRCILAR ÇARŞISI ve İMAM ÇAĞDAŞ’ ta serbest zaman alıp baklava, hediyelik eşya ve Antep fıstığı alışverişlerimizi yapıyoruz. Sonrasında 17. yüzyılda Tekke Camii Külliye binası içine kahve - kütüphane olarak kullanılan ve günümüzde TAHMİS KAHVESİ olarak anılan mekânda, Sütlü Melengiç kahvelerimizi içerek,  keyifle günümüzü sonlandırıyoruz. Gaziantep’te 4* MET GOLD HOTEL’ imize vb. yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.



3 Gün: HALFETİ - HARRAN - ŞANLIURFA

Otelde alacağımız kahvaltımızdan sonra bizi büyüleyecek olan KARAGÜL diye tabir edilen HALFETİ` ye geçiyoruz.  Birecik Baraj Gölü üzerinde bir saat sürecek muhteşem bir TEKNE Turuna (ekstra) çıkıyoruz. Tekne turunda Rum Kale, Tarihi Mağara Evleri, büyük bir kısmı sular altında kalan ve sular altındaki yapıları görebileceğiniz SAVAŞAN KÖYÜ’ nü gezdikten sonra, tekrar Halfeti’ ye varıyoruz. Güneydoğu’nun bu saklı cennetinde geçireceğimiz güzel saatlerin ardından,  peygamberler şehri ŞANLIURFA` ya varıyoruz. BALIKLI GÖL - AYN ZELİHA GÖLÜ, HZ. İBRAHİM` in doğduğu MAĞARA,  RIZVANİYE CAMİİ, GÜMRÜK HAN  ve  BEDESTEN çarşılarında serbest zaman veriyoruz. Daha sonra HARRAN’ a hareket ediyoruz. İslamiyet döneminin ilk üniversitesi olarak bilinen HARRAN ÜNİVERSİTESİ, HARRAN ULU CAMİİ, HARRAN HÖYÜK, HARRAN KALESİ ve dünyada hiçbir yerde bulunmayan kendine özgü mimarisi ile HARRAN KONİK KUBBELİ EVLERİ’ ni gezdikten sonra, ŞANLIURFA’ da  5* DEDEMAN OTEL’imize vb. yerleşiyoruz. Akşam dileyen misafirlerimizle (ekstra) Urfa kültürünün bir parçası olan, yemekli SIRA GECESİ eğlencesine gidiyoruz. Konaklama otelimizde. 



4 Gün: GÖBEKLİTEPE- MARDİN - MİDYAT

Otelde alacağımız sabah kahvaltısı sonrasında, dünya tarihinin yeniden yazılmasına sebep olan, 11.500 yıl önce yapılmış ve yapıldıktan 2000 sene sonra üstü esrarengiz bir şekilde kapatılmış olan dünyanın ilk tapınağı GÖBEKLİTEPE ile, bugünkü gezimize başlıyoruz (açık olması halinde). İlk heykel atölyesinin bulunduğu GÖBEKLİTEPE, aynı zamanda nohut, mercimek, buğdayın dünyada ilk ekildiği topraklar ve tarım tarihinin başladığı yer olarak bilinmektedir. Tarihin akışını değiştiren Göbeklitepe gezimizin ardından, Gecesi Gerdanlık, Gündüzü Seyranlık olan MARDİN`e hareket ediyoruz.Mardin'de önce, Süryanilerin bölgedeki dinsel ve kültürel var oluşlarının tarihsel bir simgesi olan DEYR-UL ZAFARAN MANASTIRI’ nı ziyaret ediyoruz. Daha sonra, ULU CAMİİ, ARKEOLOJİ MÜZESİ, ZİNCİRİYE MEDRESESİ ve Mardin kültürü ve mimarisi ile bütünleşmiş yapıları gezip, Mardin’ in dar sokaklarını ve taş mimarisini keşfediyoruz. Mardin çarşısında alışveriş için serbest zaman veriyoruz. Yöreye özgü eski baskı kalıplarıyla basılmış yazmalar, bakır çerezlikler ve şamdanlar, kilim ve el yapımı keçe, tesbihler, puşi, şarap, ahşap işçiliği ürünleri,  badem şekeri, leblebi, mırra cezvesi ve kulpsuz özel fincanlar gibi hediyelik eşya alışverişleri yapabilirsiniz. Buradan MİDYAT’ a geçiyoruz. 5* MATİAT OTEL`imize vb. yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.



5 Gün: MİDYAT- HASANKEYF - KAHTA - NEMRUT - ADIYAMAN

Otelde alacağımız sabah kahvaltısı sonrasında, Midyat,  mimari alanda bölgenin lideri konumunda... Tarihi yapısını o kadar güzel korumuş ki, insan burada adeta bir Orta Çağ kentinde gezdiğini hissediyor. Zengin bir mimari doku içinde bulunan yörenin tas ustalarının incelikli becerileri, Midyat` a bir açık hava müzesi görünümü kazandırmakta. Ayrıca,   Süryani ustalarının yüzyılların birikimiyle ince ince işlediği TELKARİ sanatının en iyi örneklerini burada bulabilirsiniz. Midyat sokaklarını gezerek, alışverişler yaptıktan sonra, ‘’Sıla’’ ve ‘’Adını Kalbime Yazdım’’ dizilerinin de çekildiği ve daha birçok diziye ev sahipliği yapan Midyat Konuk Evi‘ ni geziyoruz. Daha sonra 2019 yılında Ilısu Barajı ile sular altında kalacak olan HASANKEYF’ e doğru yola çıkıyoruz. Şehrin önemi hakkında rehberimizden bilgilerimizi alıp,  fotoğraf molası vererek, Hasankeyf’e veda ediyoruz. Batman–Siverek güzergâhı üzerinden  ATATÜRK BARAJ GÖLETİ’ni görüyoruz  ve NİSSİBİ Köprüsünden geçerek  KAHTA’ ya ulaşıyoruz.Bizi bekleyen minibüslerle (ekstra)  NEMRUT’ a çıkıyoruz. Doğu ve Batı Medeniyetlerinin, 2150 m. yükseklikte muhteşem bir piramitteki kesişme noktası, Dünyanın sekizinci harikası ve ‘’Kralların Tahtı’’ olarak adlandırılan NEMRUT; yüksekliği on metreyi bulan büyüleyici heykelleri, metrelerce uzunluktaki kitabeleriyle, UNESCO Dünya Kültür  Mirasında yer almaktadır. Dünyada güneşin en güzel battığı noktada muhteşem gün batımını seyrettikten sonra yine minibüslerle 4* GRAND İSİAS OTEL’ imize geliyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.



6 Gün: ADIYAMAN- KAHRAMANMARAŞ - ADANA - İZMİR

Otelde alacağımız sabah kahvaltısı sonrasında,  milli mücadelemizdeki başarılarından dolayı Kahraman unvanıyla anılan kentimizKAHRAMANMARAŞ’ a doğru yola çıkıyoruz. Önce, BAKIRCILAR ÇARŞISI ve SÜTÇÜ İMAM HEYKELİ’ ni görüyor ve alışveriş için serbest zaman alıyoruz. Ardından, meşhur dövme dondurmayı Yaşar Pastanesi’ nde yedikten sonra, ADANA' ya ulaşıyoruz Türkiye'nin  en büyük cami olma özelliğine sahip olan, Sabancı Merkez Camii rehberimiz eşliğinde ziyaret ediyoruz. Şehrin simgesi olan Taş Köprü, Sinema Müzesi, Ulu Cami, Ramazanoğulları Külliyesi yürüyüş turumuz esnasında göreceğimiz yerler arasında yer alıyor. Kazancılar Çarşısı’nda alışveriş için serbest zaman veriyoruz. Geçireceğimiz keyifli saatlerden sonra, akşam yemeğimizi Adana’nın meşhur ciğerinden tadarak, Adana havalimanına hareket ediyoruz. Saat 22:15 uçağı ie İZMİR’ e uçarak, bu güzel Uçakla GAP Turumuzu sonlandırıyor ve bir başka ACADEMİC TOUR seyahatinde, tekrar buluşmak dileğiyle siz değerli misafirlerimizle vedalaşıyoruz.     



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    » Araçta, uçakta ve tesislerde kaybolan eşyalardan acentemiz sorumlu değildir. Değerli olduğunuzu düşündüğünüz eşyalarınızı araçlarda bırakmayınız.

    » Rehber; hava, yol ve konaklama şartlarına uygun olarak, turda değişiklik yapma hakkına sahiptir.

    » Otellerde aynı standartlarda olmak koşulu ile ACADEMİC TOUR değişiklik yapma hakkına sahiptir.

    » Programda yazan uçuş saatleri belirtilen Havayollarından alınmıştır. ACADEMİC TOUR, uçak saatlerinde olabilecek değişiklikten, rötardan, grev ve fors majör (deprem, iç savaş, terör alarmı, doğal afet vb.) durumlar yüzünden uçuş iptallerinden sorumlu değildir.
    » Çocuk indirimleri 2 yetişkin ile birlikte konaklamak şartı ile gerçekleştirilir.

    » Turlarda müze ve ören yeri girişleri için MÜZEKART alarak giriş ücretleri masraflarınızı en aza indirebilirsiniz.

    » Turların kalkış tarihinden en az 48 saat evvel, tur kalkış saati, rehber telefonu, tekrar teyid ediniz.

    » Tur programı ACADEMİC TOUR. Kayıt formu maddeleri bir bütündür.

    » Turlarımızda katılan kişi sayısı doğrultusunda araç seçimi yapılmaktadır. (16-18-27.31.46 kişilik) Yolcu turu satın alırken bu şartı kabul etmiş sayılır.

    » Gezi süresi 6 GÜN-5 GECE’ dir. Otel konaklaması 5 GECE’ dir.

    » Bazı otellerde akşam yemekleri, yoğunluk durumuna göre, Set Menü veya Açık Büfe olarak verilebilir.

    » Rezervasyon esnasında, kimliğinizde yazılı olan isim ve soy isminizi açık olarak kayıt görevlimize bildiriniz. Havaalanında check-in esnasında isimden kaynaklanan problemden ACADEMİC TOUR sorumlu değildir.
    » Yeterli sayıda çoğunluk sağlanmadığında, turu 2 gün önceden haber vermek kaydı ile iptal hakkı ACADEMİC TOUR’ da saklıdır. Turun iptali durumunda ACADEMİC TOUR iptali bizzat bildirmek zorundadır.

    » İptal-İade ve değişiklik şartları; Academic Tour Tur Kayıt Sözleşmesi Maddeleri ile bir bütündür. 

    Erken Rezervasyon, Promosyon, Uçaklı ve Özel Ürün Tur Programlarında iptal-iade ve değişiklik hakkı yoktur. Ancak, katılımcı MUCBİR sebep göstermesiyle tur iptal ve iadesi  sigorta tarafından sağlanabilmektedir. MUCBİR sebepler kapsamına ''  ciddi derecede kaza ve yaralanma ile dünya sağlık örgütü tarafından acil hastalıklar kapsamına alınmış acil rahatsızlık ve hastalığı, birinci dereceden yakınının vefatı, katılımcının evinin ya da işyerinin yanması veya doğal afetlerle kullanılamaz hale gelmesi, katılımcının vefatı, '' gibi durumlar girmektedir. 

    Bunların dışında Psikolojik tedaviler, daha önce tekrarlanmış kronik (akut) rahatsızlıklar, estetik tedaviler, rehabilitasyon tedavileri, doğum ve salgın hastalıklar sigorta kapsamında değerlendirilmemekte ve bu sebeplerden ötürü başvuran katılımcıların tur iptal işlemi sağlanamamaktadır. Bu değerlendirme acentemiz nezdinde yapılmayıp, tüm başvurular ilgili sigorta şirketi tarafından değerlendirilmektedir.  


    İptal Şartları
    https://www.academic-tour.com/ucakla-gap-uzun-program
    İZMİR ACADEMİC TOUR İzmir Egetur Turizm Ltd. Şti.
    Ataturk Cad. No: 270/A 1.Kordon-Alsancak
    0232 463 25 25


    Bu çıktı 19.04.2024 00:10 tarihinde verilmiştir. İZMİR ACADEMİC TOUR İzmir Egetur Turizm Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.