Uçaklı DOĞU AKDENİZ (Pamfilya ve Kilikya) Tur Programı

 UÇAKLI DOĞU AKDENİZ (PAMFİLYA-KİLİKYA) TURU 

 ANTALYA Gidiş, HATAY Dönüş  (5 Gün-4 Gece)

BÖLGENİN SEÇKİN OTELLERİNDE Y.P. KONAKLAMA

ERKEN GİDİŞ-GEÇ DÖNÜŞ, Gün Kaybı Olmadan, Dolu Dolu 5 GÜN 

ANTALYA-ALANYA-ANAMUR-SİLİFKE-MERSİN-TARSUS-ADANA-ANTAKYA(HATAY)

3.TUR : 21-25 Eylül   4 TUR : 19-23 Ekim  

   ERKEN REZERVASYON KAMPANYASINI KAÇIRMAYIN !!!   

Kalkış Yerleri: Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar Terminalinde siz değerli misafirlerimizle buluşuyoruz.
PROGRAM
1 Gün: ANTALYA- AŞAĞI DÜDEN ŞELALESİ- KALEİÇİ-ASPENDOS-PERGE ANTİK KENTİ

Sabah erken saatlerde Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar Terminalinde siz değerli misafirlerimizle buluşuyor, check-in işlemlerinden sonra SunExpress Havayolları saat 07:45 uçuşu ile hareket ederek, saat 08:50’de ANTALYA Havalimanı’na iniyoruz. (Havalimanı veya uçak içerisindeki kahvaltı seçeneklerinden faydalanabilirsiniz) Bizi bekleyen otobüsümüze yerleştikten sonra, AŞAĞI DÜDEN ŞELALESİ’ne hareket ediyoruz.Düden Çayı’nın 40 m yükseklikten Akdeniz’le buluştuğu doğal güzelliği görerek, fotoğraflarımızla bu anları ölümsüzleştiriyoruz. Daha sonra, Antalya’nın en güzel semtlerinden bir tanesi olan LARA’yı panoramik görerek, ANTALYA’da şehir turuna çıkıyoruz. ANTALYA KALEİÇİ’nde tarihi sokaklarını rehberimiz eşliğinde keyifle gezip, serbest zaman veriyoruz. Ardından, Türkiye’de en iyi korunmuş antik tiyatrolardan biri olan ve muhteşem bir mimariye sahip ASPENDOS TİYATROSU’nu gezmeye gidiyoruz. Rehberimizin bilgilendirmeleri eşliğinde gezimizi tamamlayıp, rotamızı Pamfilya bölgesinin en güzel kenti PERGE’ye çeviriyoruz. Perge Antalya il merkezine 15 km uzaklıkta Aksu ilçesi sınırlarında yer almaktadır. Perge son yıllarda yapılan arkeolojik kazılarda ortaya çıkan eserleriyle tarih severleri çok fazla heyecanlandıran kentlerimizin başında gelmektedir. Ne denli zengin bir kent olduğunu, aristokrasisinin ve sanat anlayışının ne kadar  yüksek olduğunu ziyaretimiz esnasında sizlerde keşfetme şansına sahip olacaksınız. Onbin kişilik stadyumu, ihtişamlı kent kapıları, kutsal alanları, devası hamamları, tiyatrosu, sonu bir türlü görünmeyen sokakları, süs havuzları ile çağının çok çok ötesinde bir kent olan PERGE’yi rehberimiz anlatımlarıyla geziyoruz. Perge  ziyaretimizin ardından,  ANTALYA’da ELİPS ROYAL HOTEL’e otelimize vb. geçiyoruz.  Akşam yemeği otelde aldıktan sonra, isteyen konuklarımız ANTALYA şehir merkezine çok yakın olan otelimizden, merkeze inip yürüyüşler yapabilir ve gönüllerince eğlenebilirler.



2 Gün: SİDE-SİDE ANTİK KENTİ-MANAVGAT ŞELALESİ-ALANYA-DAMLATAŞ MAĞARA-KIZILKULE-ANAMUR

Otelimizde alacağımız kahvaltının ardından, ülkemizin önde gelen turizm merkezlerinden biri olan SİDE’ye geçiyoruz. Tarih ve denizin bir araya geldiği SİDE ANTİK KENT’te, Antik Tiyatro, Agora, Side Arkeoloji Müzesi ve Apollon Tapınağı’nda rehberimizin anlatımlarını dinliyoruz.  Apollon Tapınağı'nın denize kıyısında  olması sebebiyle, çok güzel fotoğraf ve video çekimleri yapabilirsiniz. Daha sonra SİDE ÇARŞI’nda alışveriş için serbest zaman veriyoruz. Buradan yönümüzü  bir doğa harikası  olan MANAVGAT ŞELALESİ’ne  çeviriyoruz. Muhteşem bir doğa manzarasına sahip olan şelalede, huzur verici keyifli anlar geçiriyoruz. Tekrar otobüsümüze biniyor ve ALANYAya hareket ediyoruz. Burada  DAMLATAŞ MAĞARASInı ve Alaaddin Keykubad’ın adına kurulan ALANYA’daki Selçuklu varlığının simgesi KIZILKULE’yi geziyoruz. Alanya gezimizi tamamlayıp, manzaralı bir yolculukla ANAMUR’a varıyoruz. ANAMUR’da 4*PRINCESS OTEL’e vb. yerleşiyoruz.Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.



3 Gün: SİLİFKE-AYA THEKLA KİLİSESİ-GÖKSU KÖPRÜSÜ-NARLIDERE-ÜÇ GÜZELLER MOZAİK MÜZESİ-CENNET CEHENNEM MAĞARASI-ASTIM DİLEK MAĞARASI-ZEUS TAPINAĞI ve KİLİSESİ- KANLI DİVANE ANTİK KENT-KIZ KALESİ-KORYKOS ÖREN YERİ-MERSİN

Otelimizde alacağımız kahvaltının ardından, muz bahçeleri arasında yaptığımız yolculukla MAMURE KALESİ’ni panoramik gözlemleyerek SİLİFKE’ye varıyoruz. Burada Hıristiyanlıkta çok önemli yer olan AYA THEKLA Yeraltı Kilisesi’ni rehberimiz eşliğinde geziyor,  SİLİFKE KALESİ’ni,  tarihi GÖKSU KÖPRÜSÜ’nü  görüyoruz. Sonrasında lagos balığı ve kaya koruğu turşusu ile ünlü, NARLIKUYU BELDESİ’ne geçiyor ve ÜÇ GÜZELLER MOZAİK MÜZESİ (restorasyon çalışmaları tamamlanırsa) gezebilme şansına sahip olacağız. Diğer ziyaret noktalarımız olan dünyaca bilinen CENNET–CEHENNEM MAĞARASI’nı, ASTIM DİLEK MAĞARASI’nı ZEUS TAPINAĞI ve KİLİSESİ’ni gezmek üzere serbest zaman veriyoruz. Turumuzun devamında hikayesini rehberimizden dinlerken büyüleneceğiniz, günümüzde hala akustiğinin çok iyi olması sebebiyle konserlere ev sahipliği yapan ama ilk olarak 3’üncü yüzyılda kurulmuş olan KANLI DİVANE ANTİK KENTİ’ne gidiyoruz. Burada o dönem suçluların atıldığına inanılan ölüm çukurunu, kaya rölyefleri, Hristiyanlığın kabulü sonrasında işlevselliği değişen çeşitli dini yapıları, ölüm kulesini ve antik dönem mezar kalıntılarını ve diğer anıtsal eserleri geziyoruz. MERSİN’in simgelerinden olan meşhur KIZ KALESİ’önünde hatıra fotoğraflarımızı çekip, deniz kıyısında bulunan ve KORYKOS ÖREN YERİ’ni panoramik olarak görerek, Hitit dönemiyle başlayıp, Helenistik, Roma, Bizans ve Ermeni dönemleriyle devam eden tarihsel süreci hakkında rehberimizin bilgilendirmelerini dinliyoruz. Mersin sahil turu, BALIKÇI BARINAĞI ve LİMAN turumuzu gerçekleştirip,MERSİN’ de RAMADA BY WYNDHAM vb.otelimize yerleşiyoruz.  Akşam yemeği ve konaklama otelimizde



4 Gün: TARSUS-ESHAB-I KEYF-NUSRAT MAYIN GEMİSİ-KLEOPATRA KAPISI-ST.PAUL KUYUSU-DANYEL PEYGAMBER MAKAMI-KIRK KAŞIK BEDESTENİ-TARSUS ŞELALESİ-ROMA MEZARLARI-ADANA-TAŞ KÖPRÜ-SABANCI MERKEZ CAMİİ-ULU CAMİİ-BÜYÜK SAAT KULESİ-SİNEMA MÜZESİ-KAZANCILAR ÇARŞISI

Otelimizde alacağımız kahvaltının ardından, ünlü Romalı komutan MARCUS ANTONİUS ile KLEOPPATRA arasında aşkın yaşandığı yer olan TARSUS a hareket ediyoruz. Tarsus’ta gezimize bütün kutsal kitaplar da adı geçen YEDİ UYURLAR MAĞARASI (ESHAB-I KEHF) ile başlıyoruz. Eshab-ı Keyf diye adlandırılan ve kutsal kişiler olarak bilinen, Hıristiyanlarca 7, Müslümanlarca 8 evliya olarak kabul edilen Yemliha, Mekselina, Mislina, Mernuş, Sazenuş, Debernuş ve Kefeştetayuş adındaki yedi genç ve köpekleri Kıtmir’e ait olduğu söylenen ve burada yüzyıllarca uyuduklarına inanılan mağarayı ziyaret ediyoruz. Mağaradaki gezimiz sonrası, Çanakkale Savaşlarında vermiş olduğu hizmetle tüm dünyanın dikkat kesildiği NUSRAT MAYIN GEMİSİ’ni, Mısır'ın ünlü kraliçesi Kleopatra'nın sevgilisi Romalı General Antonius ile Tarsus'da buluşmak üzere geldiklerinde şehre girdikleri kapı olan KLEOPATRA KAPISI’ (Liman Kapısı) HZ. İSA’nın Havarilerinden ST.PAUL KUYUSU’nu ve Danyal Peygamber Makamını ziyaret ediyoruz. Tarihi ve kültürel dokusuyla ilgi çeken Tarsus Evleri’ni rehberimiz eşliğinde gezerek Tarsus'un tarihsel birikiminin kanıtlarını gözlemliyoruz. Sonrasında, Tarsus' un en önemli tarihi yapılarından biri olan KIRK KAŞIK BEDESTENİ’ni geziyor ve BERDAN ÇAYI üzerinde, 5 metrelik yükseklikten dökülen TARSUS ŞELALESİ ve ROMA MEZARLARI’nı  görerek, bir diğer gezi noktamız olan   ADANA’ya hareket ediyoruz  SEYHAN BARAJ GÖLETİ etrafında otobüsümüzle gezintimizi yapıp, şehrin simgesi olan Taş Köprü`yü   fotoğraflıyor ve Türkiye`nin  en büyük 2.ci camii olma özelliğine sahip olan SABANCI MERKEZ CAMİ’ni ziyaret ediyoruz. .Turumuzun devamında, Adana Ulu Camii, Büyük Saat Kulesi, Sinema Müzesi diğer göreceğimiz yerler arasındadır. Kazancılar Çarşısı’na geldiğimizde alışveriş için serbest zamanı veriyoruz. ADANA’da 4* ŞİRİNPARK OTEL’e yerleşiyoruz.Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.



5 Gün: İSKENDERUN-HATAY(ANTAKYA)-NECMİ ASFUROĞLU ARKEOLOJİ MÜZESİ-ARKEOLOJİ VE MOZAİK MÜZESİ-ST.PIERRE KİLİSESİ-ANTAKYA EVLERİ-HABİBİ NECCAR CAMİİ-UZUN ÇARŞI-HARBİYE ŞELALELERİ

Otelimizde alacağımız kahvaltının ardından, ADANA’ya veda ediyor ve  BELEN GEÇİDİ’ nden Büyük İskender’in kurmuş olduğu 63 şehirden biri olan İSKENDERUN’ u panoramik olarak görerek, rehberimizin bilgilendirmeleriyle ÇAN, EZAN, HAZZAN sesinin birlikte duyulduğu kent HATAY’a (Antakya) ulaşıyoruz. Önce Antakya kent merkezinde yapılan bir otel inşaatının kazıları sırasında ortaya çıkan arkeolojik kalıntıların yerinde korunarak sergilendiği Dünyanın en büyük tek parça mozaiği’nin bulunduğu Necmi Asfuroğlu Arkeoloji Müzesi’ni  geziyoruz. Bu büyüleyici ve etkileyici  müze ziyaretimiz sonrasında, Akdeniz ve Hatay mutfağının lezzetlerini  tadacağımız yöresel yemeklerden oluşan öğle yemeğimizi almak üzere mola veriyoruz. Ardından ARKEOLOJİ ve MOZAİK MÜZESİ Hristiyanlık kelimesinin ilk defa kullanıldığı ST. PIERRE KİLİSESİ, şehri ikiye ayıran ve mitolojik hikâyelerde ORONTES (ASİ) Nehrini gözlemleyerek eski Antakya Evlerinin bulunduğu sokakta yürüyüşler yapıyoruz. Daha sonra, HABİBİ NECCAR CAMİİ’ ni görüp, UZUN ÇARŞI gezilerimizi yapıyor ve çarşıda sizlere nefis Antakya Künefesi tatmak üzere serbest zaman veriyoruz. Akşamüzeri  HARBİYE ŞELALELERİ’nde mola vererek ruhumuzu dinlendiriyoruz. Daha sonra akşam yemeğimizide tekrar yöresel lezzetlerden alarak, tarih, doğa, lezzet, kültür dolu bu harika turumuzu sonlandırıyoruz. Unutulmaz anılarımızla HATAY Havalimanı’na geçiyor ve  Saat 22:40 uçağıyla İZMİR’e hareket ediyoruz. Siz değerli konuklarımızla bir başka ACADEMIC TOUR seyahatinde uluşmak üzere vedalaşıyoruz.



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
  • Adnan Menderes Hava Limanı Buluşma (05:30)
Notlar

»Araçta, uçakta ve tesislerde kaybolan eşyalardan acentemiz sorumlu değildir. Değerli olduğunuzu düşündüğünüz eşyalarınızı araçlarda bırakmayınız.

» Rehber; hava, yol ve konaklama şartlarına uygun olarak, turda değişiklik yapma hakkına sahiptir.

» Otellerde aynı standartlarda olmak koşulu ile ACADEMİC TOUR değişiklik yapma hakkına sahiptir.

» Programda yazan uçuş saatleri belirtilen Havayollarından alınmıştır. ACADEMİC TOUR, uçak saatlerinde olabilecek değişiklikten, rötardan, grev ve fors majör (deprem, iç savaş, terör alarmı, doğal afet vb.) durumlar yüzünden uçuş iptallerinden sorumlu değildir.
» Çocuk indirimleri 2 yetişkin ile birlikte konaklamak şartı ile gerçekleştirilir.

»  Otellerde akşam yemekleri Set Menü veya Açık Büfe verilebilir

» Turlarda müze ve ören yeri girişleri için MÜZEKART alarak giriş ücretleri masraflarınızı en aza indirebilirsiniz.

» Turların kalkış tarihinden en az 48 saat evvel, tur kalkış saati, rehber telefonu, tekrar teyid ediniz.

» Tur programı ACADEMİC TOUR. Kayıt formu maddeleri bir bütündür.

» Uçakla Butik Turlarımız 16-18-27.31 kişilik araçlarla yapılır. Yolcu turu satın alırken bu şartı kabul etmiş sayılır.

» Gezi süresi 5 GÜN-4 GECE’ dir. Otel konaklaması 4 GECE’ dir.

»Pandemi,  mücbir sebepler(hava, yol, ziyaret yerlerindeki yoğunluk vb.) veya misafirlerimizin rehberin verdiği zamanlamalara uymamaları gibi nedenlerden tur programımızda yazdığı halde gezilemeyen yerlerden  Academic Tour sorumlu tutulamaz. Rehber programda hertürlü değişikliği yapma hakkına sahiptir.

» Rezervasyon esnasında, kimliğinizde yazılı olan isim ve soy isminizi açık olarak kayıt görevlimize bildiriniz. Havaalanında check-in esnasında isimden kaynaklanan problemden ACADEMİC TOUR sorumlu değildir.
» Yeterli sayıda çoğunluk sağlanmadığında, turu 2 gün önceden haber vermek kaydı ile iptal hakkı ACADEMİC TOUR’ da saklıdır. Turun iptali durumunda ACADEMİC TOUR iptali bizzat bildirmek zorundadır.

» İptal-İade Şartları: Tura kayıt yaptıran misafirlerimizin 30 gün kalaya kadar ücretsiz iptal hakkı vardır. Tur tarihine 29 - 21 gün arası kalması durumunda yapılan iptaller de %50 noshow (kesinti bedeli), 20 gün ve daha az kalması durumunda %100 noshow (kesinti bedeli) uygulanır. Katılımcı MUCBİR sebep göstermesiyle tur iptal ve iadesi  sigorta tarafından sağlanabilmektedir. MUCBİR sebepler kapsamına ''  ciddi derecede kaza ve yaralanma ile dünya sağlık örgütü tarafından acil hastalıklar kapsamına alınmış acil rahatsızlık ve hastalığı, birinci dereceden yakınının vefatı, katılımcının evinin ya da işyerinin yanması veya doğal afetlerle kullanılamaz hale gelmesi, katılımcının vefatı  gibi durumlar girmektedir. Gerekçe göstermeden yapılan iptaller,  ve kronik rahatsızlıklar, salgın hastalıklar sigorta kapsamına girmez ve ücret iadesi gerçekleşmez


İptal Şartları
https://www.academic-tour.com/ucakli-pamfilya-kilikya-turu
İZMİR ACADEMİC TOUR İzmir Egetur Turizm Ltd. Şti.
Ataturk Cad. No: 270/A 1.Kordon-Alsancak
0232 463 25 25


Bu çıktı 19.04.2024 01:35 tarihinde verilmiştir. İZMİR ACADEMİC TOUR İzmir Egetur Turizm Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.