VİZESİZ UKRAYNA RÜYA KENTLERİ TURU (Odessa`lı) Tur Programı

UÇAKLA VİZESİZ - PASAPORTSUZ YENİ KİMLİKLE 

   UKRAYNA RÜYA KENTLERİ TURU (Odessa'lı)    

ODESSA(1 ) – UMAN – VİNNİTSA (1) – LVİV(2) KLEVAN – RİVNE – KİEV(2)

4* VE 3* OTELLER'DE  TAM 6 GECE KONAKLAMA !!!  (7 GÜN-7 GECE)

   BAŞKENT KİEV’İ DOYA DOYA GEZME İMKANI  

PEGASUS HAVA YOLLARI İLE İZMİR-ODESA /KİEV-İZMİR  UÇUŞ AYRICALIĞI İLE

(Dikkat !!! Ukrayna Ülke - Yol Koşulları gereği zorlu seyahatlerin özenle en aza indirgenmiş haliyle...) 

ACADEMİC TOUR, UKRAYNA RÜYA KENTLERİ TURU AYRICALIKLARI

KATAKOMBLAR (YER ALTI TÜNNELLERİ) GEZİSİ VE GİRİŞ ÜCRETİ FİYATA DAHİL…
UNESCO LİSTESİNE GİRMİŞ PECERSKAYA LAVRA MANASTIRI VE GİRİŞ ÜCRETİ FİYATA DAHİL…
TARİHİ FÜNİKÜLER İLE PODOL GEZİSİ FİYATA DAHİL...
DÜNYANIN EN BÜYÜK FACİLARIN İZLERİ…ÇERNOBİL MÜZESİ FİYATA DAHİL…
REKORLAR KİTABINA GİREN MİKRO-MİNYATÜRLER MÜZESİ VE GİRİŞ ÜCRETİ FİYATA DAHİL…
DÜNYACA ÜNLÜ 2.DÜNYA SAVAŞI MÜZESİ VE GİRİŞ ÜCRETİ GEZİSİ FİYATA DAHİL…

DÜNYANIN EN DERİN METROSU ARSENALNA GEZİSİ FİYATA DAHİL…
UKRAYNA’NIN 7 HARİKASINDAN BİRİ SOFİA DOĞAL PARK MÜZESİ GEZİSİ VE GİRİŞ ÜCRETİ FİYATA DAHİL…

   SÜRPRİZ EKSTRA ÖDEMELER YOK !  
YEMEKLİ “ALTIN AT NALI & SİLAHŞÖRLER KALESİ” (ŞATOLAR TURU)  KATILMA İMKANIYLA…
KİEV’de GELENEKSEL UKRAYNA GECESİ (Yemekli Eğlence Programı) KATILMA İMKANIYLA…
DİNYEPER NEHRİ TEKNE GEZİSİNE KATILMA İMKANIYLA...

 1. TUR  23-30 EYLÜL      2. TUR  14-21 EKİM 

Kalkış Yerleri: İZMİR ADNAN MENDERES HAVA LİMANI
PROGRAM
1 Gün: İZMİR - ODESSA

Saat 11:00’de İzmir Adnan Menderes Hava Limanı dış hatlar terminali Pegasus kontuarında rehberimizle buluşuyor ve saat 13:10‘da gerçekleşecek uçuşumuz için bagaj ve gümrük işlemlerimizi tamamlayarak, ODESSA’ya hareket ediyoruz. Yerel saat ile 17:55’teki varışımızın ardından bizi bekleyen tur aracımıza yerleşiyor ve Karadeniz’in kuzeybatısında yer alan UKRAYNA’nın önemli Liman kenti, Karadeniz’in İncisi ODESSA şehir turumuza başlıyoruz. Yaz aylarının vazgeçilmez tatil beldelerinden biri olan ve plajlarıyla turizmin gözbebeği konumunda bulunan ODESSA’da ilk durağımız, şehrin en bilinen simgesi haline gelmiş ve Liman’ın ana girişini temsil eden dev Potemkin Merdivenleri olacaktır. Merdivenlerin hemen yanı başında yer alan ve sokak sanatçılarının sanatlarını sergiledikleri İstanbul Parkı’nda kısa bir fotoğraf ve dinlenme molamızı veriyoruz. Kent’in bir diğer ünlü simgesi, Odessa Opera Binası, görkemli mimarisiyle Tolstoy Sarayı ve Catherine Plazası, Düğün Sarayı, Ukrayna Ulusal Bankası, Ana Sinagog diğer göreceğimiz yerler arasındadır. Göz kamaştıran ve her gördüğünüz binanın önünde fotoğraf çekmekten kendinizi alıkoyamayacağınız yapılar ve mağazalarla süslü, ODESSA’nın, İstanbul’daki İstiklal Caddesi’ne benzeteceğiniz; Derybasivska Caddesi’ndeki gezintimizde, alış-veriş ve yemek molamızı için serbest zaman veriyoruz. Serbest zamanı takiben, rehberimizle buluşuyor ve bizi bekleyen aracımızla otelimize geçiyoruz. Konaklama Odessa’daki otelimizde.



2 Gün: ODESSA - KATAKOMBLAR (Yeraltı Labirentleri) - UMAN (Sofia Park) - VİNNİTSA

Otelimizde sabah kahvaltımızı yaptıktan sonra, bizi bekleyen aracımızda yerlerimizi alıyor ve macera severlerin ilgisini çekecek gezimize başlıyoruz. Odessa’nın görülmeden geçilmemesi gereken yerlerinden biri olan ve  şehrin geniş alanına uzanan dünyanın en büyük “Yeraltı Labirenti” olarakta adlandırılan Katakombları gezmeye gidiyoruz.(Giriş ücretleri dahil !) 200 yıl önce inşa edilmiş bu yeraltı tünelinin toplam uzunluğu yaklaşık olarak 2500 kilometre ve derinliğide 40 metredir. Bu tüneller, Odessa’nın İkinci Dünya Savaşı’nda Nazi Almanya’sının işgaline uğradığı üç yıl boyunca, yerel direnişçiler (partizanlar) tarafından kullanılmış ve direnişçiler bu süre boyunca yaşamlarını bu yer altı labirentlerinde geçirmişlerdir. Paris ve Roma’da da yer alan Katakombların 50 kat daha büyüğü olan bu yer altı tünellerinde, rehberimizin bilgilendirmeleri eşliğinde o dönemin orijinal eşyalarını görerek; insanların direnişi ve yaşantısının kalıntılarına tanıklık edeceğiz. Katakomblar gezimizin ardından aracımızdaki yerlerimizi alıyor ve yolumuzun üzerinde bulunan ve adını içinden geçen Umanka nehrinden alan, UKRAYNA’lı yerel halkın gerçek yaşam şeklini çok iyi gözlemleyebileceğimiz ve en küçük şehir olmasına karşın iki tane üniversite barındıran Uman’a ulaşıyoruz. Doğal güzellikleri, güzel parkları, tarihte Hasidik Yahaudiler için özel bir önem taşıyan ve Alman Nazilerin binlerce Yahudi çocuğu katletmesi, “Uman Katliamı” ile anılan kent haline gelmiştir. UKRAYNA’nın Hmelnitskiy bölgesinde 1772 yılında doğan Hasidik tarikatının önde gelenlerinden Breslovlu Rabbi Nachman, ölümünden kısa bir süre önce kente yerleşmesi ve vefatı ile UMAN’a çok büyük bir kutsiyet kazandırdı. Bu sebeple yüzbinlerce Hasidik tarikatı üyeleri burada hac görevlerini yerine getirmektedirler. Rehberimizin UMAN ile ilgili anlatımlarını takiben şehir merkezinde serbest zaman alıyor ve Ukrayna’nın yedi harikasından biri olan Sofiyevka Botanik Parkı’na gidiyoruz. Polonyalı bir soylu, Stanislav Pototskiy tarafından 1796 yılında yapılan ve 1802‘de eşi Sofya’ya armağan edilen bu Park’ta, kayıkla gezinti, büyük gölette mini tekne turu, deniz bisikletleri gezisi yapmak mümkündür. Ayrıca park içinde isteyenler fayton turu da yapabiliyor. Minik şelaleler, göletler, çeşitli bahçeler ile Cennetten bir köşe, Sofia Park (Sofiyevka) gezimizi takiben, günün ikinci yarısında, pırlanta işleme fabrikalarıyla ünlü VINNITSA kentine doğru yol alıyoruz. Konfor ve gelir düzeyi bakımından UKRAYNA’da en iyi il seçilen VINNITSA’ya varışımızın ardından, panoramik şehir turumuzu gerçekleştiriyoruz. Tarihte en acı olaylardan biri olan ve 11.000 kişinin Hitler ordusu tarafından katledilmesiyle geçen bu kentte, gezimizi tamamlayıp, akşam yemeği için serbest zaman veriyoruz. Otelimize döndükten sonra, yakınlarıyla vakit geçirmek isteyen misafirlerimiz, özellikle yaz aylarında sokak müzisyenleriyle, çeşitli eğlence ve aktiviteleriyle hareketli olan, Central City Park’a gidebilirler.  Konaklama Vinnitsa’daki otelimizde.

 

 



3 Gün: VİNNİTSA - TERNOPİL - LVİV

Oteldeki kahvaltımızın ardından, eşyalarımızı alarak aracımıza yerleşiyor ve LVIV’e doğru hareket ediyoruz. Öğlen saatlerinde ulaşacağımız ve yolumuzun üstünde bulunan, UKRAYNA’nın küçük ama şirin şehirlerinden olan TERNOPIL’e varıyor ve kısa bir panoramik tur yapıyoruz. Turumuzda, Shevshenko Meydanı, Tiyatro Binası, Dominik Kilisesi görebileceğimiz yerler arasındadır. Kendine özgü ilginç dekoru ve doğal ilgi çekici yapısıyla harika fotoğraflar çekebileceğiniz restoranlarında dileyen misafirlerimiz için serbest zaman veriyoruz. Molamızın ardından, LVIV kentine doğru yolumuza devam ediyoruz. Hürrem Sultan’ın Roxselena olarak doğduğu ve adını “Aslan” anlamını taşıyan Lion’dan aldığı şehre girdiğinizde kendinizi bambaşka bir yerde hissedeceksiniz. Unesco Dünya Mirası Listesinde yer alan, Nostaljik Tramvayı, eski sokakları, tarihi dokusuyla etkileyici LVIV’e ulaşarak şehir turumuza başlıyoruz. Turumuz sırasında , Lviv kurucusu Prens Danylo Halytsky Heykeli, UNESCO tarafından koruma altına alınan şehrin trafiğe kapalı alanı Rynok Square, Opera, Pazar meydanındaki tarihi her biri farklı hikayeye sahip, Latin Katedrali, Lubomisrki Palace, King John Sobieski Palace, Bandinelli Palace ve Black House  göreceğimiz yerler arasındadır. Akşam yemeği için rehberimizin yönlendirmeleri doğrultusunda alacağımız serbest zamanın ardından otelimize yerleşiyoruz. Konaklama Lviv’deki otelimizde. Dileyen misafirlerimiz rehberimizin tavsiyeleri doğrultusunda akşam LVIV’in eğlenceli mekanlarının keyfini çıkarabilirler. Konaklama Lviv’deki otelimizde.



4 Gün: LVİV - ALTIN AT NALI VE SİLAHŞÖRLERİ ŞATOLARI TURU

Sabah kahvaltısının ardından, dileyen misafirlerimiz bu günlerini serbest olarak değerlendirebilir ve LVIV şehir merkezinde alış-veriş yapıp, kentin klasik caddeleri arasında kendileri için planladıkları bir gezi gerçekleştirebilirler. Dileyen misafirlerimiz ise Rehberimiz eşliğinde, yemekli olarak düzenlenecek olan ilginç hikayeleriyle meşhur Altın At Nalı ve Silahşörleri Şatoları turuna katılabilirler (isteğe bağlı ekstra). Gezimiz sırasında, LVIV bölgesinde 16. Yüzyıldan kalma tarihi şatolardan en önemli 3 tanesini görme imkanımız olacak. Kendinizi adeta şövalyeler zamanında hissedecek ve şövalye kıyafetleri ile fotoğraf çektirme imkanına sahip olacaksınız. Bu turumuzda ilk ziyaretimiz, 17. Yüzyıla ait ve Jakub Sobieskin Şatosu olarak ta bilinen, İtalyan mimarisinden izlere rastlayacağınız ZOLOCHIV ŞATOSU’nu gezme ile başlıyoruz. Bölge kralının ikametgah olarak kullandığı, şehrin asayiş merkezi,  bir dönem hapishanesi olan, bambaşka bir çehresiyle bölgenin elit tabakasının çay partilerini yaptığı ve şifreli bir dille dileklerini kazıdıkları taşları gördükten ve hikayelerini dinledikten sonra, öğle yemeğimizi almak üzere (fiyata dahil) restoranımıza gidiyoruz. Yemek sonrasında, Şatolar turumuza kaldığımız yerden devam ediyoruz. Bölgede anlatılan ilginç efsanelerinden dolayı, uzunca bir süre kapalı tutulan PIDHIRDTSI ŞATOSU’na doğru yola koyuluyoruz. 339 Metre rakımı ve Stır Nehrinin doğduğu dağın eteğine Mimar Andrea Del Akva tarafından inşa edilen Şato, Jevuski’ye ait hazinelerinin halen bulunamadığı ve aramaya kalkanların da hüsrana uğradığı, eşine olan nefretinden dolayı onu Şato duvarlarına asarak ölüme terk ettiği gibi ilginç hikayelerini rehberimizden dinliyoruz. Ayrıca izin verilen yerlerde fotoğraflar çekerek, Pidhirtsi Şatosu gezimizi tamamlıyoruz. Ünlü mimari bir Anıt olarak günümüze kadar taşınan, Polonya kralı 3. Sobieski’nin doğduğu ve bir dönem Magnat asil Ailesi’nin Rezidansı olarak hizmet veren, şimdilerde ise Lviv’in tarihi müzesi, çok önemli tablo ve eserlerin bulunduğu en Popüler Şato’yu geziyor ve Olesky Şatosu (kalesi) hakkında rehberimizden detaylı bilgilendirmeleri aldıktan sonra,  bu isteğe bağlı tura katılmayan diğer misafirlerimizle buluşarak bizi bekleyen aracımızla otelimize geri dönüyoruz.



5 Gün: LVİV- KLEVAN (AŞK TÜNELİ) - RİVNE - LUTSK - KİEV

Sabah kahvaltısının ardından, bizi hazır bekleyen aracımıza yerleşiyor ve Klevan-Rivne üzerinden KIEV’e doğru hareket ediyoruz. Yaklaşık 2 saatlik bir yolculuktan sonra ilk durağımız olan, modern mimariyle Litvanya, Polonya ve Rus eserlerinin çokça bulunduğu LUTSK şehrine geçiyoruz. Lubart Kalesi, Teslis Katedrali, Heykel Evi görülebilecek yerlerden bazılarıdır. Lutsk’da öğle yemeği için vereceğimiz serbest zamanın bitiminde, ülkenin turistik olarak en çok rağbet gördüğü yerlerden biri olarak bilinen, fenomen haline gelmiş tek yönlü tren hattında bulunan AŞK TÜNELI ile ünlü Klevan yerleşim bölgesine ulaşıyoruz. Sosyal medyadan gördüğümüz ağaçlar arasındaki romantik ve doğal tünelde fotoğraf çekimi için vereceğimiz serbest zamanın ardından yolumuza devam ediyoruz. Rivne’ye ulaşıyor ve Kiev’e geçiş yolumuz olan bu güzel yerleşim bölgesinde panoramik turumuzu gerçekleştirip, Dinyeper kıyısına kurulan, ismini efsaneye göre Kiy, Şek ve Horiv adlı 3 kardeşin en büyüğü Kiy’den almış ve son yıllarda ihtilallerle dünya kamuoyunun gündemine gelen Başkent KIEV’e akşam saatlerinde ulaşıyoruz. Gece ışıkları içerisinde panaromik şehir turumuzu gerçekleştiriyoruz. Şehir turumuza, KIEV’in en eski semtlerinden biri olan Padol’u(Podil) ziyaret ederek başlıyoruz. Başbakanlık Parlamento Binası’, Mihaylovski Kilisesi’ni, Prenses Olga Heykeli’ni ve Bağımsızlık Anıtı’nı  panoramik olarak gördükten sonra, Shevchenko Bölgesi’nde yer alan ve 1100 Metre uzunluğunda Europeiskaya ile Bessarabskaya Meydanlarını birbirine bağlayan eşsiz bir konuma sahip Kiev’in en merkezi ve işlek caddesi ünlü Kreschatik Caddesine geçiyoruz. Birçok restoran ve kafenin bulunduğu Kreschatik Caddesi’nde rehberimizin de yönlendirmeleriyle alış-veriş ve yemek için serbest zaman alıyoruz. Kentin dinamizmini arttıran sokak dansçıları ve müzisyenlerini de görebileceğimiz Kreschatik Caddesi’ndeki molamızın ardından Kiev Turumuzu tamamlayarak otelimize gidiyoruz. Konaklama Kiev’deki otelimizde.



6 Gün: TAM GÜN KİEV-ÇERNOBİL MÜZESİ-ARSENALNA METRO İSTASYONU

Sabah kahvaltımızın ardından bir önceki günümüzde gece ışıklarında panaromik olarak gezdiğimiz Kiev’in ünlü caddelerinden Vladimirskaya Bulvarında bulunan Merkez Opera ve Bale Binasını görerek turumuza başlıyoruz. Sonrasında 11.yüzyılda Kiev’in sur duvarlarının sur kapısı; ünlü Altın Kapı’yı gezerek, adını Aya Sofya’dan alan Aziz Sofya Meydanı’na varıyoruz. Yürüyüş turumuza, Sanatçılar sokağı ve hediyelik eşya pazarını ziyaret ederek devam ediyoruz. Tarihi füniküler ile Kiev’in ilk yerleşim bölgelerinden biri olan Podol’a (Podil) gidiyor ve rehberimizin ilgili anlatımlarından sonra öğle yemeği için serbest zaman veriyoruz. Molamızın ardından, dünyanın en büyük nükleer faciasının izlerini taşıyan Çernobil Müzesi'ni geziyor ve rehberimizin anlatımlarını dinliyoruz. Ardından bizi bekleyen aracımızla bir gün önce gece gördüğümüz Kreschatik Caddesi’ne geçiyor ve rehberimizin yönlendirmeleriyle serbest zaman veriyoruz. Daha sonra 1960 yıllarında inşa edilen ve Sovyet zamanında sığınak olarak kullanıldığı anlatılan dünyanın en derin metrosu olan (yaklaşık 106 m) Arsenalna Metro İstasyonu’na gidiyoruz.(Fiyata dahil!) Günde bir milyonu aşkın yolcu taşıyan ve turistlerin ilgi odağı olan metro gezintimizden sonra dileyen misafirlerimiz Dinyeper nehri Tekne turuna dahil olabilirler.(İsteğe bağlı ekstra) Turumuzun sonunda misafirlerimiz, bu güzel kentin sokaklarında, alış-veriş mağazalarında veya kafelerinde doyasıya vakit geçirebilirler.  Akşam, belirlenen saat ve yerde rehberimizle buluşmamızın ardından otelimize geri dönüyoruz. UKRAYNA’da konaklayacağımız bu son gecemizde kentin gece yaşantısını yakından tanımak ve gece ışıkları altında keyifli bir akşam geçirmek isteyen misafirlerimiz şehir merkezinde vakit geçirebilirler. Konaklama Kiev’deki otelimizde.



7 Gün: KİEV - 2.DÜNYA SAVAŞI MÜZESİ - PECERSKA LAVRA MANASTIRI - MİNYATÜRLER MÜZESİ - İZMİR

Otelimizde alacağımız kahvaltının ardından, bizi bekleyen aracımızla, UKRAYNA tarihinin Ulusal  müzesi olan Dinyeper Nehri kıyısındaki tepelere kurulu 2.Dünya Savaşı Müzesini gezmek üzere yola koyuluyoruz. (Fiyata dahil!) 1941 Nazi Alman işgaline karşı en büyük direnişi gösteren Sovyetler Birliğinin 2.Dünya Savaşına ilişkin; açık kısmında Sovyet ordusunun Afganistan savaşında ve 2. Dünya savaşında kullandığı savaş uçakları, tanklar, roketler sergilenmekte. Üç kattan oluşan kapalı kısımda ise savaşa ait bütünüyle orijinal olarak saklanmış araç gereçler yer almaktadır. Yevgens Vucetich tarafından yaptırılan Anavatan Anıtsal Heykeli burada bulunan en ilginç yapıtlardan bir tanesidir. Toplam ağırlığı yaklaşık 530 ton ve yüksekliği 62 metredir. Savaşların insanlık üzerinde derin izlerini yakından gözlemleyebileceğiniz bu gezimizin ardından, mutlaka gezilip görülmesi gereken yerler arasından bulunan, 11. yüzyıldan kalma ve UNESCO Dünya Mirasları Listesinde yer alan, 6 tanesi yerin altında toplam 18 Kiliseden oluşan, Pecerska Lavra Manastırı’nı gezmek üzere yola koyuluyoruz. (Fiyata dahil!) Tamamen ruhani bir ortamı olan ve yöre halkının ibadetlerine şahit olabileceğiniz, birbirinden farklı ritüelleri gözlemleyebileceğiniz gezimizin bu bölümünde, 70 çocuğun el boyama işçiliğiyle hazırladığı Paskalya Yumurtalarından muazzam bir eserin bulunduğu bahçesini de görebileceksiniz. Pecerska Lavra Manastırı içerisinde görülebilecek en ilginç yerlerden bir tanesi de Mikro-Minyatürler Müzesi. (Fiyata dahil!) Dünyaca ünlü Ukraynalı minyatür ustası Nikolay Syadristıy’ın özel bir teknolojiyle yaptığı ve yalnızca mikroskop yardımıyla görülebilen ve bir çok eserinin rekorlar kitabına girdiği ; Dünya’nın en küçük kemanı, kitabı, saati, kilit ve anahtarı, uzaya çıkan ilk insan olan Yuriy Gagarin’in güvem eriği çekirdeğinden yapılan portresi, dünyadaki en küçük elektrik motoru, toplu iğne deliğinde Deve Kervanı ve Stranç Takım görebileceğini eserlerinden bazılarıdır. Buradaki gezimizi tamamladıktan sonra, serbest zaman veriyoruz. Dileyen misafirlerimiz rehberimizin sizler için rezervasyonunu yaptığı, Kiev’de müzikli,eğlenceli, folklör gösterili GELENEKSEL UKRAYNA gecesine dahil oluyoruz.(İsteğe bağlı ekstra) Burada geçireceğimiz keyifli bir gecenin ardından Kiev Hava Limanına gidiyoruz. Pegasus Hava Yolları ile PC 1552 sefer sayılı aktarmasız uçuşuyla yerel saat ile 02:45’te İzmir’e hareketin ardından, 05:00’te İzmir’e varıyoruz ve bir daha ki ACADEMİC TOUR gezimizde buluşmak üzere vedalaşıyoruz.



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
  • Adnan Menderes Hava Limanı Buluşma (05:00)
Notlar

1-ACADEMIC TOUR hava, yol, sınır kapılarındaki yoğunluk ve olağan üstü durumlarda gerekli gördüğü takdirde, turda, güzergahta ve konaklama bölgelerinde değişiklik yapma hakkına sahiptir.

2-UKRAYNA TURUNDA Pasaport ya da Vize zorunluluğu yoktur. Seyahatinizi, 1 Haziran 2017’de alınan karar doğrultusunda yeni Biometrik Kimlikle yapabilirsiniz. Eski Kimliğe sahip olan misafirlerimiz ise geçerli süresi olan Pasaportlarıyla seyahat edebilirler.

3-Pasaportların seyahat tarihinin bitimi baz alınarak, minimum 3 ay geçerliliği olması gerekmektedir. Ülkelerin talepleri olan pasaport geçerlilik süresi bilgilerine T.C Dışişleri Bakanlığı Resmi web sayfasından ulaşabilirsiniz. Bu bilgi doğrultusunda misafirlerimiz pasaportlarını kendileri kontrol etmelidirler. 1 aydan az süreli pasaport ile seyahat eden misafirlerimiz, ülke pasaport polisleri tarafından, ülkeye alınmama durumu ile karşılaşabilir. Ayrıca, yırtık, hasar görmüş pasaportlar sınır polisleri tarafından kabul edilmeyebilir.

4-Firmamız havayolu ile yolcu arasında aracı konumunda olup, 28/09/1955 Lahey Protokolüne tabidir. Tüm uçuşlarda rötar riski her zaman mevcuttur ve uçuş öncesinde saatler değişebilir. Yolcu uçuştan 24 saat önce, uçuş saatlerini acenteden teyit etmekle yükümlüdür. Yolcu turu saat değişme riskini kabul ederek satın almıştır. Havayolları’ndan kaynaklanan uçuş saati değişiklikleri, rötar veya gecikmelerden ACADEMIC TOUR sorumlu tutulamaz.

5-Uçak yolculuğu esnasında her yolcunun kabin içine El bagajının bir adedi geçmemesi, 20 cm x 40 cm x 55 cm boyutlarını ve 8 kg ağırlığını aşmaması gerekmektedir. El bagajı hakkının, serbest bagaj hakkına eklenmesi mümkün olmamaktadır. Bu seyahatte kişi başına valiz hakkı maksimum 20 kg ‘dır. Ekstra valiz veya ağırlıktan ödenecek ekstra bagaj ücretinden ACADEMIC TOUR ve tur rehberi kesinlikle sorumlu değildir.

6-Geçerli yeni Çipli Kimliği veya Pasaportu olduğu halde ülkenin gümrük memurunun veya polisinin yolcuyu ülkeye kabul etmeme hakkı vardır. Bu durumda acentemizin sorumluluğu bulunmamakta olup, misafir tur ile ilgili haklarını kaybetmiş demektir.

7-Çocuk indirimlerimiz 2 yetişkin ile birlikte konaklamak kaydı ile geçerlidir.

8-Tur programı ACADEMIC TOUR Seyahat Acentesi kayıt sözleşmesi maddeleri ile bir bütündür.

9-Yerel otoriteler tarafından gezilmesine, gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi ya da turlar yapılmaz. Bu gezi ya da turların yapılamamasından ACADEMIC TOUR sorumlu tutulamaz.

10-Tur sırasında unutulan, kaybolan, çalınan eşyalardan ACADEMIC TOUR sorumlu değildir. Pasaportunuzun kaybolması yada çalınması halinde Acentemiz yetkilisi/rehberi, diğer seyahat eden misafirlere acentenin taahhüt ettiği üzere Tur Programına devam etmek zorunda olduğundan; kaybın/çalınmanın gerçekleştiği ülkede Pasaport işlemleri, geri dönüş yada tura dahil olma işlemleri ile ilgili tüm organizasyonda kendi sorumluluklarında hareket edeceklerini bilmelidirler. Bu hususta doğabilecek sıkıntı ve sorunlar ile ilgili Acentemiz sorumluluk kabul etmez.

11-Konaklamalarımızı gerçekleştireceğimiz bazı ülkelerde 3* ve 4* Otel statüsü, ülkemiz 2* ve  3* statüsüne denk gelebilir. Seyahat edilen ülke standartları göz önünde bulundurulmalıdır.

12-3 Kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilebilmekte olup, bu tip odalarda 3. Kişiye tahsis edilen yatak standart yataklardan küçüktür. 3 Kişilik odalar 1 büyük yatak+1 ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar. Açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için Tur katılımcısı 3. Kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar.

13-Otellerde gruplara sunulan oda tipi haricindeki taleplerinizi (superior,suit,kral dairesi vb.) acentemizden bağımsız otel resepsiyonundan yapabilirsiniz. ACADEMIC TOUR bundan doğabilecek ödeme, ihtilaf veya aksaklıklardan sorumlu tutulamaz.

14-Tur programında dahil olan hizmetlerden otelde alınan Kahvaltılar, bulunulan ülkenin kültürüne uygun olarak ve genelde kontinental kahvaltı olarak, tereyağı, reçel, ekmek, çay veya kahveden oluşan sınırlı bir mönü ile sunulmakta olup gruplar için gruba tahsis edilmiş ayrı bir salonda servis edilebilir. Kahvaltı salonuna yiyecek getirilmesi oteller tarafından kabul edilmemekte olup, salondan dışarı yemek çıkartılması ekstra ücrete tabidir.

15- Turun gerçekleşmesi için, yeterli sayıda katılımcıya ulaşılamadığı takdirde önceden haber vermek kaydı ile Acentemiz turu iptal etme hakkına sahiptir. Misafirimize ödenen ücret, ödendiği şekilde iade edilecektir.

16- 18 yaş altı reşit sayılmayan çocukların anne ve babalarından biri veya ikisi ile tura katılmadığı durumlarda, tura katılım için gerekli olan muvafakat namelerin seyahat sırasında kişilerin yanında bulundurmaları zorundadır.

17-Kişiler seyahat öncesi yurtdışına çıkış izni, belge vb. durumlarını kontrol etmelidirler.

18-Yolculuk esnasında Emniyet Kemerlerinizin takılma zorunluluğu bulunmaktadır. 0-4 yaş yolcularımız için çocuk araç koltuğu getirilmesi zorunludur. Kurallara uyulmaması halinde ACADEMİC TOUR uygulanacak olan Trafik cezalarından veya yaptırımlarından sorumlu tutulamaz.

19-Seyahat edilecek ülkelerde tedarik edilen Araç koltuk numaraları satın alındığı gibi olsa dahi yön, yer veya konumu farklılık gösterebilmektedir. Mevcut ülkenin araç şartları doğrultunda yerleştirme yapılmaktadır.

20-Tur esnasında programda bulunan tüm ülkelerde alışveriş ve harcama yapılabilmesi için, Euro veya Dolar bulundurmanız yeterlidir. Yerel para birimi kullanılan bölgelerde Rehber para çevrilmesi konusunda yardımcı olacaktır.

21-Ukrayna Araç ve Yol Koşulları, politik durumlardan dolayı farklılık arz etmektedir.  Avrupa ülkeleri ile aynı ölçüde değerlendirilmemelidir.

22-Gezi süresince rahat yürüyüş ayakkabısı tercih edilmelidir. Gece için yanınıza hırka v.b bir kıyafet bulundurmanızda fayda vardır.

23- Ukrayna Rüya Kentleri Turumuz ‘’ Uçakla / Özel  Ürün’’ kapsamındadır. 

24-İptal-İade ve değişiklik şartları; ACADEMİC TOUR Tur Kayıt Sözleşmesi Maddeleri ile bir bütündür. Erken Rezervasyon, Promosyon, Uçaklı ve Özel Ürün Tur Programlarında iptal-iade ve değişiklik hakkı yoktur. Ancak, Özel Seyahat, Sağlık, ve Güvence Sigortası yaptıran misafirlerimiz, MUCBİR sebep göstermesiyle turu satın aldıkları tarihten, tur bitimine kadar yaşadıkları olumsuzluklar güvence altına alınır. Ani gelişen rahatsızlıklar, birince derece vefat veya ani hastalıklar bu güvence paketine dahildir. Gerekçesiz iptaller, kronik rahatsızlıklar sigorta kapsamına girmez. İptal ve iadeler, acentemiz nezdinde yapılmayıp, sigorta şirketi tarafından değerlendirilmektedir. 

25-Tur kayıt esnasında yapılan ödemeler hangi para birimi ve miktarda yapıldıysa; iptal-iade durumunda da aynı para birimi ve miktarlarda geri ödemesi yapılır.

26-Oteller de, aynı kategoride olması koşulu ile Academic Tour değişiklik yapma hakkına sahiptir.

27-Ukrayna’yı ziyaret edecek misafirlerimizin 2 doz aşılarını vurulmuş  ve üzerinden 14 gün geçmiş olması gerekmektedir. Ayrıca E-nabız/E-devletten yada Sağlık Bakanlığı’nın onayladığı makamlardan alınmış İngilizce Aşı Pasaportlarınızı yanınızda bulundurmanız  gerekmektedir. 

28- Tura katılan misafirlerimiz, Sağlık Bakanlığı ve/veya DSÖ (Dünya Sağlık Örgütü) uyarınca belirlenen hijyen kurallarına uymayı, seyahat öncesinde talep edilmesi halinde sağlık raporunu sunmayı, ülkeler arası geçişlerde talep edilmesi halinde teste tabi olmayı ve bundan dolayı doğacak maddi yükümlülükleri kabul etmiş sayılır.

29- Tura katılacak misafirlerin Covid-19 tedavisini kapsayan ve en az kalacakları süre kadar geçerli Seyahat Sağlık Sigortalarını ibraz etmek zorundalar.

30- Tüm misafirler, yukarıda belirtilen maddeleri kabul ederek turu satın almış sayılırlar.                   


İptal Şartları
https://www.academic-tour.com/tur-767-ukrayna-ruya-kentleri-turu.html
İZMİR ACADEMİC TOUR İzmir Egetur Turizm Ltd. Şti.
Ataturk Cad. No: 270/A 1.Kordon-Alsancak
0232 463 25 25


Bu çıktı 29.03.2024 09:13 tarihinde verilmiştir. İZMİR ACADEMİC TOUR İzmir Egetur Turizm Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.